Pipmuggsproblematiken

Nej, jag brukar inte ge Zack O'boy. Jag hade i O'boy i pipmuggen för att "muta" honom lite. Jag köpte hem O'boy för det tillfället, vi brukar inte ens ha O'boy hemma. Han fick O'boy en gång på förskolan och tydligen så älskade han det, så det var därifrån jag fick idén. Han dricker enbart vatten och mjölk annars.

Problemet är väl egentligen att Zack inte fattar hur man dricker. Han kan ta nappflaskan i munnen och typ bita eller suga på nappen, men han förstår inte att han måste lyfta upp flaskan för att det ska komma något. Vi har försökt att lyfta upp flaskan när han tar den själv... men han fattar ändå inte... Detta med gravitationen är något han inte har fått grepp om...

Utan när han vill dricka så pekar han antingen på flaskan eller så tar han den och ger den till någon av oss för att vi ska ge honom.

Så det kanske är dumt att försöka lära honom dricka ur pipmugg när han inte ens kan dricka ur nappflaska själv? Vi har egentligen inte testat pipmugg så mycket, utan det blir då och då...

 

På förskolan är han exakt likadan. Vi har fått tagit med en nappflaska åt honom, som han även där pekar på eller ger till fröken.

Dom pipmuggar vi har testat är:

Vi har testat både med och utan droppskydd. Men det var länge sen vi testade utan droppskydd, kanske borde testa det igen. Senaste inköpet är alltså den från Mam som ska vara greppvänlig och ha en mjukare pip... men det hjälpte inte... han ville knappt ta pipen i munnen.

 

Den han har på förskolan är från Beaba och man kan byta ut nappen på den till en pip. Pipen ligger fortfarande här hemma.Men som sagt, han kanske måste lära sig tekniken bakom att dricka ur nappflaska själv först innan vi övergår till pipmugg... Det vore bara så skönt om han kunde "sköta sig själv" lite mer vid matbordet och även kunna dricka själv.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Studentmamman
2009-11-22 @ 13:12:51 Blogg: http://studentmamman.se

Det där problemet känner jag igen. Vi hade stora problem att få sonen att dricka ur pipmugg i början. Vi märkte att han inte förstod att han skulle suga för att få ur vätskan utan var tvungen att införskaffa en mugg med mjuk pip. Detta var ett vanligt problem bland mina mammavänner men alla de barn som inte tidigare lyckats kunde dricka ur denna muggen: www.dunderbutiken.se/se/art/n-uby-drickmugg-med-handtag.php Nu verkar han dock kunna dricka ur vilken mugg som helst så han behövde nog en pip som var mer lik nappflasken för att lära sig. Lycka till!

Förvirrade Morsan
2009-11-22 @ 16:08:29 Blogg: http://forvirrademorsan.blogg.se/

det finns ju pipmuggar som har mer nappliknande pip. vet du vad jag menar? en sån kanske han skulle acceptera?

Nathalie-Mamma till Athida
2009-11-22 @ 19:37:33 Blogg: http://nathalief.blogg.se/

Kan tipsa om Tupperwares pipmugg, pipen är i silikon, och är super lätt för barn att dricka ur. Dottern dricker utan problem ur den sen hon var 6-7 månader..

Linda
2009-11-22 @ 20:19:04 Blogg: http://lindaskriver.blogspot.com

Tänkte också precis tipsa om Tupperwares pipmugg, men ser att du redan har fått det tipset. En riktigt bra mugg är det och det var den första som vi lyckades få William att dricka ur själv!

anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥
2009-11-22 @ 21:50:31 Blogg: http://storasyrran.blogg.se/

Oj så fint du har fått det på bloggen!

Maddo
2009-11-23 @ 11:21:48 Blogg: http://blogg.dreammaddo.se

Vissa barn dricker ur glas hellre än pipmugg. Testat det? Lilla Nova i min omgivning är typen som helst dricker ur glas, det har hon gjort sen hon var 6 månader. Pipmugg brukar bli kladdigt!

Soffy
2009-11-23 @ 11:42:31 Blogg: http://www.tillsoffy.blogspot.com

Så fint du har fått det här!!!

Ett litet tips; http://www.bambino-mam.se/bambinomam/mam-produkter/produkter/matning/trainer-nappflaska/1215108-trainer-nappflaska Den har jag köpt till min dotter (6 månader) och bytte ut pipen mot en napp. Då kan hon hålla i flaskan och samtidigt kommer det vatten lite fortare. Fast hon har precis lärt sig så det är svårt att fatta att man ska vinkla den uppåt :) Kanske Zack klarar att dricka med den mjuka drickpip som följer med denna flaska? Den är ju för barn som fått tänder och som klarar att bita till på pipen.

Soffy
2009-11-23 @ 11:44:43 Blogg: http://www.tillsoffy.blogspot.com

Man kan alltså ta bort den där "handtaget" så blir det en vanlig flaska!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet