bambi

Pojkar kan också vara söta

Zack på bussen idag

Idag på bussen på väg till BVC så satte sig en tant mittemot Zack. Hon började prata om hur söt och gullig han var. Sen kom givetvis frågan "Är det en flicka?"... "Nej" svarar jag. Då säger tanten "Men oj, så söt han var för att vara en pojke."
Shit, va säger tanten?!? Vad är det för fördomar?? Jag var jättenära att säga "Ja, pojkar kan vara söta också.".  Men hon fortsatte och pratade om hur söt och vacker han var... så jag var tyst...

Hon tyckte även att han verkade väldigt snäll. Det är ett så konstigt uttryck.. som om bebisar är "elaka"...? Men jag använder själv det uttrycket ibland så jag ska inte säga nåt...

Men jag undrade om det var på grund av Zacks klädsel att hon tyckte att han var söt, trots att han var en pojke? Att det är mycket dom färgglada kläderna som gör flickbebisar söta, eller...? Och dom blå/grå/beiga kläderna gör att man tycker att bebisen ser "tuff" ut?
#1 - a-k

Jag tycker inte alla bebisar är söta, prcis som med andra människor man ser olika ut. Vissa tror jag dessutom är elak från födsel så nej, det är inte givet att man är snäll och gullig oavsett kön.

#2 - Agnieszka

Ohh jag blir gaaaaalen på folk som har sånna fördommar.Det är ju exakt som att killar inte kan ha rosa. Har själv en kompis som inte kan sätta på sin son kläder som har lite lite rött i sig......



Man ska väl kunna klä sina barn hur man vill, och pojkar ÄR söta, tycker iaf jag!

kram

#3 - Lotta

Men åååå vilken fånig tant! Jag har fyra pojkar som är jättesöta. Skit samma vad de har på sig.



Zack är också jättesöt. Min minsta är nästan exakt lika gammal som han (5 sep).



Jar också fått en hel del sådana där knasiga kommentaren genom åren (nåja.. min älsta är sju ;-) ) och de flesta av dem har kommit från äldre damer. Jag brukar göra som du; hålla tyst. Jag minns särskilt en dam jag stötte på i ett sammanhang då min andre son var bebis. Hon menade att flickbebisar hade finare händer än pojkbebisar. Tja.. vad ska man säga..



#4 - Linda

Ta nu inte detta som kritik, men jag bara undrar en sak. När du säger att du brukar handla hälften av kläderna till Zack på tjejavdelningen (i ett äldre inlägg) undrar jag om du och din sambo gör likadant själv? Köper du hälften av dina kläder på herravdelningen också? Köper din sambo hälften av sina på tjejavdelningen? Eftersom ni verkar tycka att det är så viktigt att man inte klämmer in barnen i ett fack. Eller gäller den synen bara barn? Eller bara ert barn? Ni är väl lika mycket "individ" som ert barn? Många frågor blev det, du får ursäkta! Hoppas du förstår vad jag menar!

#5 - ♥ ♥ ♥ bambi bantar med cambridge just nu ♥ ♥ ♥

Linda: Jättebra frågor! Jag har själv tänkt mycket på detta också. Men nej, vi handlar ju våra kläder på dam respektive herravdelningen. Men vi är könsmogna människor. Barn är inte könsmogna och har därför inte fått sitt könstypiska kropp ännu.



Sen så tycker jag att jag är redan förstörd... blev uppfostrad till flicka och alla värderingar som följer med. Därför har jag tyvärr alla väldigt tjejiga kläder och långt hår. Men jag vill inte att Zack ska få samma snäva uppfostran utan jag vill att han ska känna att han kan få vara som han vill och behöver inte följa någon mall...

#6 - ♥ ♥ ♥ bambi bantar med cambridge just nu ♥ ♥ ♥

För att förtydliga. Våra kroppar blir olika när vi blir könsmogna och därför passar vi faktiskt i olika sorters kläder som framhäver våra kroppar på olika sätt.



Men barn, som inte är könsmogna, har likadana kroppar och därför finns det verkligen ingen anledning att dom ska olika kläder, tycker jag!

