bambi

Q&A
Här kommer svaren från frågestunden:


- Vad gillar du att läsa?
Min favoritförfattare är Joyce Carol Oates. Jag gillar drama, gärna med lite verklighetsbakgrund och allra helst på engelska.

- Saknar du USA?
Jag gjorde det i början, men nu minns jag inte mycket därifrån!

- Handlar du mycket från Tradera eller Blocket?
Jag är inne på Tradera nästan varje dag, men nu när det är så mycket Odd Molly kopior där så handlar jag inte lika mycket där. Men det blir även en del kläder till Zack ifrån Tradera. Blocket var det många år sen jag handlade nåt ifrån.

- Är du feminist? Vad innebär det att vara feminist, för dig?
Oj, svår fråga. Jag har nog aldrig kallat mig själv feminist, men jag är nog feminist i andras ögon. En feminist enligt mig är någon som är aktiv i kvinnorättsfrågor... eftersom jag inte är så aktiv (förutom i bloggen) så ser jag mig inte riktigt som feminist.

- Jag vet att du har tatueringar, 3 stycken har jag för mig, kan du visa bilder på dom? Och berätta lite om dom? 
Det finns bild på mina tatueringar i min gamla blogg, där står det även lite "bakgrund" om dom. Jag är bra sugen på en till... funderar på att göra ett Z, i typ zorro-stil... men jag kan inte bestämma mig om det är för töntigt.. haha...

- Vad jobbar du som? 
Gymnasielärare

- Hur gammal är du och hur gammal är din sambo?
Vi är båda 29 år.. fast han fyller 30 i år (på juldagen).

- Framtidsdrömmar? 
Att kunna utbilda mig till psykolog, att bo i ett stort fint hus och att få resa mycket med min underbara familj.

- Favoriträtt?
Tacogratäng

- Jag vet att du arbetar som lärare (har jag för mig) och då undrar jag att vad det var som gjorde att du valde det yrket?
När vi flyttade hit från USA så fick jag alltid vara "extra lärare" under engelskalektionerna och det kändes så naturligt för mig... efter alla år av övning i grundskolan.

 - Vilken mascara använder du?
Helena Rubinstein Spectacular Mascara, bästa mascaran som finns!

- Jag undrar om/nær du tænker påbørja dina psykologistudier? Hur længe måste man isåfall studera, och tænker du ev. kombinera det med barn nr 2?
Först måste jag få tillräckligt bra på högskoleprovet så att jag kan komma in. Sist så fick jag 1,5 och då hade jag knappt pluggat nåt till det och på våren kan man komma in på psykologprogrammet med 1,7, så jag hoppas på att kunna nå det! Programmet är 5 år (tror jag), men jag hoppas på att jag ska kunna tillgodoräkna mig en hel del av dom psykologikurser jag redan har läst. Vi får se vad som händer... svårt att planera allt i detalj! Jag tar det lite som det kommer, men jag kommer nog att jobba ett par år till som lärare!




- Har Zack några fler namn? Vilka i såfall?
Han heter Gustav i andra namn efter sin farfar och farbror.

- Vill ni ha fler barn? Hur många?
Ja, nog allt blir det minst en till, om vi får bestämma. Just nu känns det som om jag skulle vilja ha 5-6 barn... älskar min plutt och skulle vilja ha massor med små pluttar!

- När tycker du/ni att det känns lagom med syskon till Zack och varför just då(om ni nu önskar fler barn vill säga)?
Vi har inte börjat försöka än... det gick så himla lätt sist (inte för att det behöver betyda att det kommer göra det med nr.2.. jag vet!). Men snart så... jag vill i allafall bli av med mina kvarvarande graviditetskilon först!



- Hur länge har du och din sambo hållt ihop? Hur träffades ni? 
Vi har varit ihop i 7 år nu. Historien om hur vi blev ihop hittar ni här.

- Hur bor ni? Lägenhet? Storlek? 
Vi bor i en lägenhet. Det är en 3:a på 90 kvm.




- Vad har hänt med er andra katt/katter, jag har för mig att ni haft flera katter? och då någon från kattstallet, eller misstar jag mig?
Jag har fått denna fråga många gånger nu, men jag förstår att denna del fattas liksom i bloggen. Varför den gör det är för att det var en fruktansvärt jobbig tid.

