bambi

Nu är risken riktigt stor att vi blir sjuka
Ok, detta göra mig lite orolig. Jag har inte varit iväg och vaccinerat mig mot svininfluensan. Jag kunde ju aldrig bestämma mig, jag har velat fram och tillbaka. Sen så skulle jag ha vaccinerat mig i tisdags hos barnmorskan, men då mådde jag så illa så jag kom aldrig iväg. Så då tänkte jag att det kanske var meningen att jag inte skulle vaccinera mig, det kanske är bättre att bli sjuk och då ha ett skydd som räcker hela livet istället bara ett skydd som räcker ett år? Men nu så ligger en gravid kvinna i respirator och då blir man ju lite orolig...

För att spä på detta ytterligare så fick vi ett mail igår från Zacks förskola. Som jag har skrev tidigare så var det väldigt få barn på förskolan denna vecka. Jag trodde att det mestadels berodde på höstlov, men tydligen var det en hel del som var sjuka också. Ett av barnen hade varit till läkaren igår då och läkaren ville inte ta prov på ett sånt litet barn (det förstår jag för det var helt hemskt när jag tog provet) men läkaren trodde verkligen att det var svininfluensan barnet hade (med symtom som bland annat feber, hosta och magont som pekade på detta). Alltså ett barn på Zacks förskola.

Jag vet att ett av barnen som har varit sjuk denna vecka är flickan som alltid ska pussa och krama Zack hejdå när jag hämtar honom. Så jag känner verkligen att nu är risken riktigt stor att vi blir sjuka. Vi har inte sett några symtom ännu hos oss och jag vet inte vad för sjuk flickan har varit... så vi får se. Men lite orolig blir man ju...
Tävling: Vinn en Hugg-a-planet från Ekokul!

I början av veckan så fick Zack hem en sån fin present från Ekokul, en Hugg-a-planet. Det är en stor mjuk jordglob. Zack har lekt en massa med den under veckan, han har burit runt på den, kramat den, använt den som kudde och slagit på den. Varken jag eller sambon är så bra på geografi, så det är verkligen bra att Zack kan lära sig lite geografi genom att leka med denna Hugg-a-planet (som har 600 platser namngivna på sig)!

Hugg-a-planet är tillverkad under Fair Trade förhållanden i Bangladesh. Både hölje och fyllning är av bomull. Den är förstås miljövänlig och ekologisk. Den har vunnit mängder av priser i USA och finns med på listan "Best 25 Toys of the Past 25 Years". Och nu har du chansen att vinna en också! (Kanske en bra julklapp...?)


Allt du behöver göra är att besöka Ekokul och besvara på frågan:

Vad är Happy Mais gjort av?

Svara i kommentarsfältet till detta inlägg och glöm inte att fylla i din mailadress i fältet för mailadress.

Om du vill ha en extra lott så kan du som har en blogg dessutom använda ovanstående bild och länka till både mig och Ekokul. Skriv då detta i kommentarsfältet också och länka till inlägget, så att jag vet vilka som ska ha en extra lott!

Tävlingen pågår i 2 veckor till den 14 november kl. 18.00! Lycka till!

Tusen tack till Ekokul som sponsrade mig och tävlingen med så fina Hugg-a-planets!!

(Kommentarerna till tävlingen kommer inte att publiceras förrän tävlingen är slut så ingen kan tjuvkika på det rätta svaret!)
Happy Halloween!

Idag är det Halloween! När jag växte upp i USA så var det en stor höjdpunkt på året när man fick klä ut sig och gå runt hos grannarna och "trick or treata". Jag har en bild på mig när jag är 5-6 år gammal och är utklädd till Wonder Woman en Halloween, jag ser så glad ut! Men nu hittar jag förstås inte det kortet, hade varit kul att visa er  :)

Men jag skickade iväg sambon på morgonen att köpa godis, så nu har vi ifall det kommer några barn. Det brukar ju inte vara så stort här i Sverige, men ibland kommer det förbi några barn på Halloween så det är bäst att vara förberedd.

Fast, jag har firat Halloween några gånger här i Sverige också, mest under tonåren. Men det var kanske mer att man hade en ursäkt att festa. Men vi hade ofta fest på Halloween och klädde ut oss.

Men idag så ska vi bara ta det lugnt och mysa. Jag har börjat tända min fina Yankee Candle som jag vann på Mammablogg Galan. Den doftar härligt av äpple och har en sån fin röd färg... blir nästan lite julstämning  :)

Ska ni fira Halloween?