bambi

Analysen av min sköldkörtel

Hemma igen efter återbesöket.

Det var inga obehagliga överraskningar, men jag släpade med mig hela stora familjen... utifall att...

Huvudtumören var till och med mindre än vad dom hade sett på ultraljuden, den var bara 3 mm! Istället för 7-8 mm som dom trodde... Och för att ni ska kunna ha något att jämföra med så har några andra som jag har haft kontakt med som har haft samma diagnos har haft tumörer på 5 cm och en annan på 3,7 cm. Så min var extremt liten och i ett mycket tidigt skede.

Dom hade även plockat bort 26 st. lymfkörtlar, varav dom hade hittat cancerceller i 3 utav dom. Jag frågade henne om saknaden av dessa lymfkörtlar kunde påverka mig och hon sa att man har så otroligt många lymfkörtlar så detta påverkar inte alls mig och så berättade hon om att hon precis hade plockat bort runt 90 st. lymfkörtlar på en annan patient och det skulle inte vara någon fara för den!

Jag blev lite besviken över att hon inte ville höja min Levaxin-dos. Jag berättade om min trötthet, men hon sa att proverna som jag tog förra veckan visade normala nivåer på sköldkörtelhormon. Men nivån på hypofysen var lite för hög vilket brukar tyda på för låg Levaxin-dos. Så dom sa emot varandra, men det kan ha med att göra att jag tog proverna precis efter jag hade tagit min medicin... så jag ska ta ett till prov denna vecka utan att ha tagit medicin den dagen och se hur det ser ut.

Men jag vet att jag är mycket tröttare och när hon ser motstridande nivåer, där den ena påverkas av medicinen direkt, så borde hon förstå direkt att min dos är för låg... men det är väl bara att göra som hon säger och ta om proverna.



Zack var med till sjukhuset för första gången (han har varit på dagis dom andra gångerna) och han roade sig med att köra runt på barnvagnen. Då kom det fram en äldre man och frågade hur gammal Zack var. Jag berättade att han snart var 2 år och då sa han "vilket fantastiskt barn! och jag vet sånt, för jag är läkare!"

Haha... jag vet inte hur seriöst man ska ta hans uttalande... men det var kul att höra  :)

P.S. Nej, vi har inte börjat låta Leah sitta där bak, vi använder två vagnar just nu...

#1 - Agnieszka

Skönt att höra att allt såg bra ut på besöket! Fin vagn ni har! Vi har en Phil&Ted också, fast en röd sport!

#2 - Majsan

Vad härligt att allt ser bra ut! :)

Jag har precis bokat en tid på min vårdcentral för en knöl jag har haft på halsen i 3-4 år. Det var faktiskt genom att jag halkade in på din blogg som jag kom på att jag nog borde kolla den.. Jag har hela tiden trott att eftersom knölen inte växer så kan det inte vara cancer.. tack vare dej fick jag lite eld i baken ;)

Men men. Det är nog ingen fara.

#3 - Soffy

Så skönt att läsa! Och visst ska du lita på läkaren, det är bara att suga på karamellen :)

#4 - pernilla

jag vart också helt apatiskk trött sov mycket vart på däligt humör efer min operation, exprementerade själv med olka doser med levaxin,efter två månader med massor av läsande på nätet så krävde jag av min endokrinolog att få prova Liothyronin, han var MYCKET emot, men jag kontrade med om inte han skrev ut det så skulle jag gå till en annan läkare, simsalabim ett recept 10 timmar senare blev jag en ny männinska, det finns mängder med undresökningar , rapporter om Liothyronin+ levaxin tillsammans.LÄS och sök dra ut några kopior som underlag be om en ny tid hoss din endokrinolog eller husläkare . frankrike tex har en tablett med både levaxin+Liothyronin, Prova!

#5 - Lindas stil

Härlig läsning! Hoppas du kan slappna av lite nu i detta. :-) kramar

#6 - N.

Jag blir så genuint lycklig över att läsa att du fått bra besked! Hoppas att du snart mår toppen och får ork och ro att bara njuta av din familj.

Det är ju som att få en käftsmäll (tycker jag) när föräldraledigheten blir sjukdom, oro och ångest istället för det man hade hoppats på. Jag försöker tänka att jag kommer att uppskatta livet mer när vår pärs med Lillasyster tar slut. Stor kram.