Vår första katt Ronja (som är på bilden) har hela sitt liv varit väldigt sjuk, haft blod i avföringen och spytt en massa och vi var fram och tillbaka till olika vetrinärer hela tiden. Hon var även väldigt aggresiv (sambon tror att hon var psykiskt sjuk), hon var supersnäll mot mig och sambon (inte mot sambon i början... hon var min katt från början) men hon högg, morrade och fräste åt våra gäster. En vän gav henne smeknamnet "Rabies-Ronja" eftersom hon var så aggresiv. Så vi fick ofta stänga in henne i ett rum när vi hade besök.

Sen när jag fyllde år (tror att det var när jag skulle fylla 25 år?) så önskade jag mig en till katt, en Ragdoll och då fick jag Hera. Vi trodde att Ronja skulle vara lite elak mot henne i början men att dom sen skulle bli vänner... men så blev det aldrig. Hon bet Hera och jagade och fräste åt henne i alla åren dom bodde ihop. Detta har förstås satt sina spår i Hera, hon är rädd och en extremt underlägsen katt.

I december 2007 så blev Ronja så pass sjuk att vi kände att det var nog dags för henne att få somna in. Det var fruktansvärt jobbigt och jag får tårar i ögonen bara jag skriver om det nu. Hon blev 10 år och vi älskade henne extremt mycket så det var ett jättejobbigt beslut (därför utelämnade jag det från bloggen).

Sen så tänkte vi att vi skulle skaffa en ny "kompis" åt Hera så vi tog hem en katt från ett katthem. Men det fungerade tyvärr inte alls. Vi fick veta att vi väntade barn och Hera var rädd för andra katter, det blev lite för mycket på en gång så vi lämnade tillbaka henne. Vi vet inte om vi vill försöka ta hit en kattunge istället, det kanske skulle fungera bättre... vi får se.. för vi tycker lite synd om Hera som blir lite bortglömd ibland nu när vi har Zack.


- Är nyfiken på hur du på sin blogg kan ha annonser odyl på båda sidorna? Vilken mall har du?
Ehum... jag vet faktiskt inte.. det är Mimmi från Mimmis Design som har designat bloggen!



- Hur kommer det sig att du blev så intresserad av Odd Molly och hur har du gjort för att få recensera deras produkter?
Jag blev nog kär i märket Odd Molly då jag hade köpt min Everyday Long Cardigan och hade på mig den mycket. Jag fick hela tiden komplimanger för den och jag kände mig så fin i den. Jag blev så glad av den så då ville jag ha fler och fler Odd Molly-plagg!

Jag har haft mycket kontakt med en tjej som sköter PR för Odd Molly. Hon tycker att min blogg är en bra kanal att nå andra Odd Molly fans då den kommer upp på första sidan när man googlar på "Odd Molly". Så via henne blev jag inbjuden på lanseringen av deras hudvårdsprodukter!

- Hur många Odd Molly plagg äger du? 
39 stycken nu.

- Ull eller bomull?
Jag är så varm utav mig.. så bomull!

- Silke eller bomull?
Jag blir så rädd att förstöra mina silkeskläder, dom känns så sköra... så jag säger även här bomull.

- Finaste plagget i Bambis garderob?
Måste nog vara min Shottis & Kobe dress

- Äldsta plagg - första inköpta?
Jag har två plagg från In odd we trust kollektionen, en tee och en rosa kofta.
Mina två första inköpte är från Living Tenfold kollektionen, det var en private skirt (som jag nu har sålt) och min Everyday Long Cardigan.

- Bambis önskeplagg just nu?
Dress 770 skulle vara en dröm att få äga, men jag har måååånga önskeplagg!

- Tänkte bara fråga om hur du kunde veta att t.ex 528 Long Cardigan - odd molly, kommer att finnas nu till hösten igen? Har du förtur att titta på höst/vinter kollektionen, eller finns det någon sida man kan se den på?
Det var någon som berättade det... men jag får inte berätta vem  ;)  Nej, jag har inte förtur och det finns inte på någon sida.

- Var hittar jag en good t-shirt i almost black i storlek 2?
Sid and Sally
#1 - nina

Intressant.

Jag k'nner som du att jag vill ha massa pluttar. Själv har jag bara ett syskon och jag ville alltid ha fler. Så nu önskar jag mig en stor familj. MEN JAG VILL INTE FÖDA IGEN. Mannen vill "bara" ha två. Lite som talar emot där. Vi får se hur det blir.

#2 - Sandra

Vad kul att få svar på mina frågor, och även läsa det andra med. Speciellt kul var det att läsa om och se bilder på dina tatueringar, då jag själv älskar tatueringar, och historien om hur du och din sambo träffades var ju jätte gullig ;)

#3 - Bina frågar Bambi lite Odd Molly-frågor

Tack för svaren och trevlig helg!

KRAM