Denna vecka så vankas det en massa besök så vi har bakat hela eftermiddagen här hemma. Sambon har bakat en hel hög med kolasnittar och jag har gjort äppelkaka (sockerkaka med äpplen i) och cupcakes! Min favorit kombination är verkligen choklad + jordnötter (vem älskar inte snickers, liksom?).
Recepten kommer från min favorit bakbok: Leilas A piece of cake!
Peanut butter cupcakes
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 dl salta jordnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Hacka jordnötterna. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet varvat med jornötter.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Peanut butter frosting
1 dl jordnötssmör
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
saltade jordnötter till garnering
Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med jordnötter.