bambi

Några tankar en fredagsmorgon

Jag vägde mig inte imorse, jag måste sluta väga mig varje morgon... kanske ska börja göra det en gång i veckan istället?

Fick mail förut att dom ska skicka vår nya vagn i mitten av nästa vecka! Jippe! Så roligt! Men jag hinner tyvärr inte njuta av den så mycket eftersom jag snart ska börja jobba igen.


Jag läser en artikel om Anna Wahlgrens metoder i aftonbladet. Jag är så himla glad att Zack alltid har sovit så bra (som mest vaknade han 2-3 gånger per natt för att amma), för det känns som om man måste vara himla trött och helt slut och desperat för att prova "tryckpressen" på sitt barn... Den verkar riktigt läskigt, vem klarar av att trycka ner sitt gråtande barns huvud i vagnen medans man kör den fram och tillbaka över tröskeln?

Sen så ska man absolut inte ta upp bebisen på natten om den gråter
enligt Anna Wahlgren, så där gör vi fel. Jag kan inte låta Zack gråta om han vaknar på natten... nu gör han det så sällan så det känns som om han gör det och gråter så vill han ju något (ha tröst, dricka vatten, etc)... han vill ju sova lika mycket som vi! Inte vaknar han för att "bråka" med oss. Även när vi vande honom av med nattamningen så tog vi upp honom och kramade och tröstade, kändes fel i mammahjärtat att inte göra det. Fast det var kompisar som sa att så skulle vi inte göra, då skulle han aldrig lära sig att sova hela natten (hmm... det gick ju faktiskt bra ändå...).

Men som sagt, Zack har varit väldigt duktig på att sova... så jag har ingen aning om hur jobbigt det kan vara med ett barn som vaknar 10-15 gånger per natt... så jag vill inte moralpredika, bara berätta hur vi har gjort och vad som har känts rätt för mig.

Hoppas att ni alla får en underbar fredag!

#1 - Caroline

Hej! Tänkte tipsa om två recept som fanns på en blogg jag ramlade in på.

Jag tycker dom lät skitgoda =D



http://lchf-tips.blogspot.com/2009/02/club-sandwich-utan-brod.html



http://lchf-tips.blogspot.com/2009/02/kesoplattar.html





Det bästa med LCHF är ju att recepten är sååå enkla. Det mesta har man ju hemma hela tiden!

#2 - Sofie

Den där Anna Wahlgren och hennes metoder har jag aldrig gillat. Jag plockar också upp min lillkille och tröstar om han är ledsen på natten, även om många säger att det är "fel" att göra så. För vad ska han annars tro, att "mamma och pappa kommer inte när jag ropar". Usch nej, så vill inte jag ha det i alla fall.

Jag anser att Anna Wahlgrens metoder mest är till för ego-föräldrar som inte orkar trösta sina barn på natten!!

#3 - Elin (Edvinsmamma)

Jag gillar inte heller hennes metoder...känns så självklart (som du skriver) att man tar upp sitt barn när den vaknar på natten. Den somnar ju i regel fortare också när den känner sig trygg och får den närhet som den vill ha...Edvin har alltid fått komma och sova i våran säng dom få nätter han vaknar...

#4 - Anna

Är det någon metod man verkligen skall undivika så är det Anna Wahlgrens sovmetod. Den är rent av skadlig har jag fått höra från en BVC-tant med 25 år branschen.

#5 - Jenny i Dalby

Håller fullständigt med dig och Sofie och Elin i kommentarerna ovan. Visserligen förespråkar ju AW att man är där för barnet och visar närvaro(inte som femminutersmetoden som jag tycker är ännu värre), men utan att ta upp barnet. Själv samsover jag med mina barn det första året (ungefär, sen kommer de givetvis in om de vill/behöver), det fungerar super tycker jag. Har haft båda varianter av barn, äldsta vaknade en gång i halvtimmen (kolik, mjölkallergi osv)hela första året (jo det är verkligen sant), tvåan sov gott om nätterna och nu trean som är ett mellanting och vaknar några gånger per natt. Även om ettan sov så uselt fanns det ju inte på kartan att köra någon grym metod, hon hade ju ont och var ledsen när hon vaknade. Det rör sig ju dessutom om en begränsad tid i livet! Sen är det ju så att bli förälder (anser jag) att barnens behov går före de egna!

#6 - Mickis

Låter lite väl drastiskt tycker jag. Dock så vet jag att jag vägrade sova så fort barnvagnen slutade rulla. Kanske bättre att testa det än Anna Wahlgrens metoder som ju verkar helt uppåt väggarna enligt mitt tycke. Har dock ingen vidare insyn i ämnet barnuppfostran.

#7 - Linda

Nej jag köper inte alls Anna Wahlgrens metoder. Har du sett videoklippen där hon demonstrerar hur man går till väga?! Hemska är de och jag skulle aldrig behandla mitt barn så!! Jag har länkat till SVT:s klipp inne på min blogg där hon visar hur tryckpressen går till.

#8 - Nna

Måste kolla in de där klippen. Vet inte så mkt om Annas metoder, men de verkar ju hemska.

Vi har, som ni, tur med sömen här.

#9 - Jennie

Jag hade inte hört nåt om hennes metod förut och Edvin sov/sover inget vidare på nätterna så jag köpte boken. Men efter några sidor slutade jag läsa och la undan den, vi har INTE kört hennes kur. Vi fortsätter att ta upp honom när han vaknar och låter honom sova i vår säng.

#10 - Agnieszka

Ahhh vi uppfostrar våra barn fel med.... ush vilka dåliga föräldrar vi måste vara=)



kramar

#11 - Lina

Tror absolut inte att man ska försöka uppfostra bebisar! Som du säger så skriker de för att de BEHÖVER något, inte för att bråka. Man ska lita till sin föräldrainstinkt och inte till "metoder".