bambi

Odd Molly kopior på Tradera
Det känns jättetrist att behöva skriva om detta igen, men ack så viktigt. Odd Molly-kopiorna sprider sig på Tradera. En av mina läsare uppmärksammade att nu fanns även Odd Mollys mysdress som kopia. (Tack Hannah!)

Kopiorna kommer med tags och alltså vid första anblick så tror man nog att man har fått tag i en äkta, men kvalitén är oftast bara skit och håller knappt för tvätt!


Så dom Odd Molly plaggen man helst inte ska köpa på Tradera är 
(för då är det stor risk att det är en dålig kopia):

* Velvet hood
* Lovely Knit
* Tenfold Knit



Obs! Gäller inte bara i dessa färger!



Andra misstänkta kopior:

En säljare har haft ett "köp nu" pris på 199 kr för dessa blusar. Låter helt klart som fejk om man kan sälja dom så billigt!




Även Summer of 2007 tunikan verkar finnas som kopia. En säljare säljer den, blusen här ovanför och mysdressarna så allt verkar vara fejk.


Never forget the reason dress, som bara gjordes i 163 ex i hela världen, är det en säljare som har flera utav (redan sålt 4 st.). Känns lite misstänkt!



Så var försiktiga när ni köper Odd Molly på Tradera!

1.) Kolla om säljaren säljer mycket av samma sorts plagg, troligen så har han/hon köpt in ett stort gäng med kopior.
2.) Är priset för bra för att vara sant? Då är det troligen det!
3.) Obs! Positiva omdömen behöver inte betyda att personen inte säljer fejk. Många ger omdöme så fort dom får hem varan, innan dom har använt plagget eller tvättat det!
4.) Det är bättre att spara ihop och köpa varan i en butik så att man har ett plagg som håller i många år än att man slänger bort pengar på något som håller en vecka!


Dessa fejk kopior är inte bra för Odd Mollys rykte, det blir inte lika exklusivt om vem som helst har råd med en fejk Odd Molly kofta. Det gör det svårare för oss "ärliga" att sälja våra begagnade Odd Molly plagg och folk kanske tror att din nya Odd Molly är en fejk kopia även fast den inte är det?
#1 - Bina

Trist trist trist.. blää

#2 - Sofie

Har du hört något om kopior på Blocket? Var i kontakt med en tjej där som sålde en lovley knit för bara 600, när jag sen kollade såg jag att hon sålde flera olika lovley knits. Det konstiga var att det var det nya randiga mönstret som kom nu i vintras och även att tagsen såg ut att sitta fast med sådan vanlig plastbit och inte med metall som de brukar på Oddmolly. Lite konstigt var det i alla fall...

#3 - Anna

Tack för bra inlägg, som ny Mollyfan har jag ingen lust att bli toklurad på Tradera...

#4 - Katinka

Ja, det är såååå bra att du uppmärksammar detta! Tyvärr verkar det cirkulera fler och fler kopior på klassikerna nu på Tradera.

Bäst är ju att bara köpa vintagegrejer från äldre kollektioner där. Sedan är det ju som sagt återförsäljare som lägger ut varor där också, så man vet ju aldrig. Men trist är det!

#5 - Caroline

Vet du hur det funkar med cambridges bars?

Jag har läst på flera ställen att man kan äta 1-2 bars i veckan med ren kur, och nu fick jag en kommentar att man absolut inte fick äta det för då faller man ur ketosen.

#6 - Lene

Caroline (och alla andra):

För guds skull, KÖP inte någon CK bar - det var verkligen det VIDRIGASTE jag smakat på! Då är jag ändå inte en kräsen person....Fick slänga den jag skulle åt på, samt den jag hade i skåpet.... Barsen äter man om man går på kombi, inte ren kur (är vad jag hört iaf)

#7 - Lene (igen)

Förresten...Trist med kopior, det är det ju alltid. men vet ni om de verkligen ÄR kassa i kvalitén? Var syr OM upp sina egna? Ofta är det ju så tex med många märken att de äkta och kopiorna sys på samma fabriker i tex Kina....Bara lite funderingar från mig....

#8 - Linda

Vet du namn på säljare på tradera som säljer kopiorna? Så trist... man vill ju verkligen ha äkta... att det får gå till så. Trevlig helg!

