bambi

Svar på läsarfråga

Fick en fråga från Rövarmamman
Hej har en fråga, hur gick de när du slutade att nattamma, hur gick du tillväga??

Svar:
Zack har bara vaknat 1-2 gånger per natt när jag nattammade. Han har alltid sovit väldigt bra (en kompis sa att han har bra sovgener eftersom både jag och sambon älskar att sova mycket).

Men vi slutade tvärt med nattamningen (då var han ca 4 ½ månad gammal). Han vaknade fortfarande 2 gånger men då tröstade vi honom lite (pratade, sjöng lite och kramade om honom) och han somnade om. Första natten grät han ca 30 minuter, sen minskade det snabbt. Det tog 4 nätter, sen har han inte vaknat något mer under natten.

Han var inte extra hungrig på morgonen och var lika glad som vanligt... så det märktes att han egentligen inte behövde dom där nattmålen. Det var mer av vana. Nu sover vi alla mycket bättre utan att behöva vakna flera gånger per natt. Det enda som var jobbigt att det kunde göra ont i brösten. Jag fick gå upp ett par gånger och pumpa. Men nu är det absolut inga problem.

Nu är det snarare mer problem att få honom att sova på dagarna. Men då brukar vi ta hjälp av hans gröna elefant (som ni ser på bilden) som han fick av sin moster och kusiner. Den spelar en liten melodi och så brukar han snutta lite på den ibland. Den hjälper honom att somna på dagarna.
#1 - Rövarmamman

Tack såååå mkt för ditt svar:) Det e super att få lite tips min lilla fyller 3 månader på fredag. Så d e kul att höra hur andra mödrar gör. Hoppas du får en fin kväll:) Ser att du gillar Odd molly som jag:)chao/M