bambi

Så typiskt...

Första dagen som jag använder min nya Odd Molly blus så får jag förstås en stor fläck mitt fram på den.

 

Det var nämligen så att jag kom till Zacks dagis lite tidigt och då satt dom fortfarande och åt mellanmål, som idag var pannkakor med sylt. Jag tog då över matningen av Zack och tyckte att jag var sååååå försiktig och jag såg inte ens fläcken förrän jag skulle klä på mig och Zack. Vart kom den ifrån?!?!


Jag hoppas att min nya blus inte är förstörd nu. Jag har haft på Vanish på fläcken, men när jag kollar i blusen så finns det inget tvättråd?!?! Jag antar att jag får tvätta den i 30 grader som med dom flesta Mollysar...

#1 - Anna

Doppa ner fläcken lite snabbt i kokande vatten.Det gjorde jag med min odd molly tunika när jag spilt lingon sylt,och den klarade av det i allafall.Blev som ny efteråt.

#2 - Sandra

Kan varmt rekommendera en spray som heter "wine stain remover" som bla säljs på claes olsson och cervera. så otroligt bra på fruktfläckar, tar bort fläcken utan tvätt. en investering som småbarnsmamma ;-) . lycka till!

#3 - Nina

Åh nej, va trist. Hoppas den går bort.



Diskussionen ang föräldraledighet fortsätter å nu har vi kommit in på ´begerppen kvalitet- respektive kvantitetstid med barn. Var gärna med å säg vad du tycker?



#4 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Trist! Mitt bästa fläcktips är dock Yes diskmedel, det fixar det mesta. Gnid in lite på fläcken innan du lägger plagget i tvättmaskinen!



Jag måste fråga en sak gällande Zacks dagis - hur har de det med socker/sötsaker där? Har tänkt på att du skrivit om både Oboy och sylt, vilket jag vet att man tagit bort helt från många förskolor och skolor (finns iofs sylt med mindre mängd socker). Ibland tycker jag att man kan vara helt rabiat med total anti-socker hysteri, men å andra sidan är det ju helt onödigt att servera sötsaker till mellanmål. Och just Oboy består ju främst av socker. Sen tycker jag att det är larvigt när man inte ens kan få servera lite glass när något barn fyller år (som på mina barns fd dagis).....

#5 - ♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥

Tack för alla goda råd! Vanish fick bort fläcken! puh



Jenny: Jo, det verkar som om dom ger lite socker då och då. Jag har inte hört eller sett att dom har gett honom O'boy nån mer gång så jag tror inte att det händer ofta.



Däremot så vet jag att det blir glass då någon fyller år. Men vi föräldrar fick "godkänna" att vårt barn får äta glass, annars får dom frukt.

#6 - Nina

Hoppas den går bort =(

#7 - Nina

Fy vad trisst, hoppas du får bort den!



Trevlig helg =)

#8 - nettan

Skönt att du fått bort fläcken! Jag hade annars rekomenderat Yes. Tvättar du alltid dina plagg i 30 grader? Jag tvättar mina i 40 ibland, det har gått bra....hittills;) Vet du hur Odd Molly fick sitt namn? Jag har hört två olika historier.

Kram!!

#9 - Rövarmamman♥

Jag tror också att det är 30 grader de brukar ju ha de.

aja, lycka till med fläcken, vanish brukar klara de mesta!