bambi

Se till att ni inte diskrimineras bara för att ni är föräldrarlediga!

Zack fick äta lite i personalrummet på jobbet



Har varit på jobbet en sväng. Det var himla trevligt. Man märker ju hur man saknar sina kollegor när man väl kommer dit. Men jag har ändå varit ganska duktig och hälsat på på jobbet 4-5 gånger under föräldrarledigheten och varit med på en afterwork också.

Jag hade personalsamtalen med rektorn och fick veta hur min tjänstefördelning skulle bli till hösten. Kommer att ha 3 klasser i psykologi och 3 i engelska. Sen så fick jag även veta att jag skulle få en 3%-ig löneförhöjning, tack så mycket!

Det är viktigt att man inte diskrimineras bara för att man är föräldrarledig! Det är ganska lätt att man "glöms bort" när man inte finns på plats. Men jag måste säga att min arbetsgivare har varit väldigt duktig på att inte glömma bort mig! Rektorn ringde till och med i början av föräldrarledigheten för att se om jag skulle fortsätta och få rikskuponger medans jag var ledig! Även när det gäller löneförmåner (som rikskuponger) så ska man inte diskrimineras!

Jobbet som jag har nu är egentligen ganska nytt, jag bytte precis i samma veva som jag blev gravid. Jag skrev på avtal och sen en vecka innan jag skulle börja fick vi plusset på stickan! Så jag var väldigt nervös för vad nya chefen skulle säga, speciellt med illamående i början av graviditeten som gjorde att jag ibland inte kunde ta mig till jobbet. Men alla på jobbet har hela tiden varit toppen! Det är så skönt!

Vår skötväska kan bli till en barnstol, väldigt praktisk!
Zack blev vääääldigt trött när vi skulle åka hem!
     
#1 - barnshoppingbloggen

Hej,

skulle du vilja testa kommentera påskinlägget nu igen? Jag får det att funka efter lite ändringar, men kanske inte andra?

Tack :)

#2 - Fru Evelina

låter som du hamnat på en jättebra arbetsplats!



hur länge ska du vara mammaledig, alltså hur länge blir det?



kram

#3 - Anonym

Har man rätt till rikskuponger när man är föräldraledig? Jag får det när jag jobbar men får nämnligen inte under föräldraledigheten, men det kanske är upp till varje arbetsgivare?!

#4 - e

Mitt "e" kom inte med i det tidigare inlägget. Cool skötväska för övrigt! :)

#5 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly-bloggen på nätet! ♥ ♥ ♥

e: Ja, som jag fattar det (nu är inte sambon hemma som kan sånt här..) så har man rätt till löneförmåner när man är föräldrarledig. Rikskuponger innebär ju egentligen en "lönökning" med 600 kronor (eller vad det nu är)... och den ska man inte behöva missa bara för att man är föräldrarledig!

#6 - Sarv

Bra arbetsplats :o)

Förresten skulle inte du plugga när du var föräldraledig? Juridisk översiktkurs eller nåt? Hur har det gått? nyfiken

#7 - Ellen

Gud vilken sötis! Titta gärna förbi min blogg. Kram Ellen

#8 - Katarina

Vilken sötnos. Kul att det funkar så bra på din arbetsplats. Ha en fortsatt trevlig kväll. vink

#9 - Wojtan

Hej

Skönt att höra om en arbetsplats där det fungerar! Jag har haft eget företag under mina ledigheter så jag har noll koll på hur verkligheten. Däremot försöker jag vara en schyst chef för mina montörer som är pappor nästan allihop.

Wojtan

#10 - Katinka

Antagligen har du redan sett det, men det verkar som om Country Dreams har fyllt på sina Mollysar. Din Lovely knit i ljuslila finns nu i alla storlekar igen...

Köpte precis Dudette klänningen i blue och hoppas jag verkligen fick den!

#11 - Fru Evelina

kan inte kommentera inlägget ovan!

men vad mysigt ni ser ut att ha haft det idag, du och din lilla prins ;-)

hoppas inte det är foglossning redan för min del!!



kramar