bambi

Körde upp 6 gånger
Bloggkommentatorerna skriver om hur Alex Schulman håller på att ta körkort nu. Jag har ett speciellt förhållande till mitt körkort eftersom jag fick kämpa hårt för det. Jag körde nämligen upp 6 gånger innan jag lyckades! Jag är väldigt stolt över att jag aldrig gav upp...

Jag jobbade extra på komvux samtidigt som jag jobbade heltid på gymnasiet för att få ihop pengar till körkortet. Jag undervisade en kvällskurs, en kurs på dagen och en distanskurs på komvux under vårterminen 2006. Pengarna som jag tjänade ihop på extrajobbet gick helt och hållet till körkortet.


Jag tog en massa körlektioner (vågar inte ens tänka på hur många det blev...), jag körde ingenting privat. Jag klarade teoriprovet på första försöket, även fast jag bara hade läst igenom boken en gång. Men sen när det blev dags för uppkörning var det lite värre...


Jag var ganska säker på att jag skulle klara mig på första uppkörningen också. Min körskolelärare tyckte att jag var fullärd och jag kände själv att jag var en lugn och bra förare. Så jag åkte till Farsta, älsklingen väntade på mig medans jag körde upp. Jag fick köra runt lite och parkera..osv.. allt gick jättebra... tyckte jag... så jag blev jättepaff när hon sa: "Det här gick ju inte så bra...". Det jag kuggade på var att jag hade kört för sakta, jag hade kört 50 på en 70-väg, så hon tyckte att jag var ett hinder i trafiken.


Jag mindes tydligt orden från halkbane-körningen "man kan aldrig kugga på att man kör för sakta"... "det är bättre att ta det lugnt och försiktigt".. yeah right!! Jag var jätteledsen, men bokade snart in en ny tid för uppkörning.


Sen minns jag inte riktigt vad jag kuggade på när det gäller min andra uppkörning... det är ju inte så lätt att hålla reda på alla när man kör upp 6 gånger! Men några saker jag kuggade på var: jag var tveksam när jag körde in i en rondell, jag verkade inte veta hur bred bilen var, jag körde lite för fort (ville väl kompensera för att jag kuggade för att jag hade kört för sakta), mm mm.


Jag är själv väldigt förvånad att jag inte gav upp efter tredje, fjärde eller femte gången. Men det jobbiga var att jag kuggade hela tiden på olika saker, så jag visste aldrig riktigt vad jag skulle träna på. Det var kanske så att dom tittade på olika saker? Nåja, nu har jag mitt kära körkort och jag tänker hålla hårt i det  :)

#1 - Rebecca Utan Räkor

Jag hoppas att jag börjar köra någon gång, och att jag klarar det första gången. :P



Sv: Nej, jag håller med. Och egentligen spelar det väl inte så stor roll...

#2 - Caroline

Jag har börjat idag.

Har kört två gånger förut, men då åt jag kombinerad kur. Första gången gick då ner 10 kilo på tre månader, blev gravid och slutade på en gång.

Andra gången var för några månader sedan och upptäckte att resultaten inte var peppande alls! Kroppen funkade inte lika som innan graviditeten, inte så roligt alltså.



Nya tag nu alltså! Jag hoppas det går bättre den här gången =)

#3 - karin

Hej! körde själv upp 4 ggr och var nära att ge upp... men jag är glad att jag inte gjorde det, är så fantastiskt skönt att köra och ha en egen bil... fast väldigt dyrt när man är student som jag.

#4 - Jessica

Verkligen tappert att inte ge upp... det hade jag gjort!



Men klarade det på första försöket som tur var, trots att jag körde åt fel håll två gånger (jag var så nervös) och att två bilar framför mig krockade och jag frågade hur jag skulle göra nu varav han som höll i provet svarade att det var ju jag som skulle ha körkort. :-)

#5 - Caroline

Jadu.. Drömmen vore att komma ner 18 kilo ungefär, då skulle jag ligga på normalvikt enligt BMI, men jag ser det verkligen långsiktigt!

Jag blir glad för varje kilo som försvinner och att jag inte går upp i vikt..



Det jag funderar mycket på nu är hur jag ska forsätta förlora vikt efter jag gått på cambridge så länge jag orkar.

Jag har ju läst om hur du har gjort, och det låter som ett jättebra sätt att börja smått och sedan öka men det känns som om jag måste läsa på om olika dieter och välja vilken som känns mest hållbar för mig.

#6 - Elin (Edvinsmamma)

Haha, roligt att läsa!



Själv kuggade jag mig 3 gånger på teorin och klarade mig först på 4:e försöket...jag levde i tron om att jag skulle kunna det utan att plugga, vilket var tydligt att man inte gjorde ;)



Uppkörningen gjorde jag höggravid och istället för att berätta att det var 5 veckor kvar innan BF så sa jag att det var 2 veckor kvar...och jag klarade körkortet galant ;)



Kram

#7 - Linda

Jag klarade inte heller mitt körkort på första uppkörningen utan fick köra upp tre gånger innan jag fixade det!



I teorin gick det mycket bättre. Alla rätt på första försöket. Men som sagt, det gick ju inte lika bra i praktiken. Första gången fattar jag att jag inte fick nåt körtkort - jag körde mot rött

pinsamt... men andra gången körde jag faktiskt bra, men besiktningsmannen som var med kuggade alla som körde upp den dagen så han var väl på dåligt humör eller nåt. Surt!

#8 - nina

Så tuff du var som fortsatte. Å så klokt, nu har du ju det.

Jag minns själv att jag var så otroligt nervös när jag skulle köra upp. Så aldrig nervös har jag aldrig varit förr tror jag. Jo, en gång när jag å mannen var i rättegång.

#9 - Sandra

Vad duktig du var som inte gav upp! Starkt jobbat! :) Jag klarade allt på första försöket så det var skönt! :)