bambi

Inception
Igår så gick jag och sambon på bio. Sambons föräldrar är här så barnen hade barnvakt och då gäller det att passa på! Vi har länge velat se på Inception som har fått sjukt bra betyg på IMDB och så gillar jag Leonardo DiCaprio. Han väljer ut väldigt bra filmer att göra.

Inception handlar om Dom (Leonardo DiCaprio) som jobbar som extraktor av företagshemligheter. Han går in i deras undermedvetna medans dom sover och drömmer och snor deras företagshemligheter (idéer och sånt).

Men så får han i uppdrag att göra tvärtom, att plantera en idé i någons huvud. Det är förstås ett mycket svårt uppdrag som kräver flera nivåer (en dröm inom en dröm inom en dröm..osv).

Filmen kan verka väldigt svår att hänga med i, med tanke på alla drömnivåer och man hoppar mellan dröm och verklighet. Men jag tycker inte att den var så svårt att hänga med. Förutom slutet som gör att allt vänds upp och ner...

Filmen var väldigt bra och jag kan verkligen starkt rekommendera den! Det är en film som kräver lite tankeverksamhet och som är spännande. Jag ger den en 5:a av 5! Se den!
#1 - Petra

Kul att göra något utan barnen. Den filmen vill både jag och sambon se och det låter ju som ett bra val. Man kanske ska passa på i dagarna innan det blir lite bökigare att vara hemifrån.



kram

#2 - Helena

Visst var den bra? :-) kul att ni kom iväg på den :-)

#3 - jossan

jag älskar den! tyckte också det var lättare än väntat att hänga med.. men när alla säger sådär att slutet vänder allt så känns det som att jag missförstått. Vad var det som var så speciellt med slutet??? jag tyckte det kändes så självklart...

#4 - Jool

Jag såg den igår och hade läst i din blogg att slutet skulle vända allt upp och ner. Under tiden var jag lite besviken för att jag visste det, men efteråt insåg jag att det förhöjde upplevelsen ytterligare! Jag var nämligen helt säker på att något extremt skulle ske, vilket jag ändå inte tyckte att det gjorde. Slutet var väldigt intressant, man kan ju tolka det på två olika sätt. Har läst en del om det på nätet, och vet nog vad jag tror...´Utifrån kläder på barn, ringar etc. ;-) BRA var den i alla fall! ;-)

#5 - Tush

Gillade den här filmen =)