bambi

På vägen...

Zack på tunnelbanan idag

På väg till jobbet på tunnelbanan så var Zack lite gnällig och jag märkte på honom att han var trött så jag drog ner hans BabyPeace så att han skulle få lite lugn och ro och kunna somna lättare. Men han tycker ju om att leka med den där så han satt och höll på med den lite grann medans han fortsatte och gnällde lite (för att han var trött). En tant satt på andra sidan om honom och tittade på honom när han höll på. Sen säger hon till Zack när han tittar fram "Ja, det där var väl bättre så att du kan andas.". Trodde hon att han inte kunde andas där bakom, att det var därför han höll på? Hmm... det går nästan inte en dag utan att man får någon slags kommentar om sitt barn när man är ute!

På vägen hem från jobbet så stannade vi till och skulle handla på PrisXtra eftersom jag hade fått en 10% rabatt kupong från dom. Men när jag går där så har dom slut på blöjorna Zack brukar använda, gröten är 10 kronor dyrare än på ICA och våtservetterna 5 kronor dyrare. Så det blev inte så mycket handlat där. Man får ju intrycket att PisXtra ska vara allra billigast (låter ju så på namnet), men det är dom inte!

Så nu måste jag gå iväg till ICA också efter Zack har sovit middag. Vi har typ slut på ALLT här hemma, hur det nu gick till? Så våtservetter, blöjor, gröt, kattsand, toalettpapper och barnmat måste inhandlas.
#1 - Lisa

Ja, herregud - att folk orkar! Stella somnar absolut lättast om det är mörkt, så när hon ska sova hänger jag för en tunn UV-filt så kommer hon till ro. Sist på t-banan var det en gubbe som sa typ 10 gånger "näe hon kommer inte somna, för hon vill se sin mamma när hon somnar". "mina barn och barnbarn de tycker då om sin mamma de, så de vill se henne". Suck! Bara att skaka av sig,... för själv vet man ju att man känner sitt eget barn bäst.

#2 - nina

Det där upplever jag med. Folk lägger sig i vad han har på sig, hur han sitter i vagnen, om han är på golvet, hur han äter. Ja allt. Värst hitentills var på McDonalds när jag hade klätt på Ville allt, det var vinter, då började han gnälla för han gillar inte tt bli påklädd. Då säger en kärringjävel som sitte brevid; att han har ALLDELES för mkt kläder på sig, det är klar han gråter. Å hon var typ SUR på oss. Jag vet att många klär sina små för mkt bara för att det är vinter men vi hade verklige itne tagit på honom för mkt. Jag svarade: jo visst har han för mkt på sg för att vara INNE ja, men vi ska gå ut nu sörru. Hej meddi."

Man blir trött...

#3 - Loa

Ja, det är verkligen otroligt hur mycket folk lägger sig i när det gäller små bebisar. För mycket kläder, för lite kläder, FEL kläder (för tjejiga på pojkar, för killiga på flickor), för mörkt, för ljust, för lite luft... Hur orkar dom? Och så kommer man aldrig på den där dräpande kommentaren förrän typ en timme efteråt...