bambi

Lite sen i utvecklingen...


Även fast Zack älskar att äta och har aldrig haft några problem med aptiten så har han varit lite sen i utvecklingen när det gäller att äta och dricka själv. Det var inte alls länge sen han lärde sig att själv stoppa i mat i munnen. Men jag tror att det har berott på att Zack har aldrig varit sån som har stoppat saker i munnen, aldrig leksaker eller annat... vilket har varit jättskönt! Men då har han inte heller stoppat mat i munnen...

 

Men nu har han alltså lärt sig att äta smörgås själv och frukt och sånt. Men han är fortfarande lite efter när det gäller drickandet. Han är 14 månader och dricker fortfarande ur nappflaska. Vi har provat med pipmugg, men han vägrar. Så jag köpte en "snällare" variant på apoteket (den som syns på bilden) och fyllde den med O'boy, men nej... det gick inte heller. Till slut fick jag hälla över det i en nappflaska. (För han måste ju få dricka...)

 

Jag har tidigare inte känt någon stress över att han har varit lite sen med detta med att äta och dricka själv. Men när jag köpte den där pipmuggen så stod det ju faktiskt "från 6 månader", så då kände jag lite stress... Klarar en 6-månaders bebis att dricka ur pipmugg men inte mig 14-månaders son? Hjälp! Kommer han någonsin lära sig att dricka själv? Så ser jag framför mig en finnig 13-åring som sitter med nappflaska vid matbordet.. haha  :)

 

Men om ni har några tips på hur vi kan få honom att vilja dricka ur pipmugg så tas dom tacksamt emot  :)

#1 - Carol

Kanske ni kan få honom att börja dricka ur glas? Jag vet - oh, what a mess, tänker du. Men han skulle säkert snart få kläm på det. Man kan börja med små plastglas och endast fylla på med små mängder vatten åt gången. Vet ej om han går på förskola, men där brukar barnen få börja dricka ur glas på en gång. Skönt om barnet redan kan det då.

#2 - ♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥

Carol: Jo, han går på förskola och där får han dricka ur nappflaska också.



Det är bara det att han håller inte i nappflaskan själv ens. Utan när han vill dricka så pekar han på den eller så tar han nappflaskan och ger den till oss. Så jag tror inte att han skulle hålla i ett glas och dricka ur det själv heller... men vi skulle kunna försöka!

#3 - Nina

Har nog tyvärr inga tips, men ville bara skriva att jag tror verkligen inte att du behöver vara orolig. Olika barn är ju olika intresserade av olika saker. Det kommer...

Men bra att försöka stimulera honom på något sätt säkert

#4 - Jessica

Måste bara få fråga varför ni ger honom o´boy? Det är ju jättemycket socker i det!

#5 - ♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥

Jessica: Jag försökte muta honom med det, han brukar inte få det annars. Jag köpte hem O'boy i förrgår bara för att försöka få honom att dricka det, så vi brukar inte ens ha det hemma annars.



Jag vet att han har fått det en gång på förskolan och han älskade det, så det är därifrån jag fick idén. (Men det är inget dom brukar ge på förskolan heller...)

#6 - Jessica

Men är det inte så att en del barn helt enkelt inte är speciellt intresserad av en pipmugg, utan går direkt från nappflaska till glas när de är redo och kan?



Annars så kanske man kan kolla på de pipmuggarna man har om det är ngt "spill/dropp-stop" eller ngt, när min son var mindre så ville han inte dricka ur vissa sådana pipmuggar för han fick helt enkelt suga för mkt för att sen få i sig bara några droppar dryck. Om de går att ta bort på er pipmugg så testa det, då rinner det ju praktiskt taget ner i munnen på honom. Bara en tanke som for i mitt huvud, om ni inte redan testat det...

#7 - Tina

Skulle med föreslå ett litet mindre glas, typ snappsglas som är mindre. Det kanske är kul att dricka ur?

Är han lika på förskolan?

Tror ändå att innan han är 14 så kan han.. :)



Kram

#8 - Therese - Eira min ögonsten

Tyvärr har jag ingen idé, förutom att ni kanske ska testa ge han vatten i glas. Ett vanligt.. (i plast om ni är rädd att han ska tappa/kasta det)



Sen så är det verkligen ingen bra idé att ge han söta drycker som t.ex oboy, saft, nyponsoppa m.m i nappflaska. Sockret åker direkt på framtänderna.

Jag känner en person som lät sin son dricka söta drycker ur både nappflaska och pipmugg och hans framtänder vart svarta så dom fick dom dra ut..



Iaf, ge han vatten ur ett glas, det klarar han säkert, så duktig som han är :)

#9 - Ann-Louise

Tror inte heller att du behöver vara speciellt orolig, när ni minst anar det tar han nog tag i pipmuggen och börjar dricka. Vilken typ av pipmugg har ni använt (förutom den på bilden)? De här, http://www.gbab.com/NUK-FC-DrickpipsflaskaSilikon.php, med silikonpip har vi till William och det funkar jättebra, det är ju en mjuk pip som kanske påminner lite om nappen på nappflaskan.

#10 - Fia

Hej!

Har en pip-mugg med ett gummilock liksom som vi haft som mellanmugg. Fick den i present när vi fick första och den har varit kanonbra: de kan liksom suga på den och då fungerar den men ändå träna på att det inte känns som en napp. Har namnet på tungan på tillverkaren..Tupperware var det! Och det är ju livstids garanti på dem så går något sönder så får man ny del...Går själv aldrig på tupperware partyn men.. här är länken till den nya färgglada versionen..:går nog inte att klicka på men sök på tupperware- gå in på barn och sedan babymugg 2dl.



http://www.tupperware.se/cps/rde/xchg/nordics/hs.xsl/806.html



Haha, tror att Zack "styr er" ! :-) (känner igen det...)Han vet att ni kommer att ge honom muggen...därför pekar han bara...vore han jättetörstig borde han försöka ta den om ni ställer den framför honom...låter kanske hårt men....

#11 - Helena Dacker

Alissa började inte heller dricka ordentligt själv förrän ganska sent (16 månader nu) Hon fattade inte heller det här med att man måste vända flaskan upp och ner... Tror inte hon började förrän ca runt året att fixa det själv. Däremot drack hon jättebra ur sugrör väldigt tidigt...

#12 - Emma - Barbaemma

Nathalii har inte heller velat dricka ur något annat än nappflaska innan, men vi envisades med att bara ge henne mugg vid bordet (hon har alltid en flaska som hon kan ta då hon vill annars, så hon behövde aldrig vara törstig) och efter ett tag så accepterade hon faktiskt alla sorters muggar och pipmuggar. =)

Men hur som helst så tror jag det kommer, alla är olika och tar olika lång tid på sig med olika saker. =)

#13 - beciell

Hihi, vad gulligt :) Jag har inga som helst tips, men det kommer säkert med tiden.. =)