bambi

Phil & Ted recension 2.0
Jag fick detta önskemål:

Caroline
  
om Vilken underbar dag!:
Jag skulle jättegärna vilja att du skriver ett inlägg om vagnen! Finesser, vad ni tycker, osv osv.
Vi funderar fram och tillbaka på en sådan och varit väldigt nära på att köpa en. Trots att vi bara har ett barn ännu!

Jag skrev en recension straxt efter vi började använda Phil & Ted:en och den hittar ni här.

Det verkar finnas ett STORT intresse för Phil & Ted:en. Utan att överdriva så är det någon varje dag som säger "Åh, vilken smart vagn!". Jag är ganska förvånad för så ny är den inte. Har folk inte sett den förut??


Men nu när vi har börjat använda vagnen med två sittdelar så gillar jag den ÄNNU mer. Det märks att det är verkligen det vagnen är byggd för. Leah trivs så mycket bättre också. Vi har ju använt liggdelen till den gamla vagnen en hel del (en Brio Sing) så Leah har legat i den. Men hon har alltid varit så missnöjd, tills vi kom på att hon tyckte om när suffleten var HELT nerfälld och hon låg helt öppen och kunde se en massa. Så det verkar som om hon vill kunna se så mycket som möjligt och nu är hon jättenöjd.

Jag har hört en del som säger att det inte är så bra för små bebisar ryggar att sitta upp så där i barnvagnen. Så jag har fällt ner den så att den lutar lite mer och blir som hennes babysitter. Hon är ju väldigt stadig och stabil (troligen för att hon är så stor) trots att hon "bara" är 4 månader gammal. Men jag tar inga längre promenader med henne i vagnen utan det blir mestadels fram och tillbaka till dagis eller affären.

Jag måste säga att varukorgen är väldigt stor för att vara en syskonvagn. Jag fick ner skötväska, två matlådor och bärsele i den (men då var det rätt så fullt).

Att fälla ihop vagnen är lite krångligare än vår gamla Brio. Man måste ta bort hjulen, vilket vi inte behövde på Brion. Men den blir väldigt platt när den är ihopfälld.


Regnskyddet, som inte ingår utan vi köpte till den, är faktiskt toppen. Den är jätteenkel att sätta dit och barnen har gott om plats under den. Men detta betyder också att den är väldigt STOR och det är ju en nackdel. Den tar mycket plats, så jag brukar inte ha den med mig.


Om ni har några frågor om Phil & Ted:en så skriv gärna den bland kommentarerna så kan jag svara er där!
#1 - Apan satt i granen

Ska bli roligt att jämföra min Vibe med din. Jag har förstått att det är en del som skiljer sig, men vet inte riktgt vad. Bra inlägg!

#2 - Agnieszka-2barnsmorsan

Hmm, undrar varför ni måste ta bort hjulen när ni fäller ihop vagnen, det har vi aldrig behövt göra?!

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Agnieszka Frågade sambon nu och tydligen måste vi ta bort hjulen för att den ska få plats i bagageutrymmet i bilen... så jag trodde att man alltid behövde göra det! Men så var det ju inte!

#4 - Caroline

Här där jag bor (Östersund) är dom inte vanliga alls. När jag är ute på stan ser jag oftast ingen utan det kanske händer en gång i månaden att jag ser en här, och då är jag ute väldigt mycket.

Jag har frågat i butiker, och vagnen finns där, men enligt personalen är den galet mer populär i storstäder.



De flesta jag pratar med här, speciellt äldre och de utan barn, kan inte alls förstå hur man kan sätta ena barnet så den inte ser någonting. Dessutom så nära marken.

Jag tycker den verkar supersmidig och barnet under har ju massor att se, uppåt och på sidan!



Dessutom har vi inte så mycket val eftersom ingen syskonvagn på bredden går in genom vår ytterdörr, om vi nu inte väljer att skippa syskonvagn och köra med ståbräda.

#5 - Tessan

angående P&T, så måste jag påpeka att det kommit flera vagnar på marknaden nu som har samma "våningskonstruktion" som P&Ts vagnar, men som har rymligare syskonsits & smartare funktioner såsom suflett på båda sitsarna, större varkorg, smarta fack, sufletter med inbyggda solskärmar, vändbara säten etc.



så till er som går i köptankar; kolla upp dem innan ni bestämmer er för en P&T är mitt råd! vi hade en Vibe som vi använde ett halvår som singelvagn, men som vi sålde precis när lillasyster fötts. som singelvagn var den underbar, särskilt eftersom Vibe är så rymlig & har så sköna dynor, men vi störde oss på att den var så öppen när man fällde bak ryggstödet (plastskynket som följer med som bakstycke funkar ju bara ok när man har lillasyskonet där vid fullt liggläge & med syskonsitsen ovanpå). vi ville ha en mer ombonad vagn där barnen satt mer skyddat, & så ville vi att båda barnen skulle sitta lika bekvämt, att båda sitsarna skulle ha suflett så man kunde hänga för en filt för att skärma av när barnen sover i vagnen & att båda skulle kunna ligga helt ned, så vi har numer en babytravel syskonvagn. som faktiskt inte är bredare mellan hjulparen bak än vår Vibe var! dock är den ju bredare fram förstås, men då vi inte bor i sthlm & krånglar runt på t-bana & smala trottoarer så spelar det ingen roll. och så blir det ju så mkt stabilare med 4 hjul. hade vi råd skulle jag dock väldigt gärna vilja ha denna P&T-utmanare från Britax; http://www.britax.se/barnvagnar/b-dual eller denna från babyjogger: http://www.babyjogger.se/cityselect.aspx

#6 - Sigrid

Härligt att hon trivs så bra! Men känns det inte jobbigt att ha henne framåt?