bambi

Kan man ge honom hela klyftor?


Nu har vi varit hos tandläkaren och fått lite information om Zacks små tänder och hur man tar hand om dom. Han fick även med sig en tandborste hem.

Jag ska straxt göra iordning lite lunch till oss. Sen har jag köpt en massa frukt, bland annat clementiner. Jag har hört att små barn älskar clementiner. Men vågar man ge en 14-månaders hela klyftor? Jag är lite rädd för att han ska sätta i halsen. Eller ska man dela på klyftorna?

Jag är lite nojjig och delar på det mesta som Zack ska äta, även fast han aldrig har satt något i halsen och jag har gått en hjärt och lugnräddningskurs för barn (men man vill ju inte behöva använda den kunskapen). Det enda som Zack får helt är smörgåsar och kex, som jag vet att han kan ta tuggor utav. Men jag är lite orolig att han skulle försöka svälja en clementinklyfta hel.
#1 - Lisa med Stella By Stardust

Vi ger Stella hela klyftor av mandarin. På apelsinerna biter jag bort hinnan på klyftan lite dock.

Även om jag är nervös så resonerar jag att hon lär sig och att man måste våga (men hon får sitta still!) så hon äter helt äpple själv också. Inte de allra hårdaste dock...

#2 - Trulsa

Alissa har fått äta hela klyftor (och annan hel mat) sen hon var runt 10 månader. Från ett år så finns det ingenting som hon inte får helt mer eller mindre. Ibland tar hon hela äpplen, ibland klyftar jag dem med osv. De lär sig så himla fort... Men du märker ju också på honom hur pass mycket han klarar, ge honom en hel klyfta och fixar han det så är det bara att ge fler, annars så kommer han väl antagligen ha jobbigt med dem och du får dela dem.

#3 - Mojebarn

Smulan som är 20 månader får halva klyftor. Vi brukar dela clemetinklyftorna hon och jag. Det händer att hon får hela, men då blir det lite mycket i munnen ibland. Fast det beror ju också på hur stor clementinen är......

#4 - Elisabeth

Jag skulle dela klyftorna åtminstone till att börja med...

#5 - Nina

Jag är som du... lite smätt osäker tänker att lika bra att ta det säkra före det osäkra, så jag delar

#6 - Sara

jag delar klyftorna i några bitar. känns säkrast!

#7 - Ann-Louise

Jag brukar också dela dom, just eftersom det är så gott kan det hända att William blir lite för ivrig och vill stoppa in mer i munnen än han riktigt klarar av.

#8 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Jag delar också till min V som är lika gammal som Zack. Han proppar in hela klyftorna på en gång annars, och så kommer de ut tuggade igen eftersom det blev för mycket. Jag nojjar också för det här med att sätta i halsen även om de klarar det mesta i matväg bra.

#9 - Erika

Åh vilket härligt kort på er ;) Ja tog saxen och klippte små bitar av clementinerna. D blev det inget kladd :)