#7 - Sofi

Alltså.. jag måste bara kommentera a-ks kommentar. Hur sjutton kan man tro att det finns barn som FÖDS elaka????



Konstig kommentar det där att han var söt för att vara pojke. Men det kan mycket väl vara att han hade färgglada kläder på sig, många småpojkar kläs ju faktiskt i ganska tråkiga färger. Beige, blått, grönt och grått. Färger är ju kul, förstår inte varför folk är så rädda!!

#8 - Angela Larsson

Måste bara få skriva att Zack är väldigt söt, han är nog den sötaste bebisen jag vet efter min dotter.

#9 - a-k

skulle Mayafolkets teori om att man föds till sitt öde och beteende vara fel... Nej de har ju haft rätt i alla andra teorier... ^^)

#10 - Malin - brandteknologen

Jag kallar min pojkvän söt hela tiden... Och om en vuxen man kan vara söt så kan en liten pojkbebis det också! =)

#11 - Jenny i Dalby

Klart att killarna också är söta. Fast det är inte alltid man får säga det, min son på 6 år blir jättesur om man säger att han är söt och gullig...:-)Och det är ju inget som kommer hemifrån iallafall. Måste dock kommentera det här med kroppar. De ser faktiskt ganska olika ut även som bebisar, tjejer och killar, iallafall mina. Båda sönerna har haft mindre "kortare" rumpor till exempel (typiska pojkrumpor om man nu kan säga så, medan dottern haft en längre variant som ser mer "tjejig" ut.



Det där med att få frågan om könet är ganska intressant också. Tydligen har alla mina tre barn sett ut som killar, för alla trodde alltid att dottern var en pojke ända upp i 1-2 års åldern, medan det aldrig är någon som trott att sönerna varit tjejer. Kanske beror det på att dottern ofta fick gå klädd i "neutrala" kläder som snickarbyxor och annat, men att sönerna aldrig haft klänning...:-) Folk tog tom för givet att dottern var en pojke för att vi hade blå vagn när hon var liten. Däremot är det aldrig nån som trott att minstingen varit tjej trots att vi har en röd vagn till honom nu...:-)

#12 - miss B

Jag tycker det är jättebra att han är klädd som han är. Han är så färgglad och fin. Det är så himla tråkigt med all blå, beige, bruna pojkläder. En kompis till mig hade en liten tjej i blå POP overall med sig på bussen och en tant kommenterade ååå vilken söt pokje. Min kompis sa tack men det är en flicka och då började tanten argumentera att bara pojkar skulle passa i blått. Helt knäppt. När jag var liten ville jag bara ha blå kläder på mig.

#13 - Miss B

Vet inte om man får kommentera andras kommentarer men jag kan berätta för Linda ovan att åtminstone jag köper en del kill kläder till mig själv då och då, och jag köper barnkläder också ibland till mig själv eftersom jag är rätt smal och kommer i vissa av centilongkläderna. Tycker att man kan köpa vilka kläder som helst som man trivs i. Bambi och hennes man klär ju inte Zack i några typiska tjej kläder. Det finns ju faktiskt kläder som är neutrala. Jag skulle kunna sätta på mig vad som helst som var snyggt t o m en hundtröja eller ett hästtäcke om det skulle råka passa mig...

#14 - nina

Jättebra inlägg samt svar till kommentarer. Instämmer fullkomligen å har inget mer att tillföra. Förutom att jag oxå handlar klädr från herravdelningen ibland. Klart slut.

#15 - Lena -Chokladmamman

Konstig kommentar! Pojkar kan väl visst vara söta, precis som flickor.



Sen tycker jag det är konstigt att så många klagar på "typiska" killkläder. Jag klär Alfons i mycket sånt men hade jag en flicka skulle hon också ha sånt. Mina favoritfärg i min egen garderob är blått och då blir det också det i min sons. Sedan har han andra "roligare" färger också såklart men tycker inte att han ser mindre söt ut eller mindre glad ut bara för att han har de "tråkiga" färgerna grått, svart, blått och grönt på sig. Men smaken är som baken, och det är väl det som gör det hela kul. ;-)