bambi

Morgonpigg plutt
Usch, jag är supertrött idag. Zack vaknade vid 05.30 och somnade aldrig riktigt om. Han var tyst några stunder, men till slut så tog jag upp honom 06.30. Jag förstår inte varför han har blivit så morgonpigg? Detta är ju andra eller tredje morgonen på kort tid som han har vaknat runt 5.

Men jag tror att jag läste något om att bebisar blir extra morgonpigga runt 6 månader när jag kikade i Växa och upptäcka världen. Jag måste säga att jag inte tyckte att teorierna i Växa och upptäcka världen var så bra som alla verkar tycka. Visserligen är det helt nya teorier och dom skiljer sig en del från dom jag tidigare har läst, men dom känns väldigt luddiga. Det var lite som horoskop, att det kan passa in på alla. Det står ju t.ex. något av följande kan vara tecken på en utvecklingsfas: bebisen skriker mer, sover dåligt, äter dåligt, är tystare, osv. Man kan ju alltid hitta nåt som passar in. Och oftast så söker man ju sig till såna här böcker när man märker en liten förändring och om dom listar allt som en bebis kan förändra så är det klart att det passar...

Men jag ska läsa lite till i den innan jag avfärdar den helt.
#1 - Elin

Jag tror att Edvin vart morgonpigg runt 5-6 månader, sen dess tycker han att det är morgon runt 5. Och det är faktiskt ganska jobbigt, när han vaknar 6.30 är det sovmorgon här hemma :)



ha en fin dag!

Kram

#2 - Cissi

Jo, så kanske det är. Men om du är observant på hur just ditt barn reagerar inför den förändrade verkligheten och sedan obeserverar barnets framsteg tycker jag ändå att varje utvecklingssteg beskrivs på ett mycket tydligt och mitt-i-prick sätt. Men, det är ju förstås en individuell bedömning. Jag har haft stor nytta av boken, särskilt när det gäller att uppmärksamma lillen fantastiska framsteg.

Ha en bra söndag:) Cissi