Nu är risken riktigt stor att vi blir sjuka

Ok, detta göra mig lite orolig. Jag har inte varit iväg och vaccinerat mig mot svininfluensan. Jag kunde ju aldrig bestämma mig, jag har velat fram och tillbaka. Sen så skulle jag ha vaccinerat mig i tisdags hos barnmorskan, men då mådde jag så illa så jag kom aldrig iväg. Så då tänkte jag att det kanske var meningen att jag inte skulle vaccinera mig, det kanske är bättre att bli sjuk och då ha ett skydd som räcker hela livet istället bara ett skydd som räcker ett år? Men nu så ligger en gravid kvinna i respirator och då blir man ju lite orolig...

För att spä på detta ytterligare så fick vi ett mail igår från Zacks förskola. Som jag har skrev tidigare så var det väldigt få barn på förskolan denna vecka. Jag trodde att det mestadels berodde på höstlov, men tydligen var det en hel del som var sjuka också. Ett av barnen hade varit till läkaren igår då och läkaren ville inte ta prov på ett sånt litet barn (det förstår jag för det var helt hemskt när jag tog provet) men läkaren trodde verkligen att det var svininfluensan barnet hade (med symtom som bland annat feber, hosta och magont som pekade på detta). Alltså ett barn på Zacks förskola.

Jag vet att ett av barnen som har varit sjuk denna vecka är flickan som alltid ska pussa och krama Zack hejdå när jag hämtar honom. Så jag känner verkligen att nu är risken riktigt stor att vi blir sjuka. Vi har inte sett några symtom ännu hos oss och jag vet inte vad för sjuk flickan har varit... så vi får se. Men lite orolig blir man ju...

 

Tävling: Vinn en Hugg-a-planet från Ekokul!

I början av veckan så fick Zack hem en sån fin present från Ekokul, en Hugg-a-planet. Det är en stor mjuk jordglob. Zack har lekt en massa med den under veckan, han har burit runt på den, kramat den, använt den som kudde och slagit på den. Varken jag eller sambon är så bra på geografi, så det är verkligen bra att Zack kan lära sig lite geografi genom att leka med denna Hugg-a-planet (som har 600 platser namngivna på sig)!

Hugg-a-planet är tillverkad under Fair Trade förhållanden i Bangladesh. Både hölje och fyllning är av bomull. Den är förstås miljövänlig och ekologisk. Den har vunnit mängder av priser i USA och finns med på listan "Best 25 Toys of the Past 25 Years". Och nu har du chansen att vinna en också! (Kanske en bra julklapp...?)


Allt du behöver göra är att besöka Ekokul och besvara på frågan:

Vad är Happy Mais gjort av?

Svara i kommentarsfältet till detta inlägg och glöm inte att fylla i din mailadress i fältet för mailadress.

Om du vill ha en extra lott så kan du som har en blogg dessutom använda ovanstående bild och länka till både mig och Ekokul. Skriv då detta i kommentarsfältet också och länka till inlägget, så att jag vet vilka som ska ha en extra lott!

Tävlingen pågår i 2 veckor till den 14 november kl. 18.00! Lycka till!

Tusen tack till Ekokul som sponsrade mig och tävlingen med så fina Hugg-a-planets!!

(Kommentarerna till tävlingen kommer inte att publiceras förrän tävlingen är slut så ingen kan tjuvkika på det rätta svaret!)

 

Happy Halloween!

Idag är det Halloween! När jag växte upp i USA så var det en stor höjdpunkt på året när man fick klä ut sig och gå runt hos grannarna och "trick or treata". Jag har en bild på mig när jag är 5-6 år gammal och är utklädd till Wonder Woman en Halloween, jag ser så glad ut! Men nu hittar jag förstås inte det kortet, hade varit kul att visa er  :)

Men jag skickade iväg sambon på morgonen att köpa godis, så nu har vi ifall det kommer några barn. Det brukar ju inte vara så stort här i Sverige, men ibland kommer det förbi några barn på Halloween så det är bäst att vara förberedd.

Fast, jag har firat Halloween några gånger här i Sverige också, mest under tonåren. Men det var kanske mer att man hade en ursäkt att festa. Men vi hade ofta fest på Halloween och klädde ut oss.

Men idag så ska vi bara ta det lugnt och mysa. Jag har börjat tända min fina Yankee Candle som jag vann på Mammablogg Galan. Den doftar härligt av äpple och har en sån fin röd färg... blir nästan lite julstämning  :)

Ska ni fira Halloween?


 

Pojke eller flicka?

Igår på "Vakna med the voice" så berättade Katrin Zytomierska att hon hade gjort ett hemmatest för att kolla könet på sitt barn. Hon hade fått det skickat till sig av Bingos syster som bor i USA. Jag blev nyfiken på detta test och googlade lite och såg att detta test säljs här i Sverige också.

Så jag kunde inte låta bli att beställa ett igår. Jag hoppades på att det skulle hinna komma idag eftersom det står att om man beställer före kl.14 så skickas det samma dag... men nej, inget med posten idag!!

Det är ju rätt så kontroversiellt detta med att ta reda på könet på barnet man väntar. Vi tog reda på könet när vi väntade Zack och vi vill göra det nu också. Främst för att jag är så ofantligt nyfiken och så tycker vi att det är så svårt att välja ett bra namn, så det är bra om man har god tid på sig. Könet i sig spelar ingen roll för oss. Det får gärna vara en liten pojke där inne igen eller en liten flicka.

Såna som argumenterar att "det är som att öppna julklapparna innan julafton", så kan jag tala om att när jag var liten så gick jag alltid och skakade på julklapparna och ofta så pillade jag upp tejpen försiktigt för att se vad som var där innanför. Om mamma hade gömt julklapparna så letade jag genom hela huset när jag var ensam hemma. Så, det argumentet bitar inte direkt på mig... jag är så gräsligt nyfiken av mig.

Jag är nästan lite nervös... för tänk om det är en flicka där inne? Då ställs alla mina genusvärderingar på prov! För tänk om jag börjar klä henne i rosa klänningar och kalla henne för lilla prinsessan? Sambon som brukar kasta upp Zack i luften och bolla en hel del med honom sa också "tänk om vi får en tjej och jag blir försiktigare med henne?".

Ja, vi får väl se... men jag tror nog att jag kan vidhålla mina värderingar. Har varit intresserad av genus långt innan jag fick barn. 

Om det blir en tjej så har vi redan ett namn som jag har tjatat om sen innan, som jag bara älskar. Men om det blir en kille så är vi lite oense... Det är så himla svårt att välja namn, jag som lärare förknippar oftast namn med någon gammal elev, t.ex. "Nej, Olivia kan hon ju inte heta, hon skolkade ju så mycket..." Sen så har jag själv ett väldigt ovanligt namn, som jag egentligen inte gillar, så jag vet hur viktigt detta med namn är....

Men det ska bli kul att göra det där könstestet när det kommer. Det är bara ca 80% säkert när man gör det hemma, så man får väl dubbelkolla lite när vi gör rutin-ultraljud.


 

Fredag

Jag kände en viss förbättring igår efter akupunkturen, så jag ska nog ta och boka in en till omgång. Svärföräldrarna är här och har hjälpt till en massa, dom ska även hämta Zack idag så det är skönt att inte behöva tänka på det. Även om det är skönt med avlastning så är det också lite jobbigt för jag känner att jag vill vara social med dom när dom är här och det är pinsamt att hålla på och må illa. Men det är mest jag som känner så, dom bryr sig nog inte så mycket.

Hoppas att ni alla får en trevlig fredag idag!


 

glad godnatt plutt


Vi har aldrig haft några stora problem med Zack och hans sovvanor. Han har alltid sovit bra på nätterna och det har aldrig varit några problem att natta honom. Han sov hela nätter från det att han var 4½ månad och har alltid sovit i sin egen säng. Vi försökte få honom att sova hos oss i början, för jag hade tänkt samsova i ett par månader men han sov inte alls bra hos oss. Det blev en sån skillnad när vi provade att han skulle sova i sin egen säng, så då har han fått gjort det sen han var ca 1 månad gammal. Lite tråkigt att missa allt mys med samsovning, men Zack visade tydligt hur han sov bäst.

