bambi

Veckans bloggtips: Fattigbloggen
I denna tid av lågkonjuktur så är ekonomi och pengar av stort intresse. Jessica Ritzén har startat en blogg som ehter Fattigbloggen som går ut på att hon ska leva på samma pengar som en som lever på socialbidrag under en månad.

Det blir ramaskri när hon skriver att hon ska leva på 2910 kronor efter alla räkningar. Folk med jobb och studerande lämnar kommentarer om att dom har ÄNNU mindre än det kvar efter alla räkningar är betalda. Det blir en tävling om vem det är mest synd om.

Men det är flera som också skriver att leva så "fattigt" under en månad är ju inte svårt, testa 3 månader eller 3 år.... då blir det en helt annan sak. Och jag kan nog hålla med om att en månad skulle nog dom flesta klara av att snåla till det så pass mycket att man som ensam vuxen skulle klara sig på 2910 kronor. Men att ha det så varje månad i flera år... det är nog riktigt tufft!

Men jag ska följa Fattigbloggen, det är väldigt intressant läsning. Kanske kan till och med bli en ögonöppnare för mig som är så shoppingberoende.
#1 - Anonym

Det är ju mycket pengar efter räkningar tycker jag. och då är vi ändå en familj på 3.. Vi brukar ha max 2000 kvar och då är det en bra månad.



Fin blogg =)

Ha en bra dag!

Kram

#2 - dagstjarnan

JA jag följer fattigbloggen med. Men jag blir lite sur ändå, hon är ensam. O har ändå tillgång till ett normalt liv.



BS:

Tack snälla Bambi.



HA en bra dag.