bambi

Jag tycker att det är oansvarigt!

Jag låg i soffan igår och såg på dokumentären om åttling-mamman. Hon har totalt 14 barn, helt otroligt. Det är många som verkar tycka att hon gör ett bra jobb. Men av den bilden som jag fick av henne igår så tycker jag inte det! Jag tycker synd om barnen! Först och främst för att dom är så många och hon är ensamstående, men också för att hon inte alls har planera något för framtiden. Hon har inget jobb och ingen ekonomisk trygghet, hur kan man då skaffa sig så många barn?

Visst kan man tycka att så länge man har kärlek och tid för alla barnen så ska det räcka (men det är tveksamt att hon har det...), men nej... tyvärr så tycker jag inte att det räcker helt och hållet. Barnen behöver trygghet och det innebär faktiskt en ekonomi som kan betala för hem, mat, el, etc.

Jag kände att vi var lite oansvariga som fick barn innan båda av oss hade ett fast jobb (men vi trodde inte riktigt att vi skulle bli gravida så lätt...). Jag hade en hel del ångest över det och var mycket orolig över att sambon inte skulle få jobb! Men nu fick han det och det är såååå skönt! En riktig trygghet!

Men det är en sak om man råkar bli gravid första gången och man har ostabil ekonomi, men att skaffa 14 stycken barn när man är ensamstående och utan jobb... det tycker jag faktiskt är oansvarigt!

Vad säger ni? Håller ni med? Vad tyckte ni om dokumentären igår (om ni såg den)?
#1 - Stina

Det sa jag redan från början! Det lät dock lite annorlunda här (från dig) för ett tag sen ;-)



orkar dock inte lta fram inlägget men det kanske nån annan gör!

#2 - Anneli

Pengar är nog inga problem för henne efter all denna uppmärksamhet. Hon fick nog en hel del stålar för bland annat denna dokumentär.

Hon hade ju inte tänkt skaffa 14 st, utan det var ju störst chans att hon skulle få en eller två.

Jag tycker alla ska få välja själva och hon verkar kunna ta hand om dom ganska bra ändå.

Fast det är ju lite synd om barnen som inte får så mycket tid med sin mamma. Däremot har dom massvis med syskon dom får kärlek av.

#3 - Thezza, Mitt liv och lite till....

Jo jag håller med du... 14 ungar är barnmisshandel.. Speciellt i hennes sits.. Ensamstående och hela det kiten... Och att hon tjänar sedan pengar på de då? Blir inte det barnarbete? För hon tjänar ju sina pengar tack vare ungarna.. Sen tycker jag det känns som att hon skaffat alla ungar just för att slippa jobba... Nee jag tycker inte att det är rätt nånstans.. Jag tänker inte skaffa några knoddar försen jag vet att jag har en fast grund att stå på.. Fungerande och kärleksfullt förhållande, fast jobb och hus.. Innan dess blir det inga barn...

#4 - Jessica

kikar in

#5 - Sara

Jag såg den inte men jag håller me dig fullkomligt!



känner igen det där med att känna sig oansvarig. Vår son Max var planerad. Vi pluggade båda två när jag blev gravid och många undrade nog vad vi höll på med och jag med ibland. men allt har ordnat sig kanon! jag hann plugga klart innan Max föddes och min man blev klar några månader senare. Han fick fast jobb direkt. Eftersom vi är vana att leva snålt från studietiden har vi inte behövt ta ut så mycket föräldradagar utan tagit i perioder så nu kommer vi kunna vara hemma med Max tills han är 2 år.

#6 - Mollie

Alla gör som de vill MEN att skaffa barn när man befinner sig i sådan situation som hon faktiskt gör, då kan man verkligen ifrågasätta henne. Hennes pappa beskrev henne som instabil. Jag tycker att det känns som att hon har ett starkt beroende att vara behövde och efterlängtad.



Jag har 3 barn 6-1 år och bara att få alla badade, tandborstade och av och påklädda är ett helt projekt.Tack och lov sover de om nätterna. Min man reser och är borta- så jag fattar inte hur hon räcker till, till 14 barn , där alla mer eller mindre är småbarn.



#7 - barnshoppingbloggen - VINN skötväska, åkpåse, mössa & boots!

Håller absolut med! Oansvarigt. Jag tycker det är läskigt att hon verkade så besatt!

#8 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Stina: Jo, men det är klart att man intalar sig själv att allt kommer att ordna sig. Sen skriver jag inte ner alla mina känslor och tankar i bloggen heller...



Sen så är det lite skillnad på att skaffa 14 barn och ett barn där den ena har ändå fast jobb... Vi har också haft andra ekonomiska förutsättningar att falla tillbaka på(en hel del besparingar).

#9 - Vanilla

Jag såg tyvärr inte dokumentären igår men jag håller med dig. Och även om hon hade haft ett fast jobb och planer för framtiden så tycker jag att det är oansvarigt att skaffa så många som 14 barn! Som du säger, hon kan aldrig någonsin hinna ge varje barn så mycket uppmärksamhet som barnet behöver!

#10 - minmolly

Ja dokumentären var riktigt ledsam. Stackars stackars barn. Hon kan inte vara helt frisk. 14 barn är väldigt oansvarigt om man från början är själv. Men hennes mamma var ju för hemsk.....vilken fördömande människa. Inte sitter man i TV och är så hemsk mot sin dotter som redan har det tufft. Hon får ju ge sig eller hjälpa till. Det hjälper ju inte att klaga o gnälla NU.

#11 - Ina

Såg den också och mitt intryck var kaos. Hon gjorde säkert så gott hon kunde men finns det någon som hade mäktat med 14 barn varav 8 spädbarn!? Det är ju liksom inte fysiskt möjligt och visst hon hade barnflickor men barn behöver sin mamma och pappa och det finns ju inte en chans att hon kan hinna med alla dessa barn och deras behov. Jag får panik bara jag tänker på det, ibland känns det som det är för mycket med två... Svårt att förstå hur hon tänkte, hur kan man sätta in sex ägg?

Tänk ljudnivån hemma hos de! Rys...

#12 - Anneli

Jag har två kompisar (systrar) som är från singapore, och dom är 12 st syskon. Dom är idag 31 och 28 år och har fantastisk kontakt med sin mamma och alla syskon. Dom verkar inte ha lidit av det, snarare tvärtom. Dom är två helt fantastiska människor.

#13 - Förvirrade Morsan

jag känner mig lite kluven... visst verkar hon verkligen älska sina barn, men hon har ju inte tiden som krävs (som hon sa var det ett heltidsjobb med de sex barn hon redan hade, även med hjälp)... Sen tycker jag att hon verkar tänka att allt ordnar sig och bryr sig sen inte så mycket om vad som händer... Okej att hon inte planerade att få åtta till, men jo... lite oansvarig. Men samtidigt beundrar jag att hon faktiskt klarar av det så pass bra som hon verkar göra. Men en sak som gjorde mig lite irriterad var när hon gick ut i media och vädjade till allmänheten att skänka henne pengar. Gör man så?

#14 - Jessica

Åh, jag missade tyvärr den igår! Attans! Jag som ville se den!



Men jag håller med dig, att medvetet planera och sätta så många barn till världen som ensamstående och inget arbete är så oansvarigt det bara kan vara!