bambi

Zacks matschema

Idag så utökade jag Zacks lunch. Förut åt han en halv stor burk, men idag fick han en hel. Det var inga problem för honom att få sig en hel stor burk och även lite efterrätt (hallon och blåbärs puré). Han blev så hungrig bara någon timme efter lunch så därför tyckte jag att det var dags att utöka hans lunch.

Jag gav även honom lite gröt till frukost, men han åt bara upp en halv portion. På kvällarna får han lugnt i sig en hel portion med gröt. Han älskar gröt!

Så, så här ser Zacks matschema ut för tillfället:

ca 06.30 (när han vaknar)  Amma
ca 08.00   Lite gröt
ca 10.00   Amma
ca 12.00   Lunch (en stor burk + lite efterrätt)
ca 15.00   Lite mellanmål (yoghurt)
ca 18.00   Middag (gröt)
ca  20.00  Amma

Nu när jag ser hur det ser ut, så tycker jag att det ser ut att vara för många mål under en dag. Jag ska försöka få bort amningen kl. 10 och se till att han äter en portion gröt kl. 8 så att han klarar sig istället (eller senarelägga det lite till kl. 9).
#1 - Jempajenny

Jag tycker det ser alldeles lagom ut, inte alls för många mål. Jag har fått lära mig att de ska äta med 2-3 timmars mellanrum när de är så små. Vi har de ungefär lika, men jag ammar på eftermiddagen isf mellanmål.

#2 - Jessica

Hej, först o främst tack för du tog dig tiden att kommentera inne hos mig tidigare idag. Kul att du gillade min blogg, jag gillar ditt utseende på bloggen med, lite lekfullt, men inte i överkant. Trevligt!



Vad gäller maten till Zack, så påminner det mycket om min egen son Lucas, han åt ungefär sådär han med, och han har aldrig varit tjock eller tunn. Fast jag ammade honom inte ALLS, han fick flaska redan på BB för jag varken ville eller kunde amma, hade inte gjort det även om jag kunnat, faktiskt. Jag avskydde tanken på det, tyvärr. Men det har gått bra ändå, så jag är verkligen inte någon som dömer vad gäller att du slutat med nattamningen, själv är jag väl rena monstermamman från helvetet då jag lät min son sova hela natten själv i sin egen säng i sitt eget rum från tre månaders ålder. han vaknade inte på natten och ville ha mat, så varför väcka och mata när man behöver energin, resonerade jag. BVC höll med!!



Hmm.. detta liknar mer ett blogginlägg än en kommentar, hoppas jag inte tråkat ut dig nu :o)

Tack för besöket hos mig iallafall, välkommen igen!

Mvh

Jessica

#3 - Jessica

Hihi, vilken liten sötnos han är!!

#4 - Sofie

Kul att se Zack´s matschema. Min Malte (6½ månad) äter ganska exakt likadant som Zack, men han sätter i sig en STOR portion gröt både till frukost och middag. Och så får han frukt till yoghurten på eftermiddagen. Det känns som att hela dagen går åt till att fixa med mat nuförtiden. Men det är kul!

#5 - Jenny

Tack så mycket :)

Ja har haf prakik till nu och måste nu börja med plugget så tyvärr blir det inte alls så mycket sol för min del...



Ang Inlägget (bilden): Vilken sötis!

#6 - Ewa

Hej =))



Vilken fin blogg du har och vilken söt son =))



Kram hoppas solen skiner på dig =))



#7 - Juliflickan - Fixar din design

Ja visst är dom härliga,

Vilken fin blogg du har :)

#8 - christin

Hihi vilken sötis! Tänk att det finns marimekko hakklappar, gillar det mönstret med blommorna :)

#9 - Anonym

Svar på kommentar: Jo jag kommer nog ringa han.. Haha han ska få ett samtal från den hetaste singeln i Stockholm ;) haha eller något sånt.. trots att jag är sårad så betyder han ju mycket för mig...

Jag hoppas också jag blir nöjd med tvn :)

Kram kram

#10 - jane

guud vilken härlig bild:)))

ja choklad det bästa ju:))))

#11 - annica

Ne, det var inget mysigt alls..

Hehe, så söt=)

#12 - Anonym

Hej, klart jag kommer ihåg dig! Fin blogg du har! Skriver mer ikväll när killarna somnat! /Tia www.fyranyanseravrosa.blogspot.com

#13 - Cissi

Det låter alldeles lagom ju!

#14 - Jenny i Dalby

Tycker inte alls att det är för många mål för en halvårsbebis! Min V äter ett mål mat och ett mål gröt om dagen, ammar sedan när han vill i princip, inklusive på natten. Så har hans två syskon också gjort. De behöver fylla på ofta!

#15 - AmandaKling

Gud va fin blogg du har :)

#16 - Nina

hiiihii så söt :D

#17 - erika

hihi vilken härlig bild =)

#18 - Emelie

Japp det hade inte varit helt fel. Någonstans varmt så kan man komma hem till våren i sverige sen.

#19 - Anonym

ohhhhhhh så söööööt!!!...ätande barn är så goa!