bambi

Början till svininfluesan

Idag fyller min mamma år, så jag var ju tvungen att ringa till henne. Sist vi pratade så var jag väldigt arg på henne och berättade att jag var arg och ledsen över att hon inte alls har brytt sig om mig nu när jag har varit sjukskriven. Men det är egentligen inget nytt eftersom hon alltid har varit så egocentrisk (ej egoistisk). Delar ur samtalet:

Jag: -Har du haft en trevlig födelsedag?
Mamma: -Jodå, men vi ska fira mig på lördag. Då ska vi ha catering. Vet du vad catering är?
Jag: -Eh, ja.......

(Låter då som om hon inte visste vad det var förut...)

Mamma: -Hur går det för Jens (sambon, alltså) på nya jobbet?
Jag: -Det går bra, men han har varit hemma en del när han har vabbat och så och det tycker han känns lite dumt när han är så ny på jobbet.
Mamma: -Jaha, men har han fått döma något än?
Jag: -Men mamma, han är ju inte domare.
Mamma: -Nej, men vad heter det? Har han fått försvara någon än?
Jag: -Han är inte försvarare heller. Han jobbar inom bank och finans, han granskar avtal och sånt.

(Hon har verkligen ingen koll alls på vad sambon gör... han är nyutexad jurist, jobbar alltså som biträdande jurist.)

Mamma:
-Olle är lite sjuk (hennes man). Han har början till svininfluensan.
Jag: -Men han kan ju inte ha början till svininfluensan, antingen har man den eller inte.
Mamma: -Jo, men vi läste i lokala tidningen om symtomen. Han har början till svininfluensan.

Sen kom det fram att dom hade vaccinerat sig mot svininfluensan för 2 veckor sen... så jag tror nog inte att hennes man har "början" till svininfluensan.

#1 - Amanda

Hej!

Tycker inte det verkar som om din mamma menar något illa. Hon verkar ju bara försöka hålla ett samtal med dig. Varför dömma henne så hårt och lägga ut på bloggen? Förstår som inte...



Mvh

#2 - ♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥

Amanda: Nej, det kanske inte är så lätt att förstå om man inte har läst dom andra inläggen om min mamma... Men jag orkar inte förklara hela historien just nu...

#3 - ♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥

Ok... nu har jag förtydligat det lite i början... Jag var arg och frustrerad när jag skrev inlägget.

#4 - Soffy

Jag som har läst om din mamma förstår lite mer...Hihi, början på svininfluensan. Får mig att tänka på en fd jobbarkompis till min man som blev sjuk men gubbe som han är hade han lite svårt att berätta det på jobbet. Så han sa att han fått "en släng av MS"...

#5 - Emelie

Jag läste om en tvååring som dog i Finland av svininfuensan en vecka efter vaccineringen, och då var det någon expert som sa att det tyvärr tar upp till tre veckor innan man har fullgott skydd av vaccinationen, så man kan bli sjuk även om man har vaccinerat sig. Men nej man kan nog inte ha "början till" svininfuensan, då är det nog något annat.

#6 - Linda

Min mamma är likadan. Hon vet inte vad mitt jobb innebär(är soc sekr) utan tror jag tar barn från människor . Min sambo som är sjökapten på en isbrytare har hon ej koll på heller. Hon har ingen aning om vad den 4 åriga utbildning jag gick heter mm.Hon har ingen koll på mig som vuxen och mitt liv utan lever som i en kapsel med min pappa o deras hund.



Föräldrar får man nog ta med en nypa salt men jag förstår till fullo din frustration.