#9 - Caroline

Lene- Jag tycker att barsen är jättegoda :P

#10 - Sofie

Jag gillar också barsen :-)

#11 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Lene: Jag köpte ett par Juicy Couture byxor på Tradera förut och då försvann trycket efter första tvätten. Så efter det så aldrig mer kopior!

#12 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Linda: Jag vågar tyvärr inte skriva ut namn på säljarna på bloggen för då kan det bli förtal!

#13 - Lene

Ni måste skämta mig aprilo ;) Vilken bar har ni provat? Detta var chokladen, har INTE vågat mig på de andra...Det kanske var någon av de andra?

#14 - Sofie

Jag har prövat alla barsen tror jag ;-) Gillar alla! Men smaken är olika ju:-)

#15 - Jenny

Kan maila mig namnen då? Vill också veta!

#16 - Jenny

Vet du förresten om det finns s.k "äkthetsbevis" på vissa Odd Molly plagg? En säljare påstår sig ha det till sina plagg på Tradera. Förekommer detta alls el är det bara båg?



Mvh Jenny

#17 - Amistres

Jag köpte en helt ny Missing dress på blocket. Betalade in pengarna men klänningen kom aldrig. Efter några veckor sa försäljaren "vad konsigt, men du får tillbaka pengarna" Vilket gör att jag tror att det inte var äkta. Hur hade hon kunnat ta det så lätt om klänningen hon blivit av med kostat vad den klänningen kostat som ny?



Jag tycker ett bra tecken är när plagget kommer ut i en helt ny färg, dvs en färg som inte finns i orginal oddmolly plagg.



Vad säger odd molly själva om detta?

#18 - cyberangel

Hur kan man veta att dom inte är äkta med tanke på att dom tillverkas i kina och marocko där även odd molly har sin produktion!? Och frågar man säljaren om dom är authentic och får ett ja svar, samt att man betalar 400-500kr +leveranskostnad per plagg.

Har själv många av dessa plagg och det är riktigt bra kvalite på dom. Har sett att tunikorna även säljs på ebay 120usd..Är dom verkligen fake????

#19 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

cyberangel: Dom säljs snarare för 100-200 kr/st. Och man får ju vad man betalar för.



Det är synd att såna som du ska förstöra ett märke som är väldigt omtyckt!

#20 - svinto

gå in på www.ioffer.com så kan ni köpa billigt istället för dyrt på tradera

#21 - svinto

Jag råkade av en slup hitta denna sida. jag köper bara till mig själv för jag gillar odd molly, jag var oxå skeptisk till alla kläder som säjs om om igen på tradera. Kläderna jag köpt märker man ingen skillnad på.

#22 - Sofia

Jag köpte en Odd Molly på tradera som aldrig kom fram ledsen

Det bästa är nog att köpa i butik, eller via nån Odd Molly återförsäljare på nätet.

#23 - Tilda

Vilka bra tips! Jag skickar en länk till detta inlägg åt min lillasyster som är ett stoooort Odd Molly-fan! :)

#24 - Gunnel

skaffa dig ett liv och nåt annt att skriva om :s NO LIFE DDAH!

#25 - Emma

I många fall brukar kopior faktiskt vara av samma kvaliteét som originalet och i Odd Mollys fall rör det sig väl bara om bomullstyger och andra vanliga material som inte kan ta skada av tvätt? Snobbig attityt - hajjar inte varför man ska köpa lappade bohemkläder för flera tusen.

#26 - ♥ ♥ ♥ bambi - missa inte mina julklappstips i bloggen! ♥ ♥ ♥

Emma: Märks att du inte är så insatt i märket Odd Molly. Det är lika ofta ull, alpacka och andra material i deras plagg. Sen så kan man läsa om 1000 olika fall där kopiorna har haft urusel kvalité och stickningarnas mönster har sett helmysko ut.



Snobbig attityd att tro att man vet bättre än alla andra när man inte vet ett dyft!

#27 - Linda

Hej

fan va löjliga ni är. Exklusivt vad tror ni att det är egentligen det är ju rena hippikläderna, och hippis va aldrig exklusiva=) Och Odd mollys grundare är fd knarkare och uteliggare vilket speglar sig i hans kläder. Nä men det jag ville komma fram till är att VEM FAN BRYR SIG !!!!! folk svälter och dör och ni oroar er för ett klädmärke, kom igen låt folk som inte har så mycket pengar köpa kopiorna ni så kallade experter ser väl skillnad, eller hänger det fejk i era garderober också ?????? Vem vet.