bambi

Ekologiskt och giftfritt



I det sponsrade paketet som jag fick från EcoLoco under veckan låg en fin blårandig body från Katvig till Zack! Han fick prova den i tisdags, men när jag hämtade honom från dagis så hade han en stor fläck mitt på den! Och jag hade inte hunnit fota honom i den till recensionen. Så det var bara att slänga den i tvätten och som ni ser på bilderna så är den lika fin som den var när jag fick hem den! (Vissa kläder blir ju tvättblekta direkt efter första tvätten...)

Vi är verkligen supernöjda med den ekologiska bodyn från Katvig. Det är mjuk och skön bomull och fina klara färger. Hela produktionskedjan är miljönpassad - såväl valet av material som tillverkning och förpackning av varor. Alla Katvig-kläder hos Ecoloco är gjorda av ekologisk bomull certifierad av EU-blomman. Ytterkläderna (som Zacks overall) görs av återvunnen polyester.


Som jag skrev så fick Zack ta på sig bodyn direkt och det är bara en av alla fördelar med ekologiska kläder. Man behöver inte tvätta dom innan dom ska användas. Det är hudvänliga kläder, helt utan gifter. Jag blev ganska förskräckt när jag läste om hur Loa (EcoLocos vd och grundare) tvättade kläderna till sin nyfödda son 3 gånger innan han skulle använda dom, helt enligt rekommendationerna, för att få bort alla gifter i kläderna! Uha, va läskigt!

Se alla Katvig-kläder hos EcoLoco här.

#1 - Natali

Håller med om att det är härligt med ekologiska barnkläder. Dock är de ganska få och omöjligt att bygga hela garderoben med eco märkta kläder. Men det finns fler och fler och till och med HM har en del ekologiskt i sina barnkollektioner.

#2 - www.fyranyanseravrosa.blogspot.com

Oj vad stor han har blivit!



Och lika härligt rund och go ännu :-)!

#3 - Sofi

Visst är Katvigs kläder fina, min dotter har t-shirt och tights i blårandigt ekologiskt :-)

Fast en del shoppar rear dessa kläder nu, så det är mitt tips!

#4 - joh

bomullen må vara ekologisk men nån slags ekologisk färg existerar inte.. för att få fram förg och få den att hålla måste du tillsätta kemikalier i... nåt som få verkar förstå..

#5 - Loa

Vilka fina bilder :-)

Vårt mål är att ha ett så stort utbud av ekokläder till barn att man ska kunna klä sitt barn ekologiskt från topp till tå. Nu har vi till exempel ekologiska vinteroveraller till bebisar och så Katvigs recyclade overaller.



tjingeling