bambi

Nu är risken riktigt stor att vi blir sjuka
Ok, detta göra mig lite orolig. Jag har inte varit iväg och vaccinerat mig mot svininfluensan. Jag kunde ju aldrig bestämma mig, jag har velat fram och tillbaka. Sen så skulle jag ha vaccinerat mig i tisdags hos barnmorskan, men då mådde jag så illa så jag kom aldrig iväg. Så då tänkte jag att det kanske var meningen att jag inte skulle vaccinera mig, det kanske är bättre att bli sjuk och då ha ett skydd som räcker hela livet istället bara ett skydd som räcker ett år? Men nu så ligger en gravid kvinna i respirator och då blir man ju lite orolig...

För att spä på detta ytterligare så fick vi ett mail igår från Zacks förskola. Som jag har skrev tidigare så var det väldigt få barn på förskolan denna vecka. Jag trodde att det mestadels berodde på höstlov, men tydligen var det en hel del som var sjuka också. Ett av barnen hade varit till läkaren igår då och läkaren ville inte ta prov på ett sånt litet barn (det förstår jag för det var helt hemskt när jag tog provet) men läkaren trodde verkligen att det var svininfluensan barnet hade (med symtom som bland annat feber, hosta och magont som pekade på detta). Alltså ett barn på Zacks förskola.

Jag vet att ett av barnen som har varit sjuk denna vecka är flickan som alltid ska pussa och krama Zack hejdå när jag hämtar honom. Så jag känner verkligen att nu är risken riktigt stor att vi blir sjuka. Vi har inte sett några symtom ännu hos oss och jag vet inte vad för sjuk flickan har varit... så vi får se. Men lite orolig blir man ju...
#1 - Anonym

Oj, förstår att du är orolig. Själv har jag vaccinerat mig precis mot svininfluensan. Det var inte särskilt kul, ont i armen etc men då har man iaf ett skydd. Men är det verkligen så att man bar ahar ett skydd i ett år? Man har ju skydd för denna typen av influensa men då den muterar varje år så måste man antingen vaccinera sig eller bli sjuk för att vara immun.

#2 - Rikard



Om du blir sjuk i år så bli du bara immun mot den variant av svininfluensa som går nu. Om viruset muterar så har du inget skydd nästa år oavsett om du har haft svininfluensa i år eller om du har vaccinerat dig.

#3 - Lina

Tjusig blogg! Härlig att stöta på någon med lite sunda värderingar (tänker på genus bla.) Ha det fint!

#4 - Alexandra

Oj förstår om du är orolig nu ifall din lille kille ska få det... Hoppas att han slipper det. Ha en bra lördag! Kram

#5 - Patrick

Vaccinet håller bara max 12 månader, så även om svininfluensan kommer tillbaka måste du vaccinera om dig.



Glöm inte att det tar a 3 veckor innan du är imun mot influensand - jag misstänker att många tror att man är imun direkt efter sprutan, men det är tyvärr fel.

#6 - Mellie

Happy Halloween :)

#7 - Nena

Nej, skydd för resten av livet får man ju inte om man blir sjuk heller tyvärr och influensorna ändrar sig ju dessutom. Jag väntar fortfarande på att vaccinera mig och det kommer dröja några veckor till innan det är min tur. Misstänker att jag hinner bli sjuk innan dess tyvärr eftersom jag jobbar bland ungdomar...

#8 - Linda

Hejsan! Jag hittade hit idag när jag sökte runt efter Odd Molly som jag precis har kärat ner mig i. Jag kommer att fortsätta att besöka dig, hoppas det är på sin plats. Fö är även jag gymnasielärare (och beställde mig ett par uggs häromdagen Haha!). Trevlig fortsättning på helgen!

#9 - info

Vaccinet ger inte 100 % skydd..

#10 - Jazmin

Du behöver inte vara orolig längre. Skaffa MMS ( miracle mineral sulotion) Lycka till.

#11 - Linn

Jag tror inte svininfluensan är så farlig, kanske för gravida/mindre barn (+riskgrupper och så).. men det finns så mkt biverkningar på sprutan så jag kommer inte ta den bestämde jag, men jag fick svininfluensan i onsdags förra veckan, (så behöver ju inte vaccinera mig) men det var inte så farligt! 40 graders feber + hosta + slö + trött typ i 5 dagar, det var såklart jobbigt men inte som jag trodde, mkt lättare! klart också att andra kan bli värre också.. Känner en som tydligen hade haft svininfluensan utan att veta om det! hon testade sig för hennes son hade det, så hade hon tydligen också haft det utan att veta om det haha :) ha en bra dag! :)

#12 - Stan

Man visste inte om kvinnan som låg i respirator hade svininfluensa, ändå skrev man som om det var så. Bara detta borde vara straffbart, det förekommer en fullkomligt sanslös propaganda för vaccinet i medierna. Och sen stod det att dom inte visste om hon vaccinerats, hur trovärdigt är det? Att dom inte kunnat få reda på det på två dygn! Då kan man misstänka att hon fått vaccinet med tanke på hur tidningarna propagerar för vaccinet. Tänk på att 5 personer (minst) har dött efter att ha vaccinerats, minst 5 har fått en allvarlig allergisk chock, massor blir mycket sjuka i 3-5 dagar. Och 2 har dött som haft svininfluensan.

Det lät som att du var gravid. Jag vill inte ta på mig ansvaret att säga hur du ska göra, men läkare oberoende från läkemedelsbolagen varnar för t.ex. kvicksilvret vaccinet innehåller - http://vagravacc2.wordpress.com - Och så vill jag tipsa om kolloidalt silver som sägs vara effektivt mot virus, jag kan inte personligen lova att det hjälper har bara provat det en dryg månad och hade kanske inte blivit sjuk ändå, men många säger att det är bra. Om Zack verkar hålla på att bli sjuk så ge honom en matsked att hålla i munnen ett tag och sedan svälja, det är i vart fall helt ofarligt. Läs om det här - http://standelion.webs.com/info/zoberg.htm