En kompis till mig sa att det var inte så konstigt att Zack sov så bra med tanke på att han har två föräldrar som är så bra på att sova... haha.. och visst älskar jag och sambon att sova mycket  :)

Zack har börjat ned en sån söt vana när vi lägger honom. Vi bäddar ner honom och så säger vi "gonatt gonatt" och då ler han alltid jättestort och vinkar till oss. Så sött!

 

Stick mot illamåendet


Nu har jag varit iväg på akupunktur mot mitt illamående. Hon stack mig i handlederna (samma punkter som akupressur-banden brukar trycka på) och så på huvudet. Jag fick ligga så i 20 minuter (och bloggskadad som jag är så kunde jag inte låta bli att ta ett foto när hon hade gått ut...).

Det var väldigt avslappnande i allafall, men jag mådde lite illa medans jag låg där. Men jag får se om det hjälper något, vill ju kunna börja njuta av graviditeten!

100 kronor kostade det och det kan det helt klart vara värt om det hjälper, skulle kunna betala hur mycket som helst för att slippa denna tortyr! Hon rekommederade att man fick akupunktur ungefär varannan dag om det hjälper.

Men jag får se under eftermiddagen/kvällen om det har hjälpt, i så fall skulle jag ringa imorgon och boka en ny tid!

 

Höjdpunkten på dagen

Mår fortfarande rätt illa, men har pratat med min barnmorska och jag ska få akupunktur imorgon redan! Hoppas hoppas att det hjälper!

Jag pratade även med henne om att jag kanske har fått halsbränna (?). Jag har aldrig haft det förut så jag vet inte riktigt hur det känns, men har hört att man kan få det som gravid. Det gör ont i halsen och typ "bränner", men hon trodde att det snarare berodde på att jag hade spytt så mycket så att det kanske hade frätt på insidan av halsen.

Jag har så tråkigt här hemma så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Men jag vågar inte göra något för då mår jag bara illa! Så då ligger jag istället i sängen och kör pekfingervalsen på min bärbara dator (inte så lätt att skriva när man ligger ner).

Nu ska jag ladda lite så att jag orkar hämta min solstråle på dagis. Jag älskar verkligen att hämta honom på dagis, älskar att se hur hans ansikte skiner upp när han ser mig och hur han kommer springandes mot mig med armarna utsträckta. Det är höjdpunkten på dagen! Synd bara att jag ska må så illa efter den korta utflykten, men det är det oftast värt...

 

En vägg av illamående

Igår så var jag så glad och svävade som på moln efter att Zack sa "mamma" och mådde rätt bra. Men sen var det som om jag helt plötsligt gick in i en vägg och mådde pyton. Som tur var så kom sambon hem tidigt igår så jag däckade i sängen jättetidigt. Illamåendet fortsätter idag och känns värre än vanligt... har ringt och ringt min barnmorska men hon svarar inte. Hade hoppats på att kunna få akupunktur snart, jag är villig att prova nästan vad som helst för att slippa detta nu!

När en sån här våg av extra starkt illamående kommer så brukar jag alltid undra vad jag har gjort, var det att jag lekte lite med Zack igår eller att jag provade och fotade kläder för "Veckans Odd Molly"...? Ska jag behöva ligga still i sängen bara hela dagarna?


 

Vecka 44 - #153 Voile short dress

Denna veckas "Veckans Odd Molly" är sponsrad av Tin Tin Style som skickade mig en Voile short dress att recensera. Tusen tack!

Voile short dress är i 100% bomullsvoile, vilket är en lite tunnare och skirare bomull. Klänningen finns i färgerna dark red, rose, chocolate och chalk. Tin Tin Style har klänningen i chalk, men även blusen Voile tassel top i chocolate och rose.Voile short dress är från årets vinterkollektion och visst är den den perfekta vinterklänningen? Man känner sig som en isprinsessa i den i chalk, men alla fina broderier och dom söta tofsarna. Jag älskar vidden i den och alla fina detaljer.

Jag blev kär i klänningen så fort jag såg den! Den är verkligen helt underbar! Jag tror att den kommer att bli en klassiker.

Jag har den i min vanliga storlek (2) och tycker att den passar perfekt. Den tunna voilen kan töja sig lite efter någon dags användning, så om man ligger emellan två storlekar så kan man nog ta den mindre storleken.

Jag matchade min med leggings och matchande strumpor som sticker upp ur stövlarna. Jag tänker mig att den är perfekt för alla julens fester. För mig så tror jag också att jag kommer kunna ha den även om jag hinner få lite gravidmage.Har du en voile short dress eller en voile tassel top? Vad tycker du om den? Passformen? Kvalitén? Storleken? När använder du den (vardag eller fest)? Hur matchar du den?


 

Han sa mamma!!!!!


Jag är världens lyckligaste!
Jag är rätt så säker på att Zack sa "mamma" och menade "mamma". Han har ju sagt "mammamamam" förut så att det har låtit som att han har sagt "mamma", men det har inte verkat som att han har menat det. Men idag så!


Idag när jag hämtade honom på dagis och hade satt på honom hans overall och stövlar så ställde jag honom upp och han började gå mot dörren. Så jag gick till dörren för att vänta på honom där (bara ett par setg bort), men så ramlade han och landade på rumpan och sen ramlade över på mage och då utbrast han "mamma!" med ett litet gnäll efter. Jag fick tårar i ögonen, för det kändes så klart och tydligt att han sa och menade "mamma".

Så ända sen vi kom hem så har jag hållt på "Kan du säga mamma igen?" och "Säg mamma". Tjatat en massa på honom... men inte har jag fått ur honom "mamma" igen. Jag kanske misstog mig, han kanske inte sa "mamma" på riktigt?


 

Bohemia

Som ni har märkt så är denna veckas "Veckans Odd Molly" sponsrad av webbutiken Bohemia. Bohemia är en brittisk webbutik och nu när den brittiska punden är så låg så är det bra att passa på och handla därifrån. Det blir ju ingen tull inom EU!

Jenny som har jag haft kontakt med på Bohemia berättar att oftast är leverans tiden 7-10 dagar och att fraktkostnaden är £7.95 inom europa.

P.S. Dom säljer även barnkläder, där speciellt Småfolk är populärt  :)Snart kommer en ny "Veckans Odd Molly", håller på och förbereder den. Sen kommer snart en rolig tävling!

Glöm inte att kolla in Molly Mall som uppdateras då och då (speciellt kommentarerna uppdateras rätt så flitigt) och så har jag uppdaterat listan på mina Mollysar.


 

Kanske dags att testa nåt nytt mot illamåendet?


Kommer ni ihåg att en kompis var förbi med en stor smoothieflaska till mig förut? Nu har sambon hittat dom på ICA och köpt hem ett litet lager till mig  *glad*. Smoothie är lite lagom att dricka när man inte får i sig något annat och så är det lite mer mättande än t.ex. juice.

Jag har suttit och försökt äta lunch nu i en timme... och fått i mig ca hälften av matlådan (vilket i och för sig är bra!). Men nu ger jag upp. Jag funderar på att prata med min barnmorska om akupunktur mot illamåendet, nån som har testat det?

 

Lugna höstlov


Oj, vad allt verkar lugnt idag (för att vara en måndag). När jag hämtade Zack på dagis så hade det bara varit 7 barn där (dom är 19 annars). Det har gått magsjuka på dagis, men jag tror att det snarare beror på att det är höstlov denna vecka.

Jag har också märkt att det inte har varit så många besökare på bloggen idag som det brukar vara. Så det verkar vara nåt med att det är höstlov...

 

Borde inte kroppen tycka om att vara gravid..?

