bambi

Att nästan dö av hamburgerbrist


Under en av våra utflykter till läkaren så gick vi förbi en restaurang och doften av hamburgare spred sig. Den dröjde sig kvar i min gravid-känsliga-näsa och ville inte försvinna. Jag kunde inte få tanken av hamburgare ur huvudet. Jag bara tänkte på en sån där riktigt flottiga korvkiosks-hamburgare med en massa dressing och annat gott göjs på.

Jag tjatade på sambon:
- Jag måste ha en hamburgare! Annars dööööööööööör jag!

Sambon som nyss hade varit ute och köpt Loka till mig, suckade lite och kollade på klockan och svarade:
- Men klockan är bara 15... ska du verkligen ha en hamburgare nu? Kan du inte äta en till middag?

Vad var det för dum fråga?!?! Jag höll ju på att dööööö av hamburgerbrist... såg han inte det? Så jag svarade:
- Nej, jag måste ha en NU! Snääääääälla!

Så sambon sprang iväg och jag satt här hemma i soffan och dreglade och drömde om den ljuvliga hamburgaren... Sambon räcker över matpaketet direkt när han kommer in och jag sliter åt mig det och tar genast en tugga... och en till.... men sen så känner jag bara hur kroppen skriker "STOPP!".... det går bara inte att äta mer... Denna ljuvliga hamburgare har förvandlats till något äckligt och det går bara inte att äta längre!

Så två tuggor fick jag i mig... sen tog det stopp. Detta är tyvärr ett allt för vanligt scenario nu för tiden. Förra graviditeten så kunde jag i allafall äta det jag var sugen på. Detta gjorde att jag aldrig hade med mig lunchlåda för jag visste aldrig vad jag skulle vara sugen på... om det var något jag inte var sugen på så gick det inte att äta. Men nu så kan jag ibland inte heller äta det jag är riktigt sugen på...  snyft... bönan är gym mot mig  :(
#1 - Sofie

Ja visst är det konstigt hur man funkar då man är gravid och mår illa. Nåt som först verkar så gott blir helt plötsligt så äckligt.

Jag fick för mig att äta pizza en dag då jag mådde som värst. Inte alls bra, för nu måste jag gå omvägar förbi alla pizzerior för att inte få kväljningar.

#2 - Erika

Tihi, e d en tjej tro...?! Myten säger så, att mår man väldigt illa e d en tjej, men sånt kan man ju aldrig va säker på. Med mig stämde det. Jag mådde lika dåligt som du har mått. Men tabletter?!? Mig var det ingen som gav mig medicin inte! Ja kräktes dygnet runt i 9 månader! Hoppas du kan äta lite mer hamburgare nästa gång ;)

#3 - everydaymolly by Bina - en molly varje dag!

Åh fy vad jag lider med dig, känner SÅ väl igen det.



KRAM //Bina som strax tassar ut till bilen och åker mot Stockholm..

#4 - Anneli

Visste du att man mår mer illa när man väntar flickor? :)

#5 - Nina

Ååå hamburgare.... jag SMÄLLDE i mig hamburgare när jag var gravid. Vår son borde egentligen heta Max...



Stackars dej som mår så lumpet. Hoppas det släpper snart.

#6 - Sofi

Din stackare :( Vet precis hur det är när man fått dille på något. Hoppas att ditt illamående lägger sig något om ett tag. Mitt gick helt över efter v15-16.



Fy, nu blev jag fruktansvärt sugen på hambugare!!

#7 - rockmamman

Vad jobbigt du har det! Det hjälper inte om du äter lite då och då så du får i dig något?

När jag inte har fått i mig något (inte pga graviditet) har jag köpt komplettnäring (Fortimer) på apoteket och tagit en klunk med jämna mellanrum. Det har hjälpt mig att få i mig lite näring.

Hoppas det blir bättre med dig snart!

#8 - Nena

Stackars dig! Det låter så urjobbigt. Hoppas det snart blir bättre i alla fall!

#9 - Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid (v.40+)

Kan ju inte låta bli att le:.)) Känner såväl igen aptitens svängningar... var med om en liknande grej när jag fyllde år och vi var ute på restaurang... jag äter, allt är jättegott och springer sedan ut i full fart och kräks... gissa om personalen trodde att maten var dålig;.))



Måste även gratulera till lill* bönan! Håller alla tummar och tår som jag kan för er!:.))

#10 - Bodil

Åh, vad jag känner igen det där. Är visserligen inte gravid längre, men när jag var det så var det precis likadant här. Kunde vara superdubermegasugen på något, längta och tråna efter den där lasagnen/glassen/kycklingsalladen/whatever och sedan bara kunna ta en tugga eller två. SKITJOBBIGT!



Hur som helst, STORT GRATTIS till lilla bönan!! Vad kul att er grabb ska bli storebror. :D

#11 - Hanna

oh nu vart jag också sugen! :D

#12 - Line

Det är märkligt hur det fungerar med att man är supersugen på något o sen kan man inte få i sig mer än en tugga av det. o jag är precis likadan med att inte ta med lunch till jobbet längre, man kan ju inte veta vad man vill ha. det enda jag vet är att det som dög igår garanterat inte duger idag. o eftersom man inte hinner eller kan få tag på det som man sen är sugen på på lunchen så blir det bara någon morot eller lite ris.. suck! jag är v 10 btw o det här är min första graviditet. hoppas att det blir bättre för oss båda snart!

#13 - Jenny i Dalby

Ja usch ja, känner alltför väl igen det där... Måste dock opponera mig emot myten som säger att man mår mer illa när man väntar tjejer. Jag har en dotter och två söner, och har mått oerhört mycket sämre med båda killarna än med tjejen. Min barnmorska menade att det vanligtvis är så att är man benägen att må illa så gör man det och då oftast mer och mer för varje graviditet. För min del stämde det alltför väl...