bambi

Vecka 10 - #327 Light Cotton Embroidered s/s


#327 Light Cotton Embroidered s/s
(short sleeve) har snabbt blivit en klassiker. Kanske för att den finns i så många olika utföranden? Den debuterade i vinterkollektionen 2008 (Flow feathers) och finns även i vårkollektionen 2009, i 100% bomull i båda kollektionerna.

I vårkollektionen så finns Light Cotton Embroidered i följande färger: red, almost black, mid blue, rose, chalk och purple.

Jag fick precis min första Light Cotton Embroidered i fredags så jag har inte hunnit prova den så mycket. Men den var bra i storleken, inte så tajt över bysten som en del Mollysar kan vara. Men det enda som jag tycker är negativt med Light Cotton Embroidered är att den är så urringad så man måste ha något under den.

Har du en Light Cotton Embroidered, eller kanske flera? Vad är bra/dåligt med Light Cotton Embroidered? Är det bra kvalité på den? Använder du den till vardags eller fest? Någon favorit färgkombination?
#1 - Katinka

Ja, som sagt. Jag har den från förra året i grönt med rosa broderi vid byst. Den är jättesöt tycker jag, men jag kan hålla med om att den är aningen urringad. Men så fint med underklänningen som du hade var det ju. Eller med jeans och något fint underlinne.



Jag har Spoiler underlinnet i bronze från förra året också och tillsammans är de jättefina.



Går att använda både till vardag och fest.

Skulle vilja ha den i den färgen du har och sedan vitt också. För jag tycker verkligen att den är användbar och inte vidare dyr dessutom för att vara Odd Molly.

#2 - Jenny

Hej!

Jag tycker den här blusen är mycket användbar. Jag har tre olika, vit med marint broderi, blå med chalk broderi och grå med orange broderi.

De är svala på sommaren och härliga att ha under Lovely knit jacket i bomull. Precis som du skriver så får man antingen ha linne under eller "rejäl" bh...

Är lite tveksam till det mönstrade tyget i vårens blus. Vad tycker du om du jämför med de släta som de haft tidigare? Gillar färgen på den du köpt!

Tack än en gång för trevlig blogg!

/Jenny

#3 - Anna-Karin

Jag har tre stycken. Den första (vit med blåa broderier) är från "The art of nonsense"-kollektionen. Den är min absoluta favorit. Tyget i den är helt fantastiskt! Sen har två stycken från "Flow feathers"-kollektionen, en blå med vita broderier och en i chalk med orange broderier.

För mig är det underbara sommarblusar med ett vitt linne under. Men i vinter har jag även använt dem med min Everyday long cardigan över.

#4 - Sofia

Jag har den vita och har fasktiskt sytt ihop ringningen och därför bara bh under, tycker det ser bättre ut!

#5 - Charlotte

Oj, jag har sex stycken...vit med blått brodyr.. den allra äldsta.. Från början hade dom mycket tjockare tyg.. (bättre kvalité!) Sen kom den grå med vit brodyr.. tunnare tyg.. sen köpte jag grön med vit brody, ungefär samtidigt den vinröda med rosa brodyr.. Dom flesta har haft "fransig" kant.. Den näst nyaste har "upplagd" kant.. Bättre..

Blå med vit brodyr... Köpte min nyaste i lördag vit med rosa brodyr.. tyget har mönster, är lite rädd att man kan fastna o "dra upp" mönstret...

Ja, den kan vara lite för urringad.. ett linne är ett måste.. Man kan även sätta dit fler hyskor..

om man vill det..

Man kan ha den både till fest o vardags..

Den är så mysig o slapp..:) o fin...

#6 - Mia

Jag har haft två stycken, i en grått och en i grönt. Jag tröttnade ganska snabbt på dem då jag tyckte dom var för breda för att sitta snyggt. Att dem var så urringade gjort inte mig så mkt eftersom jag gärna har ett längre linne under. Gillar dock de förra modellen mer än denna. Den nya är inte lika snygg med sina bollar i tyget. Det lär inte bli någon sådan för min del. Det finns mkt annat som är mkt finare :))

#7 - Bina

Jag har den gröna och till den har jag nu på vintern stickade armvärmare. gillar jag klurar på att fålla upp den fransiga kanten..

#8 - Peggygirl

Jag älskar dom och jag fick min röda från vårens kollektion i går..:-) jag har oxå en vit, en vinröd en marinblå och en grön...jag har väl ingen favorit direkt men den röda misstänker jag kommer att bli en..:-) Jag använder mina i alla lägen ;-)

#9 - Karin

Hej!

jag har en lila med rosa brodyr från vår/sommar kollektionen 2008. tycker verkligen jättemycket om den, skön passform, har oftast linne under. tycker det är lite synd att den har en ofållad kant, är lite rädd att den ska repas upp...

tycker den röda med råsa brodyr från nya kollektionen verkar väldigt fin och den gröna med rosa brodyr från hösten också.

gillar rosa helt enkelt:)

#10 - Anna-Lena

Hej!

Jag har 2 st från vårkollektionen 2009, almost black och den vit/rosa. Jag tycker dom har suverän passform, otroligt figursmickrande. Jag använder dom mest till vardags för jag är inte ute och festar så ofta,men tycker definitift att dom går att "parta" i. Jag tycker kvaliteten verkar bra dom håller formen och färgen bra efter tvätt. powder underklänningen/linnet passar bra under till alla färger. Jag tycker mycket om årets upplaga med det mönstrade tyget. Kram

#11 - Anonym

Har en ljusgrå m vit brodyr som jag använt jättemycket både till vardags och till fest! Jättefin!!