En sak som jag har funderat på är varför gör kroppen så att man mår så dåligt under en graviditet? Borde inte kroppen vilja att man ska vara gravid (för att man ska föröka sig) och då göra så att man längtar efter det och mår som bäst då? (Jag vet att vissa mår strålande under sin graviditet, men dom flesta verkar inte göra det...läste förut på Alltombarn att 80% av alla gravida är sjukskrivna nån gång under sin graviditet!)

Eller vill kroppen att man ska vara helt handikappad och bara ligga och vila när man är gravid och har därför kommit på att man ska vara magsjuk i flera månader och ha foglossning så att man måste hoppa på kryckor?

Känns liksom inte så bra för människorasen att man som gravid mår illa, är trött, får foglossning, onda sammadragning, mm mm. Det gör i allafall inte att jag vill föröka mig något mer... Det får räcka med två barn, jag vill inte gå igenom detta igen! Just nu så räknar jag bara ner dagarna... sen så längtar jag lite till den 25 november då vi ska på rutin-ultraljud!


 

Ekologiskt och giftfrittI det sponsrade paketet som jag fick från EcoLoco under veckan låg en fin blårandig body från Katvig till Zack! Han fick prova den i tisdags, men när jag hämtade honom från dagis så hade han en stor fläck mitt på den! Och jag hade inte hunnit fota honom i den till recensionen. Så det var bara att slänga den i tvätten och som ni ser på bilderna så är den lika fin som den var när jag fick hem den! (Vissa kläder blir ju tvättblekta direkt efter första tvätten...)

Vi är verkligen supernöjda med den ekologiska bodyn från Katvig. Det är mjuk och skön bomull och fina klara färger. Hela produktionskedjan är miljönpassad - såväl valet av material som tillverkning och förpackning av varor. Alla Katvig-kläder hos Ecoloco är gjorda av ekologisk bomull certifierad av EU-blomman. Ytterkläderna (som Zacks overall) görs av återvunnen polyester.


Som jag skrev så fick Zack ta på sig bodyn direkt och det är bara en av alla fördelar med ekologiska kläder. Man behöver inte tvätta dom innan dom ska användas. Det är hudvänliga kläder, helt utan gifter. Jag blev ganska förskräckt när jag läste om hur Loa (EcoLocos vd och grundare) tvättade kläderna till sin nyfödda son 3 gånger innan han skulle använda dom, helt enligt rekommendationerna, för att få bort alla gifter i kläderna! Uha, va läskigt!

Se alla Katvig-kläder hos EcoLoco här.


 

När inte ens tacogratäng är gott...

Det är så härligt med helg och sambon är hemma hela dagarna. Saknar honom när han jobbar så mycket. Nu på kvällen så gjorde han iordning en av mina favoriter, tacogratäng. Men inte funkade det att äta! Det ville bara upp igen. Känns inte så roligt att man inte ens ska få njuta av sina favorit maträtt, nej... istället ska man må illa! Och det sitter fortfarande i, som en klump i halsen... så jag får ta och försöka sova bort illamåendet istället.

Nu under natten så ska man tydligen ställa om klockan. Förut så var man superglad över att få en timme extra att sova. Nu så tänker jag bara "hur i helvete ska vi få Zack att vakna, äta, sova middag, äta och gå och lägga sig en timme senare?!?!". Man skulle ju kunna ställa klockan efter hans rutiner, han till och med bajsar samma tid varje dag... Så nu känns det med "vintertid" inte lika roligt längre...

 

Fredag

Sambon kom hem igår med så fina rosor till mig. Så gulligt av honom. Det är faktiskt lite uppiggande med snittblommor hemma!

Jag funderar på att tända lite ljus idag. Det är ju så mörkt ute nu för tiden. Och nästa vecka är det redan höstlov! Tänk va tiden går fort!

Jag är sjukskriven nästa vecka också, sen vill jag inte vara sjukskriven nå mer. Det är så himla tråkigt att ligga hemma hela dagarna. Men samtidigt så går det ju inte att hålla lektioner om man mår illa. Inte roligt att stå framför en hel klass och bli blek i ansiktet och känna att man måte spy! Nej, det vill jag inte vara med om!

Ha en trevlig fredag allihopa!

 

Om sponsring på bloggen

Jag har på kort tid fått flera frågor om sponsringen på bloggen. Så jag tänkte samla dom i ett inlägg och skriva lite kort om sponsringen.

pernilla
om Dagens Zack:
guapo!!!

du en fraga, far du alla klader du gor reklam for eller koper du dem och gillar dem sa mkt att du vill att alla andra ocksa koper dem?
Sv: Jag skriver alltid ut tydligt att det är sponsring när det är sponsrade produkter/kläder, om det inte står något så är det saker jag själv har köpt och rekommenderar.

sofie om Dagens post...:
Åh, det är rätt att du som är "dålig" får skojiga paket på posten! :) Det är aldrig fel med små överraskningar - jag är nyfiken på vad som fanns inuti!
Säg mig, hur kommer det sig att du får sponsringar från företag? :) Man ser ibland på olika bloggar hur de fått sponsring men jag har aldrig fattat hur det går till.
Kram!
Sv: Jag har fått sponsring ett tag nu (har ju bloggat i 2½ år). Jag minns inte exakt hur det började. Men i början var det mest jag som tog kontakt med webbutiker som jag gillade och presenterade mig och bloggen och frågade om dom var intresserade av att sponsra mig i utbyte mot länkning och lite "reklam" på bloggen.

Sen så har det blivit mer och mer att webbutiker kontaktar mig och frågar om jag vill prova en produkt. Jag är alltid noga med att båda parter är nöjda med överenskommelsen och många sponsorer har återkommit många gånger, vilket känns kul. 

Jag får också fler och fler inbjudningar till events där man får goodiebags, etc. T.ex. igår så damp det ner en från Lush. Tyvärr så brukar jag behöva tacka nej till dessa inbjudningar.Marre om Vecka 43 - #390A 4 continent x-stitch dress:
Hej,,,hoppas det är bättre med dig och bönan:) En fråga,,,får du behålla plaggen som du recenserar?:)

ha det bra!


Sv: Ja, jag brukar alltid få behålla det jag recenserar. Men precis som med alla andra inkomster jag får via bloggen så måste jag skatta för dom!


Några tips om du vill skaffa sponsorer till din blogg:
  • Presentera dig och din blogg. Det kan vara bra att berätta hur många unika besökare du har per dag, hur länge du har bloggat och vad du brukar blogga om.
  • Det kan även vara bra att berätta vilken sorts läsarkrets du har, är det t.ex. mammor som är intresserade av barnkläder eller är det läsare som är ute efter sminktips?
  • Om du har haft någon sponsor tidigare så kan du berätta om du det gick. T.ex. hur många besökare till deras webbutik det genererade, hur mycket deras försäljning ökade, osv.
  • Försök att hålla lite kontakt med dina sponsorer och visa intresse även efter sponsringen så återkommer dom nog gärna.
  • Var alltid artig och "kräv" inte produkter. Jag har fått höra att många bloggare mailar webbutiker och kräver dyra klädesplagg, nåt sånt skulle jag aldrig göra!

 

Kallade läkaren mig tjock??

Vägde mig imorse igen, minus igen! Rätt så mycket också, men det kan bero på dom senaste dagarnas illamående.

Sist jag träffade läkaren så frågade jag lite oroligt om hur det blir med bönan nu när jag inte går upp i vikt. Till svar fick jag att bönan tar det den behöver, det är mer jag som tar stryk. Sen säger läkaren:

- Det är ju värre om man är pinnsmal och inte går upp något alls. Men det är ju inte du... du har ju lite att ta utav.

Jaha, är jag tjock alltså? Neee.. men jag orkar inte ta åt mig. Jag orkar faktiskt inte bry mig om sånt banalt som utseendet just nu och jag förstår ju vad hon menar. Men det känns i kroppen att den är sliten, huden är torr och fnasig, magen är katastrof och halsen gör ont.

