bambi

Att höra sina ord ur någon annans mun
Jag längtar så tills Zack börjar prata! Att få höra vad som försiggår i hans lilla huvud. Men jag tänkte på en sak förut, att man har sån makt som förälder att påverka hur ens barn tycker och tänker och uttrycker sig. Det är ju inte ovanligt att barn vars föräldrar har rasistiska åsikter också får det. Men inte bara sånt, även sättet att prata, hur mycket svordomar man använder, nedsättande ord...osv.

Även som lärare så märker man hur mycket man kan påverka. Ofta när jag rättar uppsatser och prov så kan jag läsa exakt dom orden och fraser jag har använt i min undervisning. Jag brukar tycka att det är skoj när eleverna använder exakt samma ord som jag har gjort, för då har dom ju lyssnat på mig! Men nu när jag tänker efter så är det ju faktiskt bättre om dom använder sina egna ord och verkligen tänker till och inte bara rapar upp samma information som jag har matat dom med!

Det är egentligen det man vill åstadkomma, att barnen lär sig att tänka själva. Men det är en utvecklingsprocess och inget man kan tvinga fram.
#1 - Kevser

Barn är ju barn dem gör inte vad vi säger till dem att göra dem gör det vi gör hemma...=)Men på ena sidan är det så under bart att se när barnet gör de hon/han ser från sina föreldrar...jag tror mer att dem kommer tänka och tycka på ett annat sätt när dem får gå ut och själva se värden....