bambi

Upprörda läsare
Jag vet att många blir upprörda när jag skriver om ekonomi... det är verkligen ett känsligt ämne! Och varje gång jag nämner att vi kanske har det snålt med pengar eller måste spara så tas min Odd Molly-shopping upp. Jag förstår att det kanske ser illa ut vid första anblick, men om man följer bloggen så borde man veta att jag sällan köper Odd Molly. För det mesta blir jag sponsrad med plagg eller så säljer jag plagg på Tradera för att kunna köpa nya (t.ex. nu har jag 5 plagg ute... men det verkar många glömma bort sen när jag köper dom nya plaggen?).

Men det jag ville få fram med nedanstående inlägg var att det var svårt att veta vad vi skulle prioritera, bröllop, vårt hem, kläder till sambon, vårt eget framtida bröllop...? Det finns många hål att stoppa pengarna i.



Sen att andra blir upprörda över att jag är för "ego" var ju faktiskt mest lite kul... jag tycker att jag hela tiden säger att jag tycker ni är så söta och snälla läsare. För er skull så har jag slutat med tävlingar där man måste ha en blogg för att delta, tackat nej till alla såna erbjudanden eftersom jag vill att alla mina läsare ska kunna delta i roliga tävlingar... fast nu var det ett tag sen jag hade en tävling i bloggen (allt går ju lite på sparlåga på sommaren..).

Sen så startade jag ju The Molly Mall enbart för er skull... jag kan efterlysa eller sälja plagg via bloggen själv, jag behöver inte det forumet och det tar tid att gå igenom mail (men jag tycker verkligen att det är jätteroligt att kunna hjälpa andra OM-fans!). Men denna läsare verkade inte vara något OM-fan... så det brydde hon nog sig inte om....

Men samtidigt så gör jag bloggen på min skull. Jag älskar min blogg. Jag skriver och publicerar sånt som jag själv vill läsa om... sen är det bara kul att över 3000 andra i veckan vill läsa samma sak. Men om ni inte gillar bloggen eller tycker att jag är för ego så är det faktiskt ingen som tvingar er att läsa den....
#1 - Mollie

Hej

Jag tycker inte du är ego! Tycker det är jättekul att läsa din blogg. Tycker man får inspiration av dina outfits :-). Jag är ockå en Odd Molly fan med 71 plagg i gaderoben. Har fått höra en diverse kommentarer. Jag samlar på Odd Molly och andra på frimärken, förstår inte skillnaden. Folk tycker att jag är "märkvärdig" med mina dyra kläder (inte för att det är SÅ dyrt). Jag är mammaledig nu (jobbar som headhunter annars) men köper hellre ett OM plagg än fler "billigare". Nä Bambi! Bry dig inte! Kram

#2 - Sofie

Men, en blogg ska ju handla om den som skriver bloggen ju :-) Gillar att läsa din blogg och är jättetacksam över Mollymall där jag hittade min fina missing dress som jag ska hämta på posten idag :-) Fortsätt precis som du gör och dom som inte vill läsa kan skita i det! Ha en fin dag! Kram!

#3 - Junitjej

Vilket bra inlägg!! Jag gillar din blogg!

#4 - Anonym

Mkt bra inlägg! Du är bäst! Kram

#5 - Agnieszka

Tragiskt att folk inte kan vara glada åt en annans lycka.... tycker du skriver bra, fortsätt så!

kramar

#6 - Amistres

Jag är också ett Odd Molly fan och jag vet att man inte behöver vara stenrik för att ha råd med det. De flesta som har odd molly köper bara få plagg per år och lägger antagligen inte ner mer pengar än de som handlar massa plagg på GT och HM varje månad.



Det jag däremot reagerar mot är att du prioriterar bort vänners bröllop. Jag vet inte om det är avlägsna vänner men att vara med och fira en av sina vänners största dag skulle jag själv inte prioritera bort. Ett skrivbord kan du hitta jättebilligt på blocket och om din man ändå ska köpa kostymer till sitt nya jobb kan han väl använda en av dem på bröllopen så blir det ingen extra kostnad. Och du har ju flera fina klänningar som lämpar sig perfekt för bröllop. Om bröllopen inte ligger utomlands så vet jag inte vad det är ni menar skulle kosta så mycket. SJ tågbiljetter kan man ju få för 95 kronor om man är lite planerad och bokar i god tid.



Jag tror att de som gifter sig hellre vill att ni ska komma än att ni har med er någon dyr present.

Ni planerar ju själv bröllop, tänk er bara själv in i den situationen att gäster uteblev för att de inte hade råd.



Nej, köp ett billigt skrivbord på blocket. Gör hemmagjorda presenter som en minnesbok med foto etc, hemmagjorda presentkort på utflykter, organisera en fest, spa etc så kan ni ju faktiskt betala det lite senare när ekonomin ser bättre ut. Men prioritera inte bort goda vänners viktiga dag!

