bambi

Hur gammal är hmhmnn?
JempaJenny tipsade om en artikel i SvD om ett par som har ett barn som är 2,5 år och dom har valt att inte berätta vad den har för kön! Starkt gjort! För jag tycker att varje dag som jag går ut så får jag frågan om Zack är en pojke eller flicka. Zack har ju oftast sin rosa mössa på sig tillsammans med sin vita overall och en blå filt i åkpåsen... så det är ju svårt att "se" vad Zack har för kön.

Idag så var det en annan mamma på bussen som tittade på Zack och frågade "Hur gammal är hnmnh?" (ja, hon sa det där sista lite otydligt.. eftersom hon visste nog inte vad hon skulle säga där..) och så brukar det ju låta. Men om folk säger "Åh, vilken söt liten flicka!" eller "Vilken söt pojke!" så säger jag bara "Tack", jag tycker att dom får tro vad dom vill... det spelar ju ingen roll.
#1 - Fittanfes

Att vara mamma är ingen folkrörelse..

säger www.fittanfes.com

#2 - Cissi

Jag tycker det fasiken går till överdrift när man inte vill berätta om ens barn är flicka eller pojke. Löjligt, är nog min åsikt.

#3 - Em

OMG.. orka... vad är egentligen din mening med allt detta? Du verkar gå till överdrift åt andra hållet...

#4 - Jenny i Dalby

Måste ju säga att det verkar helt hysteriskt överdrivet. Berättar de inte för barnet heller? Måte vara väldigt svårt att undvika. Man kan inte hålla sina barn helt utanför samhället, som i en bubbla. Varför är det fult att särskilja könen? Man är ju olika, vare sig man vill eller inte. Detta har verkligen inget med jämlikhet att göra.

#5 - Jennie

Jag håller med Jenny i Dalby, alla människor bemöts på olika sätt, även om du är könsneutral. Bättre då att lära sig möta människor istället för att bemöta.

#6 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Em: Va? Hur går JAG till överdrift? Det är inte jag som inte berättar vad det är för kön på mitt barn...

#7 - Jeanette

Blev glad när jag läste ditt inlägg. När jag blir förälder ska jag göra precis som dig.

#8 - Katrin

Tja...vad ska man säga? Vilken tur att alla får göra precis som de vill med sina barn kanske! Jag kan, precis som Jenny i Dalby, inte förstå varför det är dåligt att skilja på flicka och pojke. Vi ÄR olika, vi HAR olika kön. Hur man blir bemött och bemöter andra har knappast bara med kön att göra, utan snarare med uppväxtmiljö och arv. Att till överdrift debattera genusfrågan leder bara till det blir ännu mera hysteri vilka fördelar det ena könet har framför det andra. Nu vet inte jag hur andra däggdjur tänker...men varför ska människan kämpa emot hur naturen skapat oss, när aporna och lejonen axlar sina roller med stolthet?

#9 - Anna Kaagaard Kristensen

Om barnet frågar så borde d berätta det tycker jag, men annars,vad har en 2,5 åring egentligen för användning av den informationen?



Det är intressant det där att folk är så jäkla könsfixerade när det gäller barn, som att man måste börja drilla dem från födseln till att bete sig könstypiskt, jag tror att det är den stora homo skräcken, de är rädda för att barnen ska bli förvirrade över sin sexuallitet.

#10 - Femi

Jag blir så trött av att läsa inlägg från personer som inte förstår att heteronormativitet är att pressa in sitt barn i en roll!! Att berätta att barnet är en flicka påverkar hur barnet blir bemött, vilka förväntningar hon får på sig och vilka möjligheter hon har i livet. Jag har flera småbarnsföräldrar i min närhet som BARA köper rosa och dockor till sina döttrar - DE barnen har verkligen ingen valmöjlighet!



Föräldrarna i artikeln hemlighöll inte barnets kön inför barnet. De pratar om könet - snopp eller snippa - men de placerar inte barnet i ett fack utifrån barnets kön - flicka/pojke.

Det är rätt så stor skillnad.

#11 - 237

Inför barnkörkort för genusmissfostren.