bambi

Hot or not: Bacillskräck
Idag när vi skulle sticka hem från öppna förskolan, så kommer vi ut till barnvagnarna och det är en annan pappa där med sin son. Han sätter sin son i barnvagnen och tar fram en flaska med alcogel och lite papper och smetar på alcogel på sonens händer?!?! Jag blev väldigt förvånad! Vad är detta för bacillskräck??

Är det inte bra att barn utsätts för baciller och bygger upp ett immunförsvar? Nu har Zack bara varit sjuk två gånger under sitt 8-månder långa liv... men jag tror att det är bara bra om han får i sig lite baciller nu när han har blivit lite större. Jag hade lite bacillskräck när han var bara ett par månader gammal... då ville jag inte att han skulle bli sjuk när han var så pytteliten.

Nu var den här pojke ca 1 år... men jag vet inte... han kanske hade nedsatt immunförsvar eller nåt?

Hur är det mer er? Har ni bacillskräck när det gäller era barn?
#1 - Lisa med Stella By Stardust

Njae... generellt har jag inte det, och jag håller med om att får de lite baciller och kanske någon förkylning första året så bygger de också upp sitt eget immunförsvar.



Men just på öppna förskolan känns det som lite baciller i överkant, och på vår öppna så finns alcogel på toa samt vid skötbord, så där brukar jag ta lite både åt mig och även på Stellas händer när vi är där.



Lagom är bäst...

#2 - Nathalie, 20årig mamma & egen företagare

Nej.. de bygger ju upp ett immunförsvar när de kommer i kontakt med olika baciller och blir sjuka. Det är bara bra! Dock kan man ju i magsjuketider vara lite extra försiktig.. vem vill ha magsjuka??



/ Nat

#3 - Caroline

Verkligen inte!

På med bacillerna bara ;)

#4 - Fröken Viktig

Nej ingen bacillskräck här inte. Dock är man väl lite mer rädd när magsjuka och sånt går. Den här pappan kanske var rädd för svininfluensan?! Ha en bra dag.

#5 - Sara

jag har lite bacillskräck men jag smörjer aldrig in Max händer med alcogel. Dock min egna ibland. Jag brukar tvätta Max händer när vi kommer hem ibland om vi varit någonstans. men inte alltid. jag har magsjukefobi så det är mest det jag är orolig för ej andra sjukdomar.

#6 - Angelica

Jag är inte rädd för baciller och tror inte jag kommer vara det med min bebis när hon kommer nu till sommaren, MEN kanske hade ungen du såg precis tagit på hundbajs eller nåt! haha ;)



Jag vet inte, men har hört rekomendationer om att ha alcolsprit och servetter i handväskan när man har barn, men mest för den vuxnas händer då vi tar på massa mer saker och sen pillar i barnens näsa, ögon och så... =/ Men jag tror man får ha sunt förnuft och inte vara rädd för saker och ting helt enkelt.

#7 - Hanna

Alltså, jag gör faktiskt också så och har en liten handspritflaska i alla våra väskor. Dels inför måltider och dels efter att vi går någonstans ifrån. Visst får min son leka på IKEA eller öppna förskolor eller vad det nu är, men senast när vi kommer hem så ska händerna tvättas. Jag är inte rädd för bakterier eller virus men däremot tror jag inte på onödiga infektioner. Upprepade luftvägsinfektioner under småbarnsåren till exemepl är ju inte bra om man tänker på astma senare i livet. Jag tror på god handhygien efter lek och före tex måltider!

#8 - Anna

Jag kör med sådana servetter - när jag kommer ihåg det. A får ALLTID feber när han varit på öppna förskolan. Nu senast i helgen har han legat med 39 grader och förfärlig hosta. Öppna förskolan är bra men de blir ju sjuka. En unge tar en grej stoppar den i munnen för att sedan lämna över till nästa som stoppar den i munnen...

#9 - Anna

Jag kör med sådana servetter - när jag kommer ihåg det. A får ALLTID feber när han varit på öppna förskolan. Nu senast i helgen har han legat med 39 grader och förfärlig hosta. Öppna förskolan är bra men de blir ju sjuka. En unge tar en grej stoppar den i munnen för att sedan lämna över till nästa som stoppar den i munnen...

#10 - nina

Jooo, jag har en del att bråttas med. Försöker tänka rationellt. Men visst har jag sprit med mig. Dock har jag aldrig spritat Villes händer. Men jag håller med dej att det var mkt värre i början när barnen var jättesmå.

#11 - Lena -Chokladmamman

Nej, jag har ingen bacillskräck. Var mer rädd när Alfons var yngre att han skulle bli sjuk. Tror (vet) att de blir mer immuna och bygger upp sitt självförsvar om de blir utsatta för en del bakterier.



Däremot har jag en sån flaska alltid liggande i skötväskan, men skulle aldrig använda på Alfons händer, de är ju INTE till för barn. Jag har den t.ex. om jag har bytit bajsblöja och inte har tillgång till vattenkran.

#12 - Ida

jag har lite bacillskräck.. Men Tilde har varit sjuk typ halva sitt liv (hon är 8 mpn) så det känns som om hon har fått sin del av förkylningar! Torkar alltid med sånna där servetter med alkohol när vi har åkt kommunala medel!