bambi

Försök nr. 2


Nu sätter vi igång med andra försöket att få Leah att ta napp. Zack har aldrig haft napp och jag känner som så att om bebisen inte visar något extra sugbehov så varför använda napp? Men nu så har Leah börjat suga på tummen en massa så nu måste vi försöka med napp igen. Tusen gånger hellre napp än tumme... så nu ligger napparna och kokar för fullt.

Vi får se hur det går...

Jag är fortfarande sur på Försäkringskassan. Ska man tänka på att sjukanmäla sig när man ligger nyopererad? Och om man inte ens vet att man ska det så ska man ligga där i sängen och ta reda på det tydligen...
#1 - Alice

Varför hellre napp än tumme? Jag sög på tummen och jag är okej idag ;)

#2 - Martina

Funderar som ovan; varför hellre napp än tumme? Jag stoppade aldrig en napp eller nån typ av nappflaska i munnen som liten, utan jag klarade mig fint på tummen. Så vitt jag vet är jag helt okej idag ;)

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Alice och Martina Den enda erfarenheten jag har av tum-sugande är min svåger som sög på tummen 8 år och behövde sen ha värsta tandställningen i många år. Jag besparar gärna Leah det om jag kan...

#4 - Lizen

Det svårare att vänja av tummen än nappen

#5 - Emmelie

Har du testat de runda napparna? Ebba tog inga som helst nappar.. o hon hade mega stort sugbehov.. blev tipsade om dom helt runda (gammaldagsa) finns nog nästan bara på babyproffsen o köpa.

#6 - Titti

Jobbigt med det där med sjukanmälan. Det är ju när man inte är på sitt vanliga jobb som det krånglar. Om du hade jobbat så skulle du ju sjukanmält dig till din chef och då är det hon/han som lämnar över till Försäkringskassan. Lite liknande problematik som det där med att man blir utan SGI om man inte anmäler sig som arbetslös dag 1. Det kom ju en dom att inte ens barns dödsfall utgör rätt till undantag... kanske dags för en lagändring med lite mer utrymme för flexibilitet?

#7 - Tessan

mitt napptips är de anatomiska, av latex (alltså brun, inte genomskinlig, sugdel), för de är mjukast vilket är en fördel om man inte tar napp utan hellre tuttsnuttar.

#8 - Tessan

(NUKs 0-6 månader var den första napp Sigrid tog, när jag fortfarande ammade. den är lite nättare i sugdelen än t ex esska mini, som var napp #2 som dög. http://www.nuk.se/NUK-Trendline.php)

#9 - Anonym

försäkringskassan följer ju lagen..så det är kanske den som behöver ändras. Och man gör ju en sjukanmälan när man är sjuk från sitt jobb och det är ju det de vill att man ska göra även när man är föräldraledig.. Hoppas det löser sig för dig!

#10 - Anonym

Man kan få ha tandställning när man har haft napp med (eller inget av det). Min ena son sög på tummen och min andra har napp. Han som sög på tummen har inget överbett och pratade rent när han var mindre. Medans han som har napp utalar inte ord ordentligt eftersom nappen hämmar det.

#11 - Anna

Tummen är mycket bättre än napp tycker jag. Den har man alltid med sig. Min äldsta son sög på tummen länge (typ till 8-9 år) och han har superfina tänder (18 år idag). Ingen tandställning och inget överbett. Personligen gillar jag inte napp och inget av mina tre barn har haft det, Tummen upp för tummen!

#12 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Prova med NUK, finns i barnaffärer. Den enda napp min dotter tog (hon hade också extremt sugbehov). Mina barn har bara velat ha napp i latex, silikonnapparna känns lite hårdare och stelare tycker jag. Säkert praktiskt när de är små med tumsugande, men just det där att den alltid finns med kan ju också ställa till det när man vill vänja av med sugandet. Jag skulle också välja napp, helt klart, om det går. Båda de stora slutade utan problem med napp när de var ca tre år, och yngsta V kommer att få göra detsamma. Lycka till!

#13 - Alice

Alltså, om du vill ha napp så gör det mig inget, haha. Men jag sög alltså på tummen fram till att jag var sex år och har idag fina tänder. Kompisar med napp har dock behövt tandställning med mer. Självklart kan det ju också variera från fall till fall. Men om barnet redan hittat tummen blir det ju lite billigare? Och jag avändes genom att sätta plåster på mina tummar och lovades en docka, det funkade fin fint! :)

#14 - Martina

Jag har snarare fått för mig att napp kan ge större besvär med tänder än tummen.. Mina tänder har alltid fått beröm hos tandläkaren, så för min del gick det finfint. Sen behöver det ju inte vara napp/tummes fel att tänderna blir knasiga heller, det kan det ju bli ändå.