bambi

Samtal från min handläggare på försäkringskassan
Jag blev lite nervös idag när min personliga handläggare på försäkringskassan ringde.

Jag har varit sjukskriven sen den 14 september för mitt graviditetsillamående, alltså lite mer än 2 månader. Socialstyrelsens rekommendationer säger att normalt är sjukskrivningen för graviditetsillamående upp till 2 månader (pratade med barnmorskan om detta)... så jag har varit lite nervös nu när jag har passerat 2 månaders gränsen. Och idag ringde han.

Egentligen så undrade han mest hur jag mådde nu och om jag visste om läkaren har planerat att sjukskriva mig längre. Jag berättade då att jag har planerat att börja jobba igen på torsdag och det lät ju bra tyckte han. Så det verkade inte vara några problem. Han rekommenderade dock att min vikarie skulle gå parallellt med mig i några dagar, men jag tror inte att det är tänkt att hon ska det.

Han upplyste mig också om att om jag inte klarar av att jobba så blir det ingen karens om jag sjukskriver mig igen inom 5 dagar och det är ju bra. Sambon är nämligen nervös över att jag inte kommer klara av att jobba och tyckte att det inte skulle vara så bra om jag började jobba och sen sjukskrev mig och höll på fram och tillbaka så att det blev en massa karensdagar... men nu kan han ju vara lugn!



P.S. Dom ringde nyss från Zacks förskola och berättade att Zack hade ramlat ute och skrapat upp kinden! Han hade inte blivit så ledsen, men det såg tydligen lite otäckt ut. Det var väl mest för att förvarna mig tills jag ska hämta honom. Stackars plutt!
#1 - Josefine, Blåeld

Hoppas att det kommer att gå bra att jobba igen!

kram!