bambi

Florida eller Dubai?

Thailand? Florida? Brasilien? Bali? Dubai?
Ja, det är frågan... Vi har inte ens bestämt vart vi ska åka, bara att vi ska åka och när...

Det är verkligen jättesvårt att bestämma sig vart man ska åka. Man vill ju hitta det perfekta stället och världen är en stooooor plats.

Dubai vill jag helst åka till. Det känns barnvänligt (väldigt vänligt över huvud taget), varmt och skönt. Enda nackdelen är väl att det inte verkar finnas så mycket att göra och om man ska vara borta ett tag (1-2 månader) så tröttnar man nog på sol och bad efter ett par veckor. Det är också lite dyrare att bo där.

Florida röstar sambon för. Det är något billigare att bo där och lättare att hyra lägenhet eller hus för en längre vistelse. Men det är något kallare och lite längre flygresa.

Någon annan som har tips om ett barnvänligt resmål som passar att åka till i januari-februari?

#1 - Malin

Hur gör ni med Hera medans ni är utomlands ? så länge kan man ju inte lämna en katt även fast ni har dom där mat/vatten burkarna som fylls på automatiskt ..

#2 - Penny

Jag har varit i Dubai, och man tröttnar nog snabbt på platsen. Mycket hett och mycket fuktigt (i november), direkt obehagligt hett faktiskt, och inga sevärdheter att besöka. Hade värmeslag nästan varje kväll trots att jag skyddade mig för solen och drack mycket. Strand och stoora shoppingmalls och soukher är allt. Guldsoukhen är ju något varje kvinna älskar. Skulle inte själv åka dit med små barn p.g.a. trafiken och dåligt med trottoarer, hettan o.s.v. Man kan åka dit för en kortare resa, men en-två månader där kan bli tråkigt i längden.

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Malin Haha, nej! Aldrig att vi skulle lämna Hera ensam så länge! Hon ska bo hos en släkting (en av sambons fastrar).

#4 - Carina

Vi älskar Florida... Det finns så mycket att se där.



Har dock aldrig varit i Thailand, men vet att många som är föräldralediga gärna åker dit.



Ifall jag skulle ha råd att åka någonstans i några månader med mina barn, så skulle jag nog välja Thailand eller Bali. För Florida är lite dyrare att leva i. Fast vi älskar Florida :) finns så mycket att se och göra där.

#5 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Dubai - kul plats att besöka men inte under så lång tid.

Thailand - underbar billigt ställe, ju längre man är där ju bättre. Thailand tror jag på.

Bali - Inte speciellt vackert. Surfning och party party. Lite för litet för att stanna så länge.

Brasilien - Bästa semesterplatsen jag varit i - Rio. MEN skitläskigt med alla ungdomsgäng som ska råna en. Skulle inte våga åka dit med barn.

Florida - aldrig varit men hört gott om.



Jag tror således på Thailand (ej phuket eller phi phi) eller Florida.



ÅÅÅååå va härligt att åka iväg så länge

#6 - Johanna

Hej,

Har hört att Thailand är toppen vid den tiden. Gismolina skrev i sin blogg när hon var där drygt en månad i våras med sin dotter det verkade underbart.



Lycka till och glöm inte att blogga när ni är borta!!

//Johanna

#7 - Lisa

Absolut, Thailand kommer att bli helt perfekt för Er! Tidpunkten är perfekt och att stanna där i ett par månader kommer att bli underbart! Ni kommer inte att tröttna, eftersom det finns så mycket spännande och roligt att så väl se som uppleva. Visserligen är det en lång flygresa med tanke på barnen, men Ni är ju borta så länge, så det är absolut värt det. Jag har själv rest och sett mycket av världen och Thailand är definitivt ett av mina favoritplatser :) Det är billigt, varmt, rent och snyggt och framför allt så blir man alltid så vänligt och trevligt bemött av befolkningen. Så jag skulle slå ett slag för Thailand. Kram till Dig och Din lilla, söta familj!

#8 - Bea

Thailand.

Jag är frälst i Thailand och har varit där 16-17 gånger tror jag.

Min dotter som snart är 4 år har varit där 4 gånger redan och var där första gången som 3 månaders baby. Sen har vi en 2 åring som redan har varit där 2 gånger, första gången som 6 månaders baby och då var stora syster 2 år!!

Thailand är väldigt barnvänligt. Thailändarna älskar barn. Maten är underbar. Klimatet perfekt. Människorna trevliga och allt är bara väldigt lätt när man är där!! Finns massor att finna på men man är ju ganska "busy" redan när man har 2 barn, eller hur??

Så jag röstar på Thailand!!

Du kan gärna emaila mig om du vill ha tips eller råd. Lycka till.

#9 - Johanna

Jag röstar oxå för Thailand.