P.S. Jag har kommit på ett väldigt bra sätt att lyxa till det när man sitter på golvet framför toaletten, man kan lägga en liten kudde på toalettringen att lägga huvudet på... lite bekvämare blir det i allafall....

 

Vecka 43 - #390A 4 continent x-stitch dressDenna veckas "Veckans Odd Molly" är sponsrad av Bohemia som skickade mig en 4 continent x-stitch dress att recensera. Tusen tack!

4 continent x-stitch dress är en klassiker som brukar återkomma i dom flesta av Odd Mollys kollektioner, men i olika färger förstås. Höstens färger är chalk, green, dark blue, chocolate och blossom. Bohemia har den i dom härliga färgerna blossom och chocolate.

Den är i 100% bomulls poplin, vilket är en lite tyngre och tätare vävd bomull.

4 continent x-stitch dress är en jättefin och välarbetad tunika med mycket fina detaljer som knytband i ryggen, broderier och mollymynt vid ärmsluten. Man riktigt känner hur mycket arbete det ligger bakom tunikan.

Jag ägde tidigare en i purple (från en tidigare kollektion) i min vanliga storlek, men tyckte att den var för tajt över bysten. Denna gång så blev det en chocolate i en storlek större och då passade den bättre. Jag hoppas också på att kunna använda den lite under graviditeten eftersom den är lite stor.Tunikan passar perfekt till leggings till vardags eller strumpbyxor till fest. Jag matchade min med armbandet från vårkollektionen!

Har du en 4 continent x-stitch dress? Vad tycker du om den? Passformen? Kvalitén? När använder du den (vardag eller fest)? Är det någon av höstens 4 continent x-stitch dressar som du drömmer om?

 

God dag!

Jo, visst blev gårdagen ganska okej. Det kanske hjälper med positivt tänkande? Sambon har extremt mycket på jobbet nu och kommer hem efter kl.20 på kvällarna. Så igår kväll så tänkte jag "ja, men jag har ju mått ganska bra idag, jag kanske ska vika ihop lite tvätt". Men det var inte så bra för sen låg jag och mådde jätteilla resten av kvällen.

Det är så handikappande att inte kunna göra enkla sysslor som att fixa med tvätten. Och precis när jag tycker att "nu mår jag ganska bra" så försöker jag göra något och då kommer det riktigt hemska illamåendet tillbaka.

Snart blir det en ny tävling här på bloggen och så har jag knåpat på "Veckans Odd Molly" i några dagar (det som förut tog en halvtimme eller nåt), så den ska läggas upp också.

Ha en trevlig onsdag!

 

Zacks utvecklingssprång


Trots att Zack älskar att äta så har det dröjt tills han har kunnat äta själv (dom flesta brukar väl äta själva innan ett års ålder). Vi har inte heller stressat honom, utan vi har delat mackan, bananen eller vad det nu är i små bitar och matat honom. Men nu, dom senaste dagarna så har han börjat ta och äta själv! Han har både ätit kex och plommon själv! Stora plutten!

Men han kan fortfarande inte äta själv med sked eller gaffel... men det kommer nog snart det med.

Det har skett otroligt mycket i Zacks utveckling, bara den senaste månaden:

♥ Nu går han nästan bara... kryper väldigt sällan.
♥ Han "pratar" väldigt mycket och har sagt sitt första ord (äta)
♥ Han förstår så otroligt mycket man säger och "svarar" oftast
♥ Han kan äta en del saker själv
♥ Kan böja sig från stående och plocka upp saker

 

Dagens post...

Ja, ungefär så spännande är mitt liv just nu. Jag sitter och väntar på posten om dagarna... men ibland trillar det ner några riktiga godbitar:

Jag har inte fått något beslut från försäkringskassan... men idag så fick jag hem ett brev om utbetalning. Så det verkar som om försäkringskassan godkänner min sjukskrivning. Ett orosmoment mindre... skönt det! Man vet ju aldrig med försäkringskassan...

Sen så fick jag en kallelse till Folktandvården också. Jag brukar alltid skryta med att jag har aldrig haft hål i mina tänder. Vette tusan om jag kommer kunna fortsätta och skryta om det. Vissa dagar har jag inte orkat borsta tänderna (som igår) och vad jag vet så är det inte direkt bra för tänderna att spy en massa....


Jag och sambon fick varsitt tjockt kuvert från Statistiska Centralbyrån. Usch, det är aldrig roligt att få post från dom. Det känns som ett jobb att fylla i dom där häftena. Sen om man inte skyndar sig så skickar dom påminnelse efter påminnelse och trakasserar en ända tills man svarar....

En kompis till mig blev lite nojjig över att det fanns en sifferkod på det man skulle svara på, så han klippte bort sifferkoden innan han skickade in det (han tyckte inte att han var anonym i och med sifferkoden). Men då trodde ju dom att han inte hade svarat så dom skickade ju påminnelser och påminnelser... så det var ju inte så bra...

Ner trillade en trevligt (sponsrat) "paket" från Ecoloco (som egentligen är till Zack). Superskönt att det var tillräckligt platt att det gick ner i brevlådan och jag slapp gå och hämta ut det! Vad som är i paketet får ni se senare!

Egentligen inte dagens post, men förra veckan så hämtade jag ut ett (också sponsrat) paket från Bohemia Design. Innehållandes två små söta paket!! Vad som fanns i dessa får ni också se senare!

 

Today is going to be a good day


Igår var ingen bra dag. Kunde inte äta alls. Det gick bara inte.

Jag frös och kände mig så energilös, så jag var tvungen att ringa sambon... och be honom hämta plutten på dagis kl. 15... och sen vara tvungen att åka tillbaka till jobbet för att han inte slutar förrän 18 och han hade ett viktigt möte kl. 17. Det kändes hemskt. Jag klarade inte ens av den enda uppgiften jag har om dagen.

Så igår var ingen bra dag. Kände mig hemskt låg. Men idag så ska jag tänka positivt. Idag ska bli en bra dag. Söta sambon skulle försöka åka hem på lunchen med lunch till mig, så jag ska känna efter om några timmar vad jag kan tänkas få i mig...

Men än så länge har jag fått i mig en macka och den har stannat i magen en timme, så jag fortsätter och tänker positivt! Idag ska bli en bra dag!

 

Allt man ska tänka på...

Har mått rätt illa idag, har knappt kunnat ätit nåt... så jag har mestadels legat och vilat.

Jag har fått en del mail och kommentarer som jag SKA svara på... men har inte orkat. Ska försöka ta tag i det imorgon!

Skönt att höra att det kanske inte var så farligt med rostbiffen ändå... sen kom jag på en till sak som jag har slarvat med, nämligen att skölja frukt. Har för mig att jag har läst att man ska vara extra noga med det när man är gravid. Men så här är det, sambon brukar få en inköpslista av mig och så går han och handlar det jag kanske kommer kunna äta. Jag har varit rätt så sugen på plommon, så han köpte en sån där korg med plommon och ställde bredvid sängen så att jag kunde ligga och gnaga på dom. Inte orkar jag gå upp och sköja dom! Men jag ska försöka komma ihåg att be sambon skölja av dom...

Det är jobbigt med alla grejer man ska tänka på när man är gravid... man blir så nervös och stressad av det. Jag tror nästan att det är farligare...

Hittade detta hos Linda. En australiensk manlig läkare ska testa att genomgå en förlossning, genom elektroniska impulser så ska det efterlikna en riktig förlossning... Se själva hur länge han klarade sig:


 

Jag har nog ätit nåt jag inte borde...

... men jag var så sugen på rostbiff och potatissallad. Jag tror att man inte får äta rostbiff när man är gravid, men jag valde dom bitar som var mörkast i färgen. När jag ändå håller på och bekänner, så åt jag en liten bit brieost för flera veckor sen. Åh, va jag saknar brie... det är såååå gott. Brie var nog det jag saknade mest under förra graviditeten.

