bambi

En bitande plutt


Vår sötnos har börjat bitas en massa. Vi ser det som "kärleksbett" och tycker att det är ganska gulligt. Men samtidigt oroar jag mig lite... det är ju inte så bra om detta blir en vana! Eller kommer han att växa ifrån det? Någon med erfarenhet av detta? Ska man börja säga åt honom? Vi skrattar ju lite åt honom när han biter oss i näsan, så han tycker ju att det är roligt att göra det... men man kanske inte ska uppmuntra bitandet?
#1 - Tant Alexandra

Mina föräldrar har berättar för mig att de hade samma problem med mig när jag var liten. Min pappa blev så orolig för att jag skulle bli en "elak bitare" att han till slut en gång bet tillbaka. Tillräckligt löst för att han inte skulle göra mig illa, men tillräckligt hårt för jag skulle komma ihåg det. Jag bet nämligen aldrig någon igen. Jag antar att jag insåg att det gjorde ont på den man bet på.



Man ska ju aldrig ta till våld, speciellt inte mot barn, men det här hjälpte i alla fall.

#2 - Honungspojkens mamma

Han är hur som helst en väldigt söt liten godbit, din Zack!

#3 - Lady Dahmer ...::Confessions of a Neurotic Attentionwhore::...

barn under 2 har svårt med impulskontrollen, så att säga till lönar sig inte.



Däremot bör ni inte uppmuntra. (tex genom att skratta) -- när han biter; sänk energin, var tråkig. Ignorera beteendet men ge honom ingen "belöning" för det KAN eskalera om han tror att det är nåt ni tycker om och nästa gång biter han kanske ett annat barn istället. :-)



Barn biter för att kommunicera. :-)

#4 - Cissi

Det där med att inte säga ifrån tror jag inte alls på!



Vår lillkille kan koppla ihop ett nej med ett beteende. Nu tittar han till exempel på oss innan han ger sig på tvn, för att liksom kolla av läget. Sen att han har svår att hålla sig ifrån ändå är en annan sak. Men han förstår.



Likadant gäller med hans bitande. Han biter ofta löst för att kolla om det är okej. Ibland får han nämligen bita mig i fingret om vi inte har en bitring i närheten och jag vet att tänderna kliar... (Ibland biter han dock hårt direkt, men då tar jag bort honom och säger bestämt ifrån.)



Jag tycker alltså att man förstås ska markera att det inte är okej att bitas genom att säga ifrån. Hur skulle det se ut om alla barn under två år skulle få göra som dom vill hela tidenför att det inte lönar sig att säga ifrån??



Ha en bra dag!

#5 - Linda

William har också börjat bitas och även om det kan se lite gulligt ut nu så är det ju inte alls lika sött sen om de går runt och biter kompisarna så de gallskriker. :-(



Vi markerar med ett nej när han biter och försöker avleda och få honom att göra något annat istället. Fast egentligen tror jag inte att de är helt medvetna om än att de bits. De vill nog pussas och visa sin kärlek.

#6 - Lady Dahmer ...::Confessions of a Neurotic Attentionwhore::...

cissi -- man låter dem inte hållas eller göra som de vill, man avleder istället. alt. avlägsar barnet från situationen



barn gör bara det de tjänar på. Genom att ignorera dåligt beteende och uppmuntra bra beteenden så uppnår man önskat beteende (jäklar vad jag upprepar mig)

#7 - nina

INtressant.