bambi

Grattis älsklingen till det fina jobbet!


Det roliga som hände idag var att min älskling har skrivit på ett anställningsavtal hos en advokatbyrå vid norrmalmstorg (ehum... måste ju få skryta liiite....). Vi trodde inte att han skulle få jobb (eftersom det är lågkonjuktur och allt..) så detta var en väldigt rolig överraskning! Meningen var att han skulle vara föräldraledig ända tills han fick tag på ett jobb eller kunde sitta ting. Han har sökt jobb i över ett halv år nu, så det är skönt att han äntligen fick ett... för det såg lite dysert ut där ett tag.

Nu förändrar detta förstås våra planer en hel del! Istället för att sambon ska vara pappaledig väldigt länge så blir det bara 3 månader eftersom han ska börja jobba den 1 september. Vi har ansökt om förskoleplats till Zack till den 1 oktober, eftersom han måste vara 1 år och han fyller 1 den 4 september så kan han inte börja på förskolan då sambon börjar jobba. Det blir alltså ett glapp däremellan på en månad, vi vet inte riktigt hur vi ska lösa det ännu... får se hur det blir.

Sambon får ta ut mer föräldraledighet när han har jobbat ett tag (han vill ju inte börja med det på nya jobbet...), för han vill gärna vara hemma med Zack. Men han har ju några år på sig att ta ut föräldraledigheten så det kommer inte vara några problem!

Men jag börjar jobba nästa vecka som planerat... eftersom jag är lärare så är det inte så tungt nu under sommaren utan det kommer mestadels vara planering av kurser. Det känns faktiskt ganska roligt att få komma tillbaka till jobbet igen och umgås med vuxna människor hela dagarna  :)  Men jag kommer nog sakna min plutt enormt   :(

Detta blir då första gången i vårt 7 år långa förhållande där båda har fasta heltidsjobb!! Alltid har det annars var en av som har pluggat och vi har levt på den andres lön, så fatta vilken skillnad det kommer att bli för vår ekonomi! Kul! Jag är verkligen superstolt över min älskling som inte gav upp efter många månaders jobbsökande och som har kämpat sig igenom juridikstudier och ekonomistudier med mycket fina betyg!
#1 - Agnieszka

Grattis till honom! Vad roligt för er!

kramar

#2 - Elin (Edvinsmamma)

Grattis till hans jobb!

Så skönt att läsa om folk som FÅR jobb idag än som annars bara folk som blir avskedade och varslade... :)



Kram

#3 - nina

stort grattis till honom. Va kul för honom (och dej med tanke på ekonomin ;-))

Så du jobbar över sommaren? Jag trodde lärarna var lediga då också. Har ni inte 45 timmars vecka. Eller är det olika på olika skolor?

#4 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

nina: Det är olika på olika skolor. Vi har 40 timmars veckor och 5 veckors semester istället (som vi får ta ut när vi vill, inte bara på loven)! Så när det är lov så är det väldigt lugnt och skönt på jobbet.

#5 - Babyportalen.se

Men gud så roligt för er :)



GRATTIS!



//Hanna

#6 - Anna

GRATTIS!! Bra med jobb, helt klart!! Hummelidumm... Jag har jobbat på byrå i tio år snart, det är slitigt, jag hoppas att din kära sambo inte kommer att behöva sitta med en massa DD-rapporter nu när han kommer som ny på byrån... Vinge eller MSA... Det är jättar det handlar om och de brukar inte respektera familjeliv. Sorry, jag är helt krass när det gäller advokatbyårer... Själv så har Jag sagt upp mig, jag pallar inte längre. Att bli mamma förändrade min syn på mycket. Men som sagt, det är en bra skola, att jobba på byrå man får lära sig att jobba och att veta hut :-)

#7 - anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥

Grattis! Måste kännas skönt, särskilt i dessa tider!

#8 - sofie

Grattis, grattis! Fy så kul för er båda två! :)

#9 - Pethra

haaha varför skriver du inte firmans namn istället, alla vet väl vilka som ligger vid Norrmalmstorg? :o)

#10 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Pethra: Vet dom? Jag tror inte att alltför många kan räkna upp alla advokatbyråer som ligger vid norrmalmstorg...

#11 - Sandra

Haha jag vet INGA advokatbyråer som ligger vid Norrmalmstorg, jag vet inte vad någon heter överhuvudtaget, ingenstans i hela Sverige.. (syftar på Pethra's kommentar).



Det jag ville säga var iaf GRATTIS till din karl :)