bambi

Ja, vad fanns där mellan bönans ben?

Flera av er har frågat "När får vi veta bönans kön?". Någon berättade också att hon inte hade fått veta könet på sin bebis på ultraljudet. En kompis till mig vars mamma är barnmorska berättade innan ultraljudet att man har rätt att veta allt som barnmorskan vet om ens "tillstånd". Så om barnmorskan ser vad bebisen har för kön så får hon inte undanhålla det. Däremot så måste inte barnmorskan kolla efter just könet, eftersom det inte har något medicinskt värde. Så, om barnmorskan inte redan har sett könet så kanske man inte får veta det...

Nu var min barnmorska snäll och tog sig lite extra tid och kollade efter könet på bönan. Jag vet inte om hon hade sett det innan, men hon gick tillbaka och visade oss ordentligt. Hon frågade vad vi tyckte att det såg ut som. Vi såg inget som såg ut som en snopp, så jag sa "en tjej?". Och hon sa "Ja, jag tycker att det ser ut som det eftersom jag inte ser nåt som hänger och dinglar där."

Dom flesta av er har ju gissat på tjej och könstestet visade ju på tjej... så det verkar som att det stämmer. Vi kan nog vara rätt så säkra på att det är en tjej som kommer att titta ut. Allt pekar ju på det.

Jag känner lite mer samhörighet och glädje nu när jag vet lite mer om bönan. Jag kan föreställa mig lite mer hur bönan ser ut där inne och så kan vi välja namn till bönan. Så många nya kläder eller prylar kommer ju inte att köpas eftersom Zack alltid har haft kläder i alla färger, så ibland kan det även vara rätt så ekonomiskt att vara genusmedveten.  :)

(Hihi, jag skrev ordet "snopp" i fet stil för att lura er lite... för vid första anblick av inlägget kanske man tror att det var det barnmorskan hittade...)

#1 - Margrethe

Gratulerer med en tjei, det er så koselig med en av hver, når det først ble som det ble!! Mvh Margrethe

#2 - sofie

Ha-ha-ha-ha (!) så smart du var! :D Hihi, vilken liten luring där med att vilseleda oss;)

Vad skoj med en flicka, en lillasyster till Zack! Det ska bli spännande att få höra vad ni kommit på för namn. Hur långt är det kvar nu? :) Kram

#3 - Maria

Åh grattis, vad roligt! Jag fick rysningar över hela armarna när jag läste att ni förmodligen ska få en lillasyster till Zack! ;) (helt sjukt egentligen eftersom jag inte känner dig, ha ha)



Jag följer din blogg varje dag eftersom vi båda har en son som är nästan exakt lika gamla (du & jag är också lika gamla). Min son är född 080907, så det är kul att följa din blogg! Vet inte hur jag hittade hit från början, men jag gillar din blogg jättemycket!



Hoppas du mår bättre nu!

Många kramar från Maria

#4 - Nina ♡

mysigt att ni troligtvis får en liten tös! myyyyyyyys! :D

#5 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Kul att få en lillasyster till Zack! :) Ska bli intressant att se sen (med tanke på ditt genustänk) om du tycker att det är någon skillnad på barnen och deras intressen (förutom personligheten då). Jag som har en dotter och två söner tycker verkligen att de varit olika (och bröderna mer lika) vad gäller intressen och sätt, redan som små. Nu i ettårsåldern (som min yngsta är) är det väldigt tydligt, och då är de inte präglade av dagis och andras åsikter. Rosa, glitter och klänningar gillar nog alla små barn om de bara får tillgång till det, men jag menar saker som ligger djupare rotat än så.



Återigen, kul att du nu känner dig lite gladare över graviditeten, och mer samhörighet, även om jag inte kan förstå att vetskapen om könet har betydelse för det(särskilt inte med ditt tänk). Fast du kanske menar själva graviditeten i sig, att du fått se "bönan" och att hon mår bra! :)

#6 - Linda

En liten Zara kanske ;) För att matcha Zack... nej då, skojar bara. Kul att få en liten tjej. Själv har jag 1 flicka och två pojkar. Tycker mycket om din blogg, och har följt den sen början av din första graviditet tror jag, om inte ett tag innan dess, missar aldrig ett inlägg :).

#7 - Sophie

Åh va kul att höra grattis !! :) Nu får vi se vad som väntar hos oss. Vi fick inte reda på de på UL men tog ju testet och det blev orange. Men tror inte till 100% på de - men tror lite mer nu. Ha en fin kväll(nattt)

#8 - Linda

Vad roligt med en dotter! Får hoppas att det blir så med. :) Grattis

#9 - Linn

Kul med UL! Själv har jag två flickor.:)

#10 - malin

Ha ha......................jag tänkte direkt på namnet MOLLY :-) Vad annars kan en Odd MOlly-lover döpa sin dotter till????



Intressant att könstestet stämde. Kanske ska köpa en i julklapp till mig själv då? !



Tack för en trevlig blogg!

#11 - barnshoppingbloggen - Anna

Kul med en liten tjej! Självklart ska hon heta Molly :)