bambi

Borde inte kroppen tycka om att vara gravid..?

En sak som jag har funderat på är varför gör kroppen så att man mår så dåligt under en graviditet? Borde inte kroppen vilja att man ska vara gravid (för att man ska föröka sig) och då göra så att man längtar efter det och mår som bäst då? (Jag vet att vissa mår strålande under sin graviditet, men dom flesta verkar inte göra det...läste förut på Alltombarn att 80% av alla gravida är sjukskrivna nån gång under sin graviditet!)

Eller vill kroppen att man ska vara helt handikappad och bara ligga och vila när man är gravid och har därför kommit på att man ska vara magsjuk i flera månader och ha foglossning så att man måste hoppa på kryckor?

Känns liksom inte så bra för människorasen att man som gravid mår illa, är trött, får foglossning, onda sammadragning, mm mm. Det gör i allafall inte att jag vill föröka mig något mer... Det får räcka med två barn, jag vill inte gå igenom detta igen! Just nu så räknar jag bara ner dagarna... sen så längtar jag lite till den 25 november då vi ska på rutin-ultraljud!

#1 - Jacks mamma *Ung, högskolestuderande mamma*

Det kanske är tvillingar och det är därför du fortfarande mår så dåligt ;). Hoppas du mår bättre snart.

#2 - Anonym

Det där har jag också tänkt på. Jag gissar att det är i det sammanhanget förträngningsprocessen kommer in. Inte kom jag ihåg hur dåligt jag mått eller hur ont jag hade haft under första graviditeten när vi ville ha ett barn till.

Hoppas att det ger med sig snart!

#3 - Linda

Har hört att illamåendet kommer sig av att levern inte klarar av att bryta ner alla hormoner som är i omlopp i kroppen, och då mår man illa... Om det är sant eller ej vet jag inte. Att man är trött, beror ju förstås även det på mycket hormoner, men även för att kroppen försöker tala om för oss att vi ska ta det lugnt när vi är gravida, för att skydda livet där inne. Men man kan ju tycka att det inte behöver gå till överdrift...

#4 - Emelie

Preventivmedel uppfanns ju relativt nyligen så det spelade inte så stor roll hur kvinnan mådde när hon var gravid, fler barn blev det ändå...(:

#5 - Katrin

Men åh, är du gravid igen, vad roligt, grattis =)

Läste din blogg ganska mycket när du väntade Zack och när han kom ut sen "tappade" jag dig någonstans..

Angående illamåendet, när jag var gravid spydde jag varje dag till v 23 tror jag det var? Hade ngr lugna veckor sen satte de igång igen i v32 och höll på tills han kom ut.. Så jag om ngn vet hur jobbigt det är att må illa ja.

Såg att dr/bm? hade gett dig en neg kommentar ang din vikt, jag gick ner 6kg i början för all kräk, men började gå upp runt v15-20 ungefär, alla är vi olika, så ta absolut inte åt dig av det!

Det jag levde på under denna tid var smörgåsrån och soppa, mest nyponsoppa med glass och ibland ngn skorpa. Min bm sa att så länge jag fick i mig ngt så var det bra då barnet tog allt det behövde ändå tydligen.

Men oj vad långt detta blev nu..;)

Ta hand om dig nu iaf och lycka till med illamåendet, kram

#6 - Stina

Hejsan, ja det är ju inte så kul om man ska behöva må dåligt. Men du har ju turen att ha ett barn sen tidigare och vet att det är värt det. Hur mådde du sist?