bambi

Hjärntvättad

Jag såg en dokumentär om hår för några dagar sen. Dom snackade om hur hår är dött så det går inte att påverka utifrån med en massa hårvårdsprodukter. Dom gjorde tester med enäggstvilligar (som har liknande hårtyp) där den ena fick billiga produkter från L'Oréal och den andra fick dyra produkter från Kerastase (båda ägs av samma företag egentligen... men det skiljer rätt mycket i pris). Det var förstås ingen överraskning att det inte blev någon skillnad på tvillingarnas hår.

Sen så visar dom Philip B och hans salong. Man får se honom i hans kök där han står och gör shampoo på sin spis. Han säger att detta shampoo ska rika ryskor köpa eftersom det kommer att kosta uppåt 2000 kronor. Jag sitter där i soffan och känner att "åh, jag skulle vilja köpa hans produkter.."

Haha... det spelade ingen roll att dom precis hade snackat om att det inte gjorde någon skillnad om man köpte shampoo för 30 kr eller 300 kr... men ändå satt jag där och blev genuint intresserad av Philip B's ihopkok. Snacka om att man är hjärntvättad sen måååååånga år tillbaka... inte kan en dokumentär ändra det på 30 minuter...
#1 - Anonym

Konstigt.. jag ´har gått från att använda billigt shampoo som går att köpa i butik till dyrt shampoo som jag köper hos min frisör. Min hår käns nu mycket bättre, det käns starkare, mjukare och glänser mer. Kanske är det så att kvalitetn inte påverkas utan bara "utsidan" på håret? :)