bambi

Andningslarm, nej tack! Gröt, nej tack!


Leah fortsätter att sova på mage. Hon sover så mycket bättre på mage och är inte lika lättväckt om hon ligger på mage. Jag har börjat vänja mig lite och lägger till och med ner henne på mage nu för jag vet att hon somnar snabbare så.

Tack för alla tips om andningslarm, men jag har alltid tyckt att den känns som en onödig pryl som är mestadels för dom nervösa föräldrarnas skull. Men om man tänker efter så är risken minimal att ens barn ska råka dö av plötslig spädbarnsdöd, speciellt om man inte tillhör någon riskgrupp. Om Leah hade tillhört någon riskgrupp (t.ex. var för tidigt född, hade andningssvårigheter, etc) så hade vi nog köpt ett andningslarm, men nu ska jag försöka påminna mig själv om hur liten risken är och hur stark hon är i nacke och rygg. Jag vill inte vara en sån där förälder som oroar mig för ALLT (men det är svårt!).

Vi fortsätter att ge Leah smakportioner med gröt... det är fortfarande inte så populärt. Men nu börjar hon få i sig lite och ALLT åker inte ut...

#1 - Anna Svensson Crona

jag tror inte heller på andningslarm. Personalen på neo sa att det skulle bara ge fellarm o inge oss i falsk trygghet. Bättre o ha koll ofta

#2 - Fanny

Fast det där var ju bara... ja, korkat sagt. Faktiskt. Inte att ni väljer bort det, för det är såklart ert val, men andningslarm har räddat många små liv. Hur liten risken än är förstår jag inte hur du kan kalla oss som inte vill ta den för nervösa föräldrar.



Det är förresten inte alls säkert att det fellarmar i de fall det verkar så, utan det kan mycket väl vara så att barnet glömmer bort att andas och sedan vaknar till liv igen av larmet. Och vet du, jag blir hellre skräckslagen av det larm som kan rädda mitt barns liv, än hittar mitt barn dött i sin säng. Alla gånger.



Nej, tummen ner för din dömande ton.

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Fanny Jag är lika nervös jag... så det var inte att "döma", synd att du tog det så. Men jag tror att andningslarm kan spä på rädslan och därför vill jag inte köpa ett.



Risken är så minimal så om man vill eliminera alla små små risker så skulle man få köpa prylar för många många tusen. (Vilket jag många gånger vill!)



Sen så rekommenderas barn att sova på mage förut och inte dog det barn till höger och vänster då...

#4 - Anna Svensson Crona

kan säga att anledningen att jag ville ha ett i början var Axels epilepsi o att det kändes bra o ha ett larm då, men det larmade ändå inte för epilepsi-aktivitet så därför valde vi bort det. Så eg var det ett ep-larm vi velat ha men...



Som sagt det är ju upp till varje förälder att välja vad man ska inköpa.

#5 - Marina

Bambi - det spelar ingen roll hur liten risken är. Om man drabbas har statistik inget värde, då har det hänt 100% av gångerna för en själv. (eller 50% om man har två barn och ett inte drabbats av plötslig spädbarnsdöd..)