bambi

Vilken Odd Molly typ är du?

Även fast dom flesta tycker att Odd Molly är en stil så tycker jag att det finns många olika stilar inom Odd Molly. En Odd Molly fan behöver inte klä sig alls likadant som en annan Odd Molly fan.

Det finns dom Odd Molly fansen som älskar deras mönstrade klänningar och kjolar, medans andra är mer ute efter deras koftor som passar till allt.

Jag tänkte på detta då jag insåg att jag knappt har några Odd Molly klänningar och inte många kjolar. Däremot älskar jag deras koftor och baströjor. Inga jeans äger jag heller. Men deras blusar och tunikor gillar jag desto mer!

Helst så ska det inte vara alltför mönstrat, tycker jag. Men någon liten brodyr eller så är fint!

Vilken Odd Molly typ är du?
Ska det vara färgglada klänningar och kjolar eller klassiska koftor?
Ska det vara linnen och kjolar i silke eller bomull?
Är det någon speciell färg som dominerar i din Odd Molly garderob?
Ska det vara basplagg eller fest och finplagg?
#1 - Agnieszka

Hmm, jag tycker ju att alla dessa plagg som du visar i bloggen är underbart fina, men ekonomin tillåter tyvärr inte att jag ska köpa dem.... Sabla ekonomi...

Men om jag skulle börja införskaffa dessa kläder så skulle jag nog ha ganska syilrena kläder, men oxå några plagg som är lite färgglada så man inte alltid är grå så att säga!

Kramar

#2 - Malin

Jag är ganska delad när det gäller det här. Jag köper helst mollysar som är lite unika, som inte alla andra har! Jag tycker inte riktgit om de modeller som kommer om & om igen, år efter år. Den första eller andra säsongen ett plagg hänger med kan det vara kul, men inte sen. Jag gillar deras blusar, toppar, koftor och klänningar mest, och det är det min om-garderob är full med. Kjolarna och byxorna har jag aldrig riktgit fastnat för. Och på frågan om färg så såg jag nu att det är de blåa och gråa nyanserna som dominerar bland mina, känner att jag borde satsa på en ny färg nästa köp! Gillar din blogg! :)

#3 - Jolanta

Jag är för användbara, praktiska Odd Molly. För de plaggen man kan ha i vardagen, inte bara på fest.

Därför köper jag gärna deras kläder av ett hållbart material, gärna bomull, inte denna blandning av bomull och siden som jag upptäckte var mycket skör och gick sönder i sömmarna under armar ( som på deras wraparound tunikor, sommar och höst 2008).

Om det är ett färggratt eller mönstrat plagg tänker jag lite mindre, viktigast är att det håller!

#4 - Maria

Hej!

Jag har ett tjugotal Odd Molly-plagg, några som är basen och som jag aldrigaldrig kommer att skiljas ifrån, och så några som jag byter ut mot andra, köper och säljer, såna jag tröttnar snabbare på ...



Jag älskar Odd Mollys tunikor och koftor, och jag köper gärna de lite mer klassiska plaggen, dem som passar till både vardags och fest och som är lätta att matcha.

Den mest mönstrade jag har just nu är min ÄLSKADE rosa/röda sidentunika Artology Tunic.

Känslan och snittet i den tunikan är underbart!



Annars är det mest vitt, brunt och blått .. Har bla båda marinblåa Lovely Knit-koftorna, i ullmix och i bomull.

Och Grandmas Coat, sååå fin (i blått)!



Andra storfavoriter är årets Light Cotton Embroidered i vitt med rosa broderier, årets 9th sweater i chalk, tunika #611 i vitt och stickad bomullsklänning #504 ... de senare från äldre kollektioner.



Jag längtar till sommarkläderna, ska absolut köpa de båda nedersta av dina bilder. Går förvi butiken varje dag och spanar ...



Kram & tack för bra blogg!



M



#5 - Anonym

Åh, jag har tänkt precis samma sak!



Jag tycker det handlar om vad man passar i själv och vad man tycker är bäst själv.



Som jag, jag passar absolut inte i Blue Eyed tunikan men jättebra i Lovely knit! Båda Odd Molly men helt olika :)

#6 - Katinka

Åhh, jag är också mer den klassiska Odd Molly stilen. För mycket galet mönstrat går bort för mig. Det passar jag liksom inte i. Har precis städat mina garderober och gjort en Odd Molly inventering så den här diskussionen är kul.