Vi var där under två veckor när jag fyllde 30 år. Då var våra barn 3½ år och 5 år. Det fanns inte en enda thailändare som var otrevlig mot våra barn, tvärt om. De ÄLSKAR verkligen barnen (förstå mig rätt)



T ex när vi var på en restaurang vid stranden så gick en i personalen och spelade fotboll med min 5-åring i sanden alldeles i närheten av vårat bord medans jag och min man kunde äta färdigt. Thailändarna var alltid så måna om att vi skulle ha det bra, trivas osv....



Vi ska absolut åka dit igen, för vår del lockar inget annat om vi ska åka längre bort igen tillsammans med barnen!!!



Lycka till med era funderingar!!

#10 - Caroline

Florida behöver inte vara kallt i januari - februari. Nu var det länge sen jag var där ca 10-12 år sedan. Men då var det iaf sommar värme där. Vi var tvungna att ha solfaktor 50 på oss för att inte bränna sönder oss och vi låg på badstranden och badade i ljummet vatten hela semestern! Men vist är vädret lite ostadigare då men hyfsat varmt är det! =)

#11 - e

Skulle rösta på Asien, men hellre välja exempelvis Kambodja, Vietnam eller Laos än Thailand. Inte lika exploaterat än, och otroligt mycket att se och göra. Malaysia är också ganska trevligt.

#12 - Stina

Vi är en två barnsfamilj som för tillfället befinner oss i Melbourne i Australien. En fantastisk plats som jag absolut kan rekommendera. Januari/Februari är det dessutom sommar här ;-)

#13 - Johanna

Dubai är spännande, men bara i någon vecka! Vi fördrev tiden med att gå och shoppa, för det fanns till sist inget annat att göra. Stranden är fin, men det är inte lugnt och skönt. Ska man ta sig någon stans, måste man åka bil för det finns inga trottoarer. Dessutom är det hur många bilar som helst! Det är många stora lastbilar som åker runt och hela staden är som en enda byggarbetsplats, de har flest lyftkranar där i hela världen!!

Det var trevligt i Dubai, men shoppingen var inte så rolig heller... Det kändes ganska tryggt där, men lite tråkigt att invånarna vägrar prata med tjejer! Om jag frågade något så vände de sig till killen och svarade.



Thailand älskar jag! Dock är det väldigt exploaterat på så många ställen nu... Men västkusten är fin. Åker ni till Krabi finns det hur många öar som helst att ta båten till. Det är god mat och fortfarande relativt billigt... Här kan man lätt fördriva tiden genom att åka runt på utflykter eller gå på marknader. Och thailändarna ÄLSKAR barn!! Ofta får man gå före i kön om de ser att man har barn med sig. Har varit i Thailand många gånger och på olika ställen, så vill du fråga något, skicka gärna iväg ett mail!



Florida är underbart!! Rolig shopping, härliga stränder, och tryggt! Det finns saker att göra hela tiden. Och så är det ju inte långt från den karibiska övärlden...



Jag skulle dock välja Thailand om ni har barn med er.



MVH Johanna

#14 - LADY DAHMER

det går inte att kommentera på ditt senaste inlägg.



så jag gör det här istället. för nu kan jag inte hålla tyst längre! Jag får ont i ryggen av att bara se babybjörnen ni har. Oergonomisk för både bärare ochg barn! Du ska få prova min ergo nästa gång vi träffs. :-)

#15 - Lovisa

Vår familj på 11 syskon och föräldrar åker ofta till Thailand , nu har vi ju släkt där & många av syskonen är vuxna nog att betala resa själva, men jag älskar Thailand, nu är jag 20 år fyllda och har varit i Thailand 18 gånger, jag älskar det ! och det är mycket barnvänligt, god mat och härliga stränder! nu såhär 6 år efter tsunamin är där fortfarande ganska så sjabbigt på vissa ställe. Men jag vet ju hur det såg ut då jag var med under hela tsunamin ! men ett underbart ställe att åka till. har faktiskt bokat en resa nu i februari med min egna lilla familj, på sambo och ett barn :)



annars är ju Egypten-hurgahda ett underbart ställe, men kanske inte ett ställe man ska stanna på så länge, mer om ni bara ska ha en två-tre veckors semester så föredrar jag Egypten :)



// Lovisa

#16 - Jenny

Nya Zeeland!! Vi var i Nya Zeeland i 7 veckor när våra barn var 8 månader och 3 år. Det var heltoppen för oss allihop. Perfekt klimat, mycket att se och göra, lätt att resa med barn. Vi hyrde husbil (man behöver bara en liten när barnen är små :)) och reste runt samt blandade det med sol och bad. Toppen toppen toppen och en plats man inte kan åka till om man inte har rejält med tid vilket ni ju har nu. Thailand går ju att åka till 2 veckor. Lång resa dock. Men fantastiskt. Barnen älskade alla djuren - delfiner, sälar, pingviner, albatrossar och valar. Naturen är cool med regnskog, berg, glaciärer, stränder, grottor etc. Min rekommendation. :) Men Thailand är också fantastiskt, liksom Malaysia och Indonesien. Beror ju på va ni vill göra liksom.