bambi

Är korv människoföda?
Ja, det var en fråga som Kryddburken fick. Visst är korv kanske inte den mest exklusiva och finaste maten man kan äta, men vi kanske har blivit lite för bortskämda bland alla fläskfiléer och nötinnanlår?

Tycker ni om korv? Äter ni det ofta?

Vi äter inte korv så jätteofta, blir kanske nån gång i månaden. Men det är ju faktiskt gott, billigt och går att variera väldigt mycket. Här hemma blir det mesta dels korv stroganoff eller ugnsbakad falukorv när vi äter korv. Idag så blev det dock korvsoppa, något som var en favorit när jag växte upp. Tyvärr så fick jag bara i mig ett par skedar idag, men den är väldigt god och enkel att göra och passar perfekt under kalla höstdagar:

Det är bara att koka ihop bitar av falukorv, potatis, morot, palsternacka och lök tillsammans med lite buljong (givetvis kan man variera ingredienserna efter tycke och smak).
#1 - Malin - brandteknologen

Jag tycker inte alls om korv. Vet inte riktigt varför, men jag gillar inte ens "fin" korv. Tror det har att göra med att ingredienserna är sammanmalda till oigenkännlighet. Till skillnad från köttfärs som ju faktiskt fortfarande har lite substans och textur.

#2 - Linda

Jag tycker om korv, men ibland kan det bli lite tråkigt... Kanske för att vi äter det oftare än 1 gång i månaden, och ungarna alltid vill äta korv, eller pannkaka :)

#3 - Stina

Huuuu den såg inte god ut ochdet var inte så LCHF så inget för mig ;-). Korv däremot kan vara riktigt gott om den är slaktar- alt. hemmagjord och har HÖG kötthalt DÅ kan korv vara rena lyxmaten!

#4 - Noretstar

Jag älskar korvsoppa! Fast jag brukar koka den med lök och makaroner i stället för potatis och morötter :)