bambi

Min mamma


Mammas besök gick rätt så bra. Skönt att dom inte stannade alltför länge. Saken med min mamma är att hon kan säga en hel del saker som sårar en. Hon tänker sig inte alls för innan hon säger något.

Det som var lite tråkig med dagens besök var att hon skulle hela tiden jämföra Zack med vad jag kunde när jag var liten på ett väldigt nedvärderande sätt. Det låter på henne som om jag var perfekta bebisen, grät aldrig, alltid glad, var tidig med att krypa, prata, osv. Sambon kände att hon jämförde "sitt barn" med "vårt barn". För visst kan man berätta "du kunde krypa när du var si och så gammal...", men det är sättet hon säger det på.

Tyvärr så är det inte bara mot mig hon har varit sån här. Hon har ingen kontakt med en av mina systrar, sin bror och många av hennes gamla vänner. Jag får ofta bita ihop och sambon får ibland säga åt mig att inte bli sur... för på nåt sätt vill man ändå ha kontakt med sin mamma.

Några gamla inlägg om henne:
Det som sägs blir sanning, om hur min mamma har pratat skit om min pappa
Ska hon inte ens komma hit när vi får barn?
Blommor från min mamma, hur hon inte hörde av sig på 2 veckor efter det att hon fick veta att jag var gravid

#1 - **Wojtan**

Hej



Vad tråkigt att du har det så med din mamma. Jag har inte läst de andra inläggen som du länkade till, men får nog ta och göra det.

Jag tror tyvärr att många i vår ålders mammor är lite bittra mot oss. Många vill gärna påpeka hur det var på deras tid. Ibland tror jag att de är lite avundsjuka på oss som lever i ett mer jämnställt liv, där vi kan jobba, roa oss, klä oss fint och fortsätta ha ett liv även med barn.

Hoppas du kan låta allt rinna av dig, även om det ens mamma säger betyder en del för en.

Önskar dig och din familj en trevlig helg.



Wojtan

#2 - Agnieszka

Tråkigt att din mamma är lite klumpig när det gäller att uttrycka sig. Har ni någon gång sagt åt henne att hennes beteende och sätt att prata sårar? Hon kanske skulle behöva höra att folk blir sårade,och då kanske ändrar sig lite.... kram kram

#3 - nina

Trist när det är så där. Men jag tycker du är klok ändå som biter ihop lite å håller kvar kontakten. det är lite på liknande vis med min pappa. Ibland blir jag arg på honom å tänker att jag inte ska träfa honom på länge. Men sen går det över å så känner jag att blod är tjockare än vatten å att det finns et värde i att ha kontakt med sin mamma och pappa. Bara det inte får en att må dåligt.

Man får försöka lyssna på dem genom ett filter. bara ta in det man godkänner.

Positivt att du delar med dej av detta. Jag bara gillar din blogg mer å mer.

Styrkekram

#4 - jennie

Tycker det är strongt av dig att ändå ha kontakt med henne, hade det varit jag så hade jag inte accepterat sånt. Bara för dom är ens föräldrar så ska man inte behöva ta skit :)



Ha en bra kväll

kram

#5 - Sofie

Jag känner igen det där med att ens mamma på ett klumpigt sätt jämför med hur man själv var när man var liten. Jag får också höra ständigt hur "bra" jag var.

Jättejobbigt verkligen. Varför kan de inte bara låta bli alla jämförelser?



Fast många gånger tror jag nog att de helt enkelt har glömt de jobbiga delarna av småbarnslivet och endast minns det postitiva.

Så jag försöker att inte lyssna. Även om det inte alltid är lätt.



Ha en fortsatt trevlig helg

#6 - Helene

Känner igen mig.