bambi

Intelligenta barn som säger "voila!"
Det finns ett dagis här i närheten där pedagogerna pratar tre språk med barnen - svenska, engelska och franska. Detta elit-dagis ville jag att Zack skulle gå på (vaddå? superhäftigt om han hade kunnat prata tre språk.. även fast varken jag eller sambon kan franska, men då hade vi väl fått lära oss det!). Jag mailade dagiset när Zack var runt halvåret, när jag inte fick något svar när han var runt 8 månader så mailade jag igen... inget svar. Så då gav jag upp.

Varje gång jag träffar en barngrupp från detta dagis ute i lekparken så tittar jag längtansfullt på barnen som skuttar runt och verkar så lyckliga när dom utbrister "voila!" "bon jour!" eller liknande. Ja, det är typ det jag kan på franska... barnen säger nog mycket mer avancerande saker som jag inte fattar.

Tänk om Zack kunde skutta runt så där och ropa saker på franska! Och när pedagogerna hukar sig ner mot barnen och pratar och förklarar något på franska så låter det så spännande... som värsta äventyret!

Men det är nog tur att dom inte svarade på mina mail (dom kanske inte svarade för att jag inte skrev på franska?). Vi hade behövt lära oss franska (för annars så hade vi inte kunnat hjälpa Zack med språket och så kunde han ha haft en massa franska hemlisar för oss!) och vi hade nog känt oss korkade när lilla-lilla Zack kunde prata flytande franska och vi stakar oss fram. Jag tycker alltid att småbarn som talar andra språk låter så intelligenta... eftersom dom kan en massa som jag inte kan.

Man kanske skulle börja läsa någon kvällskurs och lära sig något mer språk? (Svärföräldrarna ska göra just detta och lära sig italienska!!)
#1 - Apan satt i granen

Voila är ett underbart ord som jag precis avlutade ett inlägg med! Snacka om att jag blev snopen när jag loggade in här nu och ser att skrivit ett helt inlägg om det. Hoppas allt är bra med dig!

#2 - trippel A.

Ja, det är roligt med olika språk - men också ganska svårt, eftersom barnen (3½ och 6 år)har det lite svårt i skolan, isär med stavningen och med ljud på alla bokstaver..

Vi har 4 språk i vardagen eftersom jag är dansk, min man svenska, dom går på international skola var språket är engelska, mens vi bor i Kina - hushjälpen och chauffören pratar bara kinesiska. Dom måste låta intelligenta då eller hur.. ;o)

#3 - Sara

Skulle du vara mer speciell för att du sätter ditt barn på en sådan förskola? Vilket trams.