#7 - Lotta

Hej

jag tycker att du har en jättebra blogg. Alla har vi olika prioriterinag i livet. Kan vara svårt för andra att förstå. Fortsätt som tidigare Hälsningar Lotta

#8 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Tusen tack för alla snälla och söta kommentarer!!



Jag måste nämna att det ena bröllopet är en av mina sambos pluggkompisar som ska gifta sig neråt nånstans i landet (så det blir resa + övernattning). Det andra bröllopet som vi tänkte tacka nej till är gammal kollega till mig som jag (tyvärr) inte umgås så mycket med (vi tar en fiika 3-4 gånger om året) och ska gifta sig i Norge (där blir det också resa + kanske flera övernattningar?)!



Men jag har verkligen massor med skuldkänslor och ångest över hur vi ska göra med dessa bröllop. Vi vill gärna gå... men om vi går på båda så kommer det säkert kosta oss uppåt 10000 kr med resa, övernattningar, presenter och mat. Men vi har inte bestämt oss helt ännu!!

#9 - Anna

Jag tycker inte att något av inläggen var särskilt upprört. Läs då kommentarerna på t ex Blondibella... Den tjejen får mycket skit som hon verkligen inte förtjänar. Har man en blogg så får man reaktioner, positiva och negativa, det hör liksom till. Man kan inte tillfredsställa alla helt enkelt. Skriver man om pengar, relationer eller barnuppfostran, ja då strömmar alla till och tycker :-).

#10 - Mia

Vad ska man säga? Alla tycker inte likadant. Vi har alla olika åsikter och alla borde respekteras. Sedan kanske det beror lite på hur man lägger fram det. Man behöver inte vara spydig eller så för att framföra en åsikt :) Jag vet att jag log lite då jag för ett tag sedan läste ngt om detta med bilbesiktningen och att 1500 på bilen var så dyrt (samtidigt som jag följt din blogg och vet att du gillar OM-plagg och att dessa kostar just i den prisklassen och än mer). Sedan kan jag hålla med om att det är bra mycket roligare att köpa ett snyggt plagg än att besikta bilen eller laga den! :) Och det var väl kanske det du menade...

#11 - tess trött tokig morsa/Bröllopsbloggen

igår skrev jag ett inlägg i min mammablogg att livet e tuft just nu att jag känner att ja inte rikigt orkar med, fick så mycket possitiva kommentarer men kom in endel ris med att barn har du fan skaffat själv gnäll inte, sånna som slumpat sej till min blogg och drar en förhastad slutsats.

tyvärr är det så i blogg världen att det finns dom som inte gör annat än trycker ner..



www.misstessan82.blogg.se

#12 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Anna: Nej, så upprört var det inte. Men det var 3 stycken kommentarer som inte var så positiva... jag brukar ha max 2 i månaden annars. Men så fort jag skriver något om ekonomi/pengar så blir det så här... Jag tar inte åt mig, utan ville bara förklara hur jag ser på saken.

#13 - Mira

Bra inlägg!



Det där med kommentarer så fort man nämner pengar händer även hos mig.

Märkligt att dessa Odd Molly-plagg stör folk så mycket.

Det handlar ju om att prioritera sina utgifter och kanske hålla inne med annat.

Man kan inte ha för många utav dessa plagg! ;)



Och gällande kommentaren om att du skriver om dig själv... skrattar fortfarande.

Vems blogg är detta?



Vilka tokskalalr det finns där ute.



Ha en underbar torsdag.



håller tummarna för att någon där ute har min klänning



Kram

#14 - dami

Detta är den tredje kommentaren jag skriver nu, om det blir trippelt - radera de andra är du snäll.

Vad jag vill säga är att avundsjuka och missundsamma människor finns det överallt - bry dig inte. Jag får också kommentarer om mina Odd Molly - grejen är bara att vi inte bor i villa, har inte sommarstuga eller husvagn, ingen båt - som andra av mina arbetskamrater har. Om du vill prioritera Odd Molly - gör det - du ska inte behöva förklara att du köper och säljer på Tradera. Det är din ensak. Jag läser och gillar din blogg p g a att du skriver så inspirerande om Odd Molly. Fortsätt med det..... det är faktiskt läsarens ansvar att bestämma om man vill läsa dina inlägg eller inte.

#15 - Marie

Oj, ja ekonomi är ett laddat ämne.

Men din ekonomi är inte my business, du är lärare och din kille jobbar på bank så knapert har ni kanske inte ;)

Men som du har nämnt förut så blir det mer ekonomiskt att köpa OM än byta kläder stup i kvarten för att du köper billigt skit på andra ställen....

#16 - Snorkfröken.

Hej Bambi!

Jag är nog den av dina läsare som har minst gemensamt med dig. Jag är mycket äldre, ensamstående, singel och mina barn är tonåringar.

Jag är inget OM-fan alls.

Men jag har läst din blogg i snart två år tror jag.

För att jag gillar den. Och dig!