bambi

Äktenskapet en kvinnofälla?
Denna dag då jag och sambon firar 7 år tillsammans så läser jag om hur Linda Skugge tycker att äktenskapet är en kvinnofälla, som får kvinnor att glömma att dom är självförsörjande. Det låter helt absurt och jag undrar i vilken värld hon lever i? Inte i min, där jag har jobbat extra under pluggtiden och aldrig varit arbetslös i hela mitt 29 år långa liv. Jag har försörjt min sambo och mig medans har han pluggat (har har visserligen fått en liten peng från CSN men det räcker ju knappt till hyran), så här har det inte glömts bort att vara "självförsörjande".

Sen kan jag hålla med om många kvinnor tar ansvar för både hemmet och sitt jobb och där tycker jag är den stora jämnställdhetsfällan när det gäller vardagen! Varför ska kvinnor lägga ner mer tid på ett hem som är lika mycket mannens? Är kvinnans tid mindre värd än mannens? Nej! Kör därför varannan-gången-metoden som vi gör... dammsug varannan gång, laga mat varannan gång.. osv... en jättenkel lösning ju!
#1 - Therese - Eira min ögonsten - Tävlingar i bloggen

Jag hittar inte den kommentaren... Skrev du under det inlägget? Säg till om du hittar det..

#2 - Lisa

Eller ännu bättre lösning - gör det du är bäst på men så det blir lika i tid. Varannan gång, nej tack! Jag lagar mat, maken städar upp efter. Jag fixar tvätt, han plockar. Osv osv osv.

#3 - Fru Evelina - tävla om valfri väggtext i min blogg!

ja där har hon ju helt galet fel och du rätt!i vissa kulturer är det nog definitivt så, men nej, inte överlag för oss kvinnor i sverige iaf!