Men sambon berättade om en kompis till honom som också är gravid (i vecka 15), hon drack tydligen lite grann! Bara 1/4 glas rödvin, men ändå... Jag har verkligen nolltolerans från och med det att jag vet att jag är gravid. Men jag vet att i många medelhavsländer så dricker gravida lite ändå, men för mig känns det helt fel! (Amning, det är en helt annan sak däremot...)

Det är inte alltid så lätt att veta vad som är bäst när alla säger så olika om allt! Som t.ex. med vaccinering mot svininfluensan.... jag håller på och går sönder! Vet inte alls hur jag ska göra!! Så jobbigt! Men det lutar nog åt att jag kommer vaccinera mig... Man vill ju göra det som är bäst för mig och lilla bönan, men när man inte vet 100% säkert vad det är så är det inte så lätt val...

 

Vecka 14

Idag är jag inne på vecka 14 (v. 13+0). Var hos bm och fick höra hjärtljud på bebis (155 slag/min) och väga mig (fortfarande inte gått upp något) och fick fortsatt sjukskrivning (till sista oktober).

Spydde lite utanför förskolan innan jag hämtade Zack, men annars har jag mått ovanligt bra idag. Sambon ska nog åka till hans föräldrar imorgon och stanna över natten. Han tar med sig Zack så att han får umgås med farmor och farfar lite. Men jag följer absolut inte med! Aldrig att jag pallar bilresan (ca 1,5 timme)! Men det är synd, för det skulle vara jätteroligt att träffa dom  :(

 

En hemsk nyhet...

Usch, jag fick höra på nyheterna imorse om hur en kvinna här i stockholm fick veta att barnet i hennes mage hade dött och hon fick vänta en hel vecka på att ta bort fostret! Snacka om tortyr! Att gå en hel vecka och bara tänka på det...

Hon var i vecka 18 och bebisen hade varit död i 5 veckor...

Ni förstår kanske vilka tankar detta väcker hos mig. Som tur är så ska jag till bm idag och bland annat lyssna på hjärtljudet. Hoppas att allt är bra med lilla bönan där inne...

 

Enda svenska gruppen som är bra...

Nu har Kent släppt en ny musikvideo till senste singeln "Töntarna", ni kan se den här. Kent är min absoluta favoritgrupp och titeln på min blogg är från en av deras texter.

Jag brukar inte gilla svensk musik, vet inte om det är min amerikanska uppväxt som har påverkat mig... men just Kent har jag alltid gillat. Dom är suveräna live, deras texter är som poesi.. och en gång delade jag drink med Harri Mänty  :)

Alla mina Kent-skivor ligger i vår bil, jag tycker att Kent är suverän musik att köra bil till (och sitt aoch sjunga med då förstås)!

P.S. Jag såg på den nya UR-serien "Hemlös" här om dagen och hörde direkt att det var Kent som hade gjort vinjetten!

 

En stoooor smoothie!

En kompis till mig var förbi här på sin lunch med ett litet "må-bra-paket". Två tidningar och en stor smoothie. Känns så lyxigt med en sån stor flaska (motsvarar tydligen tre små flaskor). Så gulligt av henne! Tusen tack!

Mitt sociala liv är i stort sett utplånat, så det är skönt med besök ibland. :)


 

Uggs

Fick hem våra Uggs här om dagen. Beställde dom från Campadre (jag är lite småkär i den sajten!). En tusenlapp ungefär för båda paren!

Varma och sköna verkar dom vara i allafall. Tyvärr blev pluttens uggs lite för stora. Jag vet att uggs är små i storlekarna, så jag beställde ett par i storlek 22 till plutten. Plutten har storlek 20 på sina skor nu, men dom sitter rätt tajt... så jag tänkte att storlek 21 är nog lagom (vilket storlek 22 i uggs borde motsvara tänkte jag). Men dom var ju jättestora! Vettetusan om han kommer kunna ha dom. Men hans fötter kanske växer under dom närmsta månaderna och så kan han ha tjocka strumpor i dom.

 

Dagens Zack

Sötnosen klättrade upp på vår kontorsstol och satt så fint där, så jag kunde inte låta bli att foto honom lite...Zack i body från Nanoou
Villervalla byxor
PoP strumpor


 

Vattenterapi

Sambon har varit borta hela dagen eftersom det har varit Juristdagarna på Stockholms Universitet och han skulle vara där och representera byrån (tillsammans med några andra också). Det är middag och fest nu på kvällen, så han har inte kommit hem ännu.

Så dagen har varit lång... Det tar på krafterna att själv ta hand om plutten hela kvällen, även fast han är otroligt snäll. Han kan sitta och leka själv i sitt rum i uppåt 45 minuter. Men ikväll så har jag inte mått så bra och jag har haft en djävulsk huvudvärk som vägrade försvinna.

Tog två alvedon straxt efter jag la plutten. La mig i sängen och försökte titta på tv men det gjorde så ont. Till slut så tog jag till en metod som jag brukar använda mig utav vid jobbig huvudvärk (t.ex. när jag är bakis, funkar jättebra!), nämligen jag sätter mig på golvet i duschen.

Det är superskönt att sitta där och låta vattnet rinna över en och bara lyssna på porlet. Jag kan sitta där hur länge som helst. Jag känner ingen huvudvärk och knappt något illamående när jag sitter där i duschen. Superskönt! Lite som vattenterapi  :)   Men! Enda nackdelen är att det kan vara rätt så jobbigt att ta sig upp sen från golvet... denna nackdel har gjort att jag inte har använt mig av denna metod så mycket nu när jag har mått illa.

Men nu ikväll så var jag tvungen att bli kvitt den fruktansvärda huvudvärken. Och det hjälpte! Jag känner fortfarande lite huvudvärk, men inte i närheten av hur det kändes innan jag satte mig i duschen....

 

Jo, säkert att jag klickar på den länken...

Fick ett mycket skumt mail, med subject: Order: 3895732839842. Hela mailet skriker "klicka på denna länk".

-----------------------------------------‏

Hello,

You have recently ordered through your credit card the following items:

1. Subaru WRX Crankshaft Kit
2. Subaru WRX Brake Hose Set
3. Subaru WRX Alternator Belt

The total cost is US $544.43.

All the components will be delivered to you within 14 days. Details of your order can be seen on the receipt downloaded from our website: http://www.makeyour-customcar.biz/view_order?id=494582721

You can cancel this order within 10 days. To cancel this order, please use the link included in your receipt.

--
Custom Cars Central Team

------------------------------------------------
En snabb koll i internetbanken visar att det är inga pengar som har försvunnit... föresten så har vi nog inte ens $544 på kontot så här veckan innan löning. Usch, vilka fula metoder dom kör med för att få en att klicka på nån länk!

Lite skumt också att det står att paketet ska vara hos mig inom 14 dagar men jag kan avboka beställning inom 10 dagar..? Ska dom hinna få hit paketet från USA på 4 dagar eller what..?

 

Onsdag

Hej allihopa! Har inte mått så bra dom senaste dagarna, igår var en av dom värsta dagarna på länge. Köpte en overall till Zack igår (är ju ett måste nu när det blivit så kallt) och det var inte så bra att åka tunnelbana om jag säger så...

Men det var tur att jag fick tag på en varm overall igår till Zack för imorse snöade det ju! Det blev denna röd-blå rutiga overall från Polarn o Pyret.

OVERALL


Jag väger mig nästan varje dag och vikten står i stort sett still... Jag hoppas bara att lillan bönan får i sig det den ska! Jag har bm-tid på fredag, det ska bli skönt att höra att allt är bra med bönan då!

En av sambons jobbarkompisar var ås söt och skickade med en film hem till mig! Hon tyckte så synd om mig! Det var verkligen supergulligt av henne. Så jag har legat och tittat på den idag. Elisabethtown hette den, inte riktigt min typ av film... men okej tidsfördriv.