Det mest mönstrade jag har är nog min Lovely knit i blått och några sidenunderklänningar i bronze och blått från förra vårkollektionen som är mönstrade med olika lite mer diskreta mönster. Och så Light Embroidered Tunic i grönt med rosa brodyr på då för den är ganska färggrann. Ja, och underkjolen i powder då som är mönstrad med gula blommor och så fin... Oj, och Atlas Halternecken i green, den är ju också aningens mönstrad.



Annars går min Odd Molly garderob i vitt, grått, almost black, beige, blått och mörkblått, emeraldgrönt och brunt. Bronze är min älsklingsfärg på Odd Molly plaggen och jag har både linnen, toppar, kjolar och underklänningar i det.



Älskar också Odd Mollys tunikor, linnen och toppar. Men avgudar deras klänningar och framförallt kjolar som har så snygg passform.



.....

#7 - Nina

Jag gillar deras lite mer speciella klänningar. Mycket färger och mönster!

#8 - Sofia

Jag tycker bäst om basplaggen, och en och annan tunika. Gillar inte för mycket färg och mönster.



Har du kolla brudklänningen på min blogg?



Ha en fin Lördagkväll



Kram Sofia

#9 - Loa

Jag älskar allt från Odd Molly...men det blir mest finare vardagsplagg faktiskt. Det är deras starkaste sida tycker jag. Bekväma fina kläder att ha till vardags...men som också funkar till fest.

#10 - Bina

Jag är nog ganska stilren i mina val men har ändå satsat på några mönstrade för att pigga upp.

#11 - Anna-Lena

Jag har blandade plagg, jag köper allt jag gillar och det kan vara klassiskt och stilren eller mönstarde. Favoriterna är nog tunikorna.

#12 - Oddanncha

Jag gillar de kläderna som är lite tuffare - det får inte bli för sött och gulligt! Jag har mycket klänningar och tunikor - älskar dem! Och så gillar jag det som inte är alltför vanligt - köper gärna de kläderna som inte finns i alla butiker och som inte återkommer säsong efter säsong. Mina absoluta favoriter denna säsong är plyschoverallen i almost black, den gröna klänningen med fjärilar, jeanskjolen och de stickade byxorna som man kan ha till alla tunikor från tidigare säsonger.



:-)

#13 - Amistres

Jag har flera odd molly plagg och jag gillar enkla, figursydda modeller, både i jackor och toppar.



Jag gillar INTE enorma tunikorna som är avsydda under bysten och känns som mammakläder. Jag tycker att ytterst få klär i dem. Föredrar därför de som förljer kropppen med insvängd midja eller knyt i midjan så de kvinliga formerna framhävs.



#14 - Anna

När jag ska välja plagg går jag mest efter färg, men samtidigt får det inte bli ett för plottrigt mönster då jag anser att det ger iakttagaren huvudvärk och bedräglig yrsel.

Jag undviker helst plagg som går ner över stussen då jag är rätt så kort, men ett eller annat mysplagg som jag bara bär i hemmet får gärna vara så långt! :)

#15 - Ina

Jag är inte alls för basplagg, det är det tråkigaste jag vet att köpa oavsett om jag köper det på Lindex eller från OM men ibland måste man ju ha de ändå. Men jag skulle i ärlighetens namn inte köpa en "tråkig" basictröja för flera hundra kronor från OM utan då blir det från en billigare kedja.

Jag älskar OM för deras färger, material och flärd. Jag vill ha mönster, klänningar, tunikor och blusar men även vackert virkade och stickade plagg med färger, blommor, broderier etc. Jag är ingen jeans och t-shirt tjej utan jag har mina Mollysar och även mina andra klänningar etc både till vardag och fest. Det blir liksom roligare att leva om man får vara lite flärdfull både nu och då.:-)

Mvh Ina

#16 - Evalena

Jag kan inte säga att jag har nån spec OMstil, ibland är det hippiemodellerna som går hem bäst hos mig, ibland det mer strikta o klassiska. Däremot har jag upptäckt att oroväckande många avmina plagg därifrån går i blått......trist?Javisst!

Men när jag införskaffade de rosa Haightpanten jämnades det här ut en aning iaf De är ju verkligen R O S A

#17 - emelie

tunikor gillar jag i alla möjliga färger och mönster, medan på koftor och blusar kör jag lite mer på den klassiska stilen.