 

Ett mycket passande första ord


Orden strömmer ur pluttens mun nu för tiden. Men det mesta förstår man inte. Han verkar kunna ryska eftersom han svarar "da!" på mycket. Men ett annat ord, ett svenskt ord, som vi har kunna urskilja är "ähta!" (alltså, äta).

Först var vi osäkra på om det verkligen var det han sa. Men dom senaste veckorna har jag väldigt tydligt frågat honom "Zack, vill du äta?" och för ett par dagar sen så började han säga "ähta!". Han har t.ex. tagit plommon från fruktskålen och sträckt fram dom och sagt "ähta!".

Så idag när jag hämtade honom på dagis så babblade han en massa så jag sa "Oj, va du pratar!". En tjej ur personalen sa "Ja, han har pratat en massa hela dagen!" och då berättade jag att vi tror att han säger "äta" och då sa hon att hon tyckte precis samma sak idag vid lunch!!!!

Så, då tyckte jag att vi har fått det bekräftat! Zack har sagt sitt första riktiga svenska ord (som han förstår och menar)!

Många barn säger "mamma" som sitt första ord... men som ni vet så finns det något viktigare i Zacks liv, nämligen mat. Så det är ett väldigt passande första ord. Han har alltid ätit mycket och äter i stort sett allt (just nu är det bara välling som jag vet att han inte gillar). Och det är knappast så att han har hört ordet "äta" fler gånger än "mamma"... nej, jag har försökt få honom att säga "mamma" hur länge som helst... men jag kunde inte konkurera med mat!

 

Vecka 13 - Dags för vaccinering??

Jag är på dag 88 av 280. (31,4%).
Jag är i vecka 13.
Jag har gått 12 fulla veckor och 3 fulla dagar (v12+3).
Jag är i 4:e graviditetsmånaden.

Helt otroligt att det snart ha gått en tredjedel av graviditeten redan!

Jag orkar egentligen inte tjata om hur illa jag mår, men jag kan säga att det inte blir bättre! Utan snarare tvärtom! Tröskeln till att spy sänks och sänks, känns som om kroppen har vant sig vid att spy... så jag får inte lika mycket "förvarning" och det är inte lika lätt att hålla emot.

Jag har fortfarande inte gått upp något i vikt!! Sambon har fyllt kylskåpet nu under helgen med hemmagjord pizza, ceasarsallad, pannbiffar, yoghurt, plommon och en massa annat. Så skönt att slippa oroa sig över att jag kanske måste gå ut och handla mat!

Jag pratade med min barnmorska nu på morgonen om fler tabletter, min sjukskrivning och om vaccinering mot svininfluensan. Vi ska träffas på fredag och vaccinering blir det nog nästa vecka. Egentligen är jag tveksam till vaccineringen, är lite rädd för hur det kan påverka bönan... så jag ska ta och läsa på en massa innan jag bestämmer mig helt. Men barnmorskan rekommenderade vaccinering.

Sen tänker jag lite på plutten också... vill inte att han ska bli allvarligt sjuk och man kan skydda honom lite genom att jag och sambon vaccinerar oss. Så svårt att veta hur man ska göra!

Ska ni vaccinera er? (Skriv gärna om ni är gravida också...) Varför/varför inte?

 

Vecka 42 - #7A-9A Allover printed cottonpoly

Denna veckas Odd Molly är ett plagg som gjorde premiär nu under höstkollektionen, nämligen Allover printed cottonpoly. Dessa plagg finns också i färgen grått, men jag har valt att titta på dom fina mönstrade plaggen. 

Allover printed cottonpoly är så som namnet antyder, 50% bomull och 50% polyester. Plaggen finns som linne, kortärmad och långärmad top. Materialet är otroligt skönt, jättemjukt och strechigt.

Detta färggranna blommönster täcker hela plagget och ser nästan ut som om någon har målat det på plagget. Otroligt fint! Plaggen har även volanger som en fin och diskret detalj.


Odd Molly har använt sig utav Allover printed cottonpoly i sin reklam, där Helena Christensen har på sig linnet och matchar det fint till ett par jeans.

Jag har Allover printed cottonpoly som kortärmad top och tycker att den är normal i storleken. Eftersom den är så pass strechig och följsam i materialet så kan den nog även passa någon som ligger mellan storlekarna (t.ex. om man ligger mellan storlek 2 och 3 så kan man nog ta denna i storlek 2).

Jag tycker att Allover printed cottonpoly passar väldigt bra under en enkel kofta (t.ex. Tenfold Knit) eller om man har den långärmade toppen så kan man matcha den med en hög kjol så som Ina har gjort. (Sorry, men jag orkade inte ta någon bild på mig i min egen Allover printed cottonpoly!)

Har du en Allover printed cottonpoly? Hur använder du den och vad matchar du den med? Vad tycker du om material och storlek?

 

Torr torr hud

Jag har fått så otroligt torr hud! Jag vet inte om det beror på medicinen eller om det är för att jag inte får i mig så mycket mat eller vad det är, men det kliar till och med på kroppen för att jag är så torr.

Så nu har jag beställt en ny laddning av min favorit ansiktskräm från Dermalogica, Skin Smoothing Cream. Jag beställer alltid mina Dermalogica produkter från Jersey Beauty Company, som har superbra priser och nu när den brittiska punden är så låg så blev det ännu billigare än vanligt! (Och det är ingen tull eftersom det är inom EU.)

Kroppen är lite jobbigare att smörja in, klarar inte riktigt av att röra mig på det sättet (vilket också gör duschandet så jobbigt). Men som tur är så kan sambon assistera! Och då används förstås Odd Mollys Body Butter som är toppen för min torra hud!

 

USA skärper lagarna kring smygreklam i bloggar

Realtid skriver om hur USA skärper reglerna kring granskningen av smygreklam på bloggar: "Med start den 1 december kommer kändisar och bloggare som ställer upp och gör reklam för en vara eller en tjänst tvingas redovisa hur mycket de fått betalt från företaget."

Enligt marknadsföringslagen så måste vi bloggare i Sverige vara tydliga med vad som är reklam i våra bloggar. Tyvärr så tycker jag att alltför många bloggare är lite tvetydiga med detta i sina bloggar och skriver "Idag fick jag hem en blablabla från blablabla..." och så vet man inte riktigt helt säkert om bloggaren fick hem grejen för att den köpte den själv eller om det var sponsring (fast jag brukar i allafall anta att det är sponsring).

Sambon som är jurist har sagt åt mig att jag måste vara noga med att följa marknadsföringslagen, så jag skriver alltid tydligt (tycker jag, i allafall) att jag har fått grejen eller att inlägget är sponsrat. Jag tycker också att det är schysstast mot läsarna, även fast jag vet att en hel del irriterar sig istället på att man får en massa saker... men det får man väl ta.

Vad tycker ni om frågan? Ska bloggare vara så tydliga som möjligt när det gäller sponsring och gratis grejer? Eller bryr ni er inte om bloggaren har fått grejen eller inte?

 

It's official - Jag har inget liv!

Usch, ännu en helg där jag är instängd i lägenheten istället för att göra roliga saker. Förra helgen var det Underbara barn mässan och Odd Mollys utförsäljning som jag missade och denna helg är det Chokladfestivalen och sociala aktiviteter kring VM-kval.

Jag är riktigt ledsen över att missa Chokladfestivalen. Jag älskar chokladpraliner och sist vi var där så gjorde jag av med nästan 500 kronor på bara chokladpraliner. Men nu så vet jag inte ens om jag skulle få i mig en pralin... och aldrig att jag skulle klara av att gå runt och provsmaka och titta på alla utställare.

Så om ni har chansen att gå på Chokladfestivalen här i Stockholm, missa inte den! Och ät några praliner för mig också!

 

Första skolfotot


Igår var sambon på föräldramöte på Zacks förskola. Jag kunde tyvärr inte följa med, eftermiddagar och kvällar är oftast värst för mig (ju mer mat det finns i magen desto mer är det som vill upp). Sambon fick med sig "skolfoton" som togs på förskolan för några veckor sen hem från mötet. Zacks allra första "skolfoto".

Nu förstår man hur glad föräldrar blir av såna här foton! Det är ju superroligt att ha! Tyvärr så tyckte jag att han inte riktigt var sig lik, men det är nog inte så lätt att få honom att titta in i kameran och le samtidigt på dagis med allt stoj runtomkring.

Fotot tog utomhus så han har på sig sin fina ekologiska (gjord av återvunna PET-flaskor!) Katvig overall från EcoLoco. Det var verkligen ett bra köp, den är lätt att ta på och vatten- och vindtät. Sen så har han fått komplimanger både på dagis och av främlingar på bussen för den! :)  Men snart är det dags att ge sig ut på jakt efter en vinteroverall åt plutten också...

 

Douche bag - en liten engelsklektion.

Eftersom jag är lärare i engelska så brukar jag försöka hänga med lite när det kommer nya uttryck och ord i det fina engelska språket. Tyvärr så brukar dom flesta nya ord inte vara så "fina" utan snarare vara "skällsord", t.ex. ordet douche bag som dök upp för ett tag sen.

Jag tänkte inte så mycket på vad ordet betydde egentligen, utan man hörde bara att det användes när man ogillade någon. Men så hittade jag en förklaring av ordet:Men så kom jag på att Anna Anka hade pratat om douche bags hos Robert Aschberg... så jag funderade på vad är egentligen en douche bag?

Jo, det är ju en liten påse som används för att tvätta snippan (måste lära mig att använda det ordet nu när jag har barn)! Tydligen så är detta något som används i USA!


Så här står det om just denna douche bag:

Massengill offers a variety of Douches to meet your personal hygiene needs:
  • Three natural ingredient, hypoallergenic formulas: Extra Mild Vinegar & Water, Extra Cleansing Vinegar & Water, and Baking Soda & Water
  • Four delicately fragranced formulas with the gentle cleansing ingredient, Effectal: Country Flowers, Fresh Mountain Breeze, Fresh Baby Powder Scent, and Spring Rain Freshness.


Det är ju konstiga grejer som dom ska tvätta snippan med, vinäger (svider inte det?) och bakpulver? Sen, tänk att dofta blommor eller vårregn där nere?


 

Jag kommer att bli en sån mamma också!

Jag ser fram emot Mammas pojkar ikväll!

Eftersom jag inte har något socialt liv alls nu så är tv:n en av höjdpunkterna i mitt liv just nu. Jag gillade den amerikanska versionen så det ska bli kul att se den svenska ikväll. Jag kan tänka mig att jag kommer att bli en sån mamma till Zack sen när han blir stor... haha... ingen tjej (eller kille) kommer att duga åt honom!

P.S. Ni vet väl att bloggerskan Towa är med i Mammas pojkar? (Hon som även var med i Sanningens Ögonblick)

 

Hur man blir en stor-bloggare

Jag lyssnade på "Vakna med The Voice" imorse (det passar rätt så bra att lyssna på radio när man mår illa, man kan liksom ligga och blunda samtidigt) och då var Kenza där. Dom frågade henne om det hon skrev på bloggen var 100% sant och det var det. Dom berättade nämligen att alla andra stora bloggare som hade varit där hade berättat att mycket av deras bloggar var påhittat eller överdrivet. Är det så man ska göra för att bli en stor-bloggare? Ljuga och överdriva en massa?

Kul också att det bara är Kenza som har tillräckligt intressant liv som det är och ändå kan tjäna en massa pengar på bloggen.

Följer ni någon av dom stora bloggerskornas bloggar? Den enda som jag läser då och då är Englas och så har jag kikat in hos Stina-Lee en del nu när hon har fått bebis, men annars så håller jag mig mest till halvstora bloggar.  :)

 

Dagisrapport


God morgon allihopa! Idag så är det föräldrarmöte på Zacks dagis, men jag känner redan nu att jag inte kommer orka gå dit. Bara tanken på att klä på sig, borsta håret och gå och sitta upprätt och prata i nån halvtimme får mig att känna mig illamående och yr. (Jag vill bara gömma mig under täcket idag..) 

Men det känns fruktansvärt tråkigt att missa första föräldrarmötet på Zacks dagis. Sambon får gå ensam, men jag hade så jättegärna velat följa med... blir inte riktigt samma sak att höra vad dom har sagt i andra hand (från sambon).

Men varje gång som jag hämtar på dagis så får jag höra en hel del om Zacks dag och jag suger verkligen i mig varenda ord som dagisfröknarna säger om min plutt! Dom brukar berätta om hur dom andra barnen tar hand om Zack (eftersom han är minstingen bland dom 19 barnen), t.ex. om han ramlar så är det 10 barn som är framme och ska hjälpa honom upp och så får han alltid hjälp vid matbordet av dom andra barnen.

Men så har jag också fått höra att eftersom han är så omtyckt av dom andra barnen så kan dom ibland vara lite för mycket "på" och pussa och krama honom en massa och nu har han börjat säga ifrån om det blir för mycket! Det är ju bra!

Och så berättar dom förstås om hur han går mer och mer och "pratar" mer och mer (han säger inga riktiga ord ännu, men han har många egna ord för saker). Sambon berättade att här om dagen fick han höra att plutten har börjat busa lite på dagis och ibland smiter han undan och gömmer sig  :)

 

Finns ingen bättre...

 
Plutten har så snygg stil när han går  ;)


Dom senaste nätterna har plutten hostat en massa. Jag har tyckt så synd om honom och så låter det inte bra (låter lite "rossligt"). Igår kväll så hostade han lite men sen så var det tyst, i flera timmar... jag låg och väntade och väntade på att höra hans små hostningar... men nej, det var helt tyst. Till slut så blev jag så orolig och började fantisera att nåt hemskt hade hänt honom. Till slut så väckte jag sambon och frågade om han inte kunde kolla till plutten, men han tyckte att jag var larvig och precis då så hostade plutten till! Nästan som om han hörde mig (fast det kunde han omöjligt ha gjort eftersom hans dörr är stängd och jag viskade). Så då blev jag lugn igen...

Men ibland så får jag sån panik och tror att plutten ska dö. För det känns som om han är för bra för att vara sann (som LadyDahmer skrev här om dagen). Han är så duktig på alla sätt och vis och så glad och underbar så ibland så tänker jag att så här bra kan vi väl inte ha det..? och så väntar jag nästan att nåt hemskt ska hända...

Speciellt innan vi fick barn så trodde jag aldrig att det skulle vara så här roligt och lätt att ha barn (säger jag nu ja... jag vet att det kommer nog ändras). Jag längtar efter plutten varje dag (speciellt nu när jag mår illa och inte kan umgås så mycket med honom) och jag känner en sån enorm kärlek till honom och säger varje dag att jag älskar honom! Jag har aldrig varit minsta lilla arg på honom (irriterad kanske, men aldrig arg) och han kan fortfarande få mig att bli tårögd när han gör nåt sött. Så detta får mig att känna lite oro inför bönans ankomst, kommer jag älska bönan lika mycket? Det går väl inte? Finns ju ingen bättre än plutten!

 

Zacks första jeans


Nu mår jag lite bättre efter att ha fått lite i magen. Ska hämta Zack på dagis om 2 timmar, så jag laddar lite inför det. Det är alltid dagens stora uppgift. Sambon lämnar alltid innan han åker till jobbet och jag hämtar eftersom sambon slutar oftast kl. 18. Det är lite jobbigt att behöva gå och hämta på dagis när jag mår så illa, men dom på dagis vet om "mitt tillstånd" så dom vet hur det är om jag är lite sen nån gång...

Förra veckan så fick jag paket från Yorrik med två par jeans till Zack. Dessa jeans är "nygamla" och tillverkade från gamla vuxna jeans. Supersöta tycker jag, så jag kunde inte låta bli att klicka hem två par. Ett par i Zacks nuvarande storlek och ett i nästa. Det är faktiskt hans första jeans  :)

 

Sandwich

Morgonen har varit jobbig här. Somnade och sov över tiden då jag skulle ta min tablett och äta lite så då blir allting fel. Så ligger i sängen och vilar och försöker äta, äta, äta.Just nu är favoriten Wasa Sandwich. Enkelt att ligga och knapra på. Äter nog 4 stycken om dagen. Nackdelen är förstås alla smulor i sängen, not nice!

 

Odd Molly tips - Campadre

Idag så släppte Campadre sin Odd Molly kampanj. Det är lite jackor, velour klänning, tunika och en kofta till halva priset. Jag hittade inget jag ville ha, men jag har beställt lite saker från Campadre tidigare och varit väldigt nöjd.

Senast så var det från Lundmyr of Sweden, matchande mysdress till mig och plutten och en pyjamas till honom.


 

Det där med vikten...

Vikten står stilla... eller har gått ner lite till och med... bara 200 gr. neråt, men jag trodde verkligen att jag skulle börja gå upp nu. (Dessutom så vägde jag mig efter frukost idag, förut har jag alltid vägt mig innan frukost för att få en sån låg siffra som möjligt.) 

Jag tycker inte att jag gör annat än äter och vilar och nu när jag börjar få i mig mat så trodde jag att vågen skulle vara på min sida. Sen så är det ju inga nyttiga saker jag stoppar i mig heller, i stort sett bara kolhydrater och fett. Och jag som har så lätt för att gå upp i vikt! Gick upp 25 kg förra graviditeten (kanske till och med mer... slutade väga mig där efter +25 kg).


Jag som tyckte att jag hade börjat få lite mage, men så jämförde jag mig med bilder från förra graviditeten... (fast det är helt olika sorters byxor jag vet...) Man kanske inte kan räkna det som mage riktigt ännu. Men så ska man snabbare få mage andra graviditeten eftersom allt redan är uttöjt, så jag bara går och väntar på att magen ska börja puta lite mer...

 

13 månader

Min sötnos har redan hunnit bli 13 månader. Han är så underbar och söt. Det verkar nästan som om han förstår att mamma inte mår så bra, för han brukar vara så lugn och snäll när han måste ta hand om honom själv.


Zack går mer och mer, men han håller helst i sig om han får välja. Han älskar när man läser böcker för honom och så tycker han om när pappa kastar upp honom i luften. Han trivs fortfarande väldigt bra på dagis och går där varje dag från 8.30-15. Han äter fortfarande mycket och i stort sett allt. Han sover från 19-06 och så 1-2 timmar på dagen. Han har fortfarande storlek 80 i kläder men det är nog snart dags att byta till 86!


 

Måndag

Hej allihopa. Har inte mått så bra under helgen så jag har inte ens orkat tänka på bloggen. Sambon och Zack åkte iväg och köpte en TV i lördags, så nu har även vi en platt-TV (fast bara i sovrummet).

Jag älskar att ha TV i sovrummet, sambon är inte lika förtjust, men nu kan jag verkligen bo i sängen. Vi skaffade en sån med inbyggd dvd-spelare, mycket praktiskt! Men jag tycker att det är så avkopplande att ligga i sängen med tv:n igång, somnar så lätt då. Annars så ligger jag och tänker så mycket så att jag knappt kan somna (tänker på allt som ska göras och oroar mig en massa...), så om tv:n är igång så tänker jag inte lika mycket   :)

Ha en trevlig måndag!


 

Fredag

Ja, jag mår hyfsat nu. Detta beror förstås på att jag inte har ätit något idag ännu. När jag inte äter något så finns det ju inget som vill upp. Men jag kan ju inte svälta mig hur länge som helst för till slut så blir jag helt skakis och då vet jag att det är nog dags att äta något.

Jag har ett sug efter fet mat. Jag äter smör på mackorna, vilket jag aldrig brukar göra!! Och jag äter kött med en massa bearnaisesås! Verkar som om kroppen vill ha fett...

Jag har fått en liten mage också, men inte gått upp i vikt. Så det verkar som om bönan växer som den ska i allafall. Är i vecka 12, snart 13 tror jag... har inte stenkoll på det där just nu.

Ha en trevlig fredag! Nu ska jag försöka äta nåt...

 

En burk Nutella om dagen är bra för magen...?


En kompis till mig hade också extremt jobbigt graviditets-illamående under sin första graviditet. Hon blev sjukskriven och låg på soffan hela dagarna. Det enda hon kunde få i sig var Nutella! Ja, det är sant! Så hon åt en hel burk Nutella om dagen, liggandes i soffan! Usch, jag mår illa bara jag tänker på det! Min sötsug är nästan helt borta nämligen... det blir inget godis här inte. Pratade med en kompis om det som sa "oj, då är det verkligen illa!"  ;)

 

Dagens


Dagens mirakel:
Sötaste krya-på-dig-paketet från sötaste kompisen med fot scrub och ansiktsmask. :)

Dagens varför: Det går inte ens att ta en dusch, mår pyton då. Varför kan man inte ens få ta en dusch och få känna sig någerlunda fräsch? Det är kanske att man rör på huvudet så mycket när man schamponerar håret? 

 

Var bönan planerad?

Några har undrat om bönan var planerad. Nu har jag varit urusel på att svara på kommentarer när jag har mått så illa, så jag svarar i ett inlägg istället.

Både ja och nej. Det var lite grann som sist. Förra gången så var vi lite "oförsiktiga" under två månader och vips var jag gravid. Trodde knappt att jag kunde bli gravid innan Zack (av någon konstig anledning). Men jag trodde verkligen inte att det skulle gå lika lätt denna gång. Jag tänkte att vi hade nog tur att det gick så lätt förra gången.

Så vi tänkte lite "det händer när det händer". Även denna gång så räckte det med två månader och vips så var jag gravid. Även fast hela min släkt har jättelätt att bli gravida (min syster säger att det räcker med att en karl viftar med sina kalsonger så blir hon gravid och min kusin blev gravid en vecka efter hon slutade med p-piller) så hade jag ändå i mitt huvud att det går nog inte lika lätt denna gång...

Så man kan väl säga att bönan var planerad, men jag trodde inte att bönan skulle flytta in så snart. Jag förstår verkligen att vi har tur som har så lätt för att bli gravida, vi slipper mycket orosmoment och stress som detta med att försöka att få barn kan skapa. En blogg som jag kan rekommendera är Innan du fanns om ett par som äntligen har blivit gravida efter ett antal IVF-försök.

Men nu har jag sagt att det räcker med två barn. Jag vill aldrig mer må så här dåligt. Att i flera veckor må illa är tortyr, så jag säger aldrig mer! Sambon tror inte riktigt på mig, utan tror att jag om några år kommer att ha glömt illamåendet och börja längta efter en till... jag har svårt att tro det just nu när jag ligger här i sängen och försöker skriva på datorn (det är ju assvårt att skriva på dator när man ligger ner!) och med spyhinken bredvik sängen. Det räcker väl med två underbara barn?


 

Odd Molly skvaller

Jag hörde på Nyhetsmorgon imorse att när Filippa Reinfeldt var i USA och träffade paret Obama så hade hon med sig en liten present till presidentfrun, nämligen en Lovely Knit (i färgen Royal)! Hon har själv en likadan, så uppenbarligen så tycker hon om den så mycket så att hon ger bort en likadan till Michelle Obama.

Tydligen så har Michelle Obama fått lite kritik för sin klädstil... hon hade sagt att man kan hitta mycket snygga (begagnade) kläder på nätet och det tyckte inte det amerikanska folket att det var så passande för The First Lady. Tror ni att vi får se nån bild på Michelle Obama i Odd Molly i framtiden?

 


Beauty Planet