bambi

Sen var det där med brudklänning...
Ska man verkligen köpa en brudklänning? En klänning man bara har en endast dag? För inte går väl den att använda igen? Ska man verkligen betala flera tusen för en klänning som ska användas en dag och sedan hänga i garderoben? Eller ska man kanske hyra en... eller kanske till och med köpa en begagnad (fast det känns nog lite konstigt)?

Ja, det är många frågor som man måste hitta svar på när det gäller bröllop och giftermål. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med klänning. En tanke är att få en sydd av skräddare när man kommer ner dit (vart det nu blir, men det lutar åt sydostasien), det brukar ju bli billigare så...

Jag har länge varit kär i den här klänningen till vänster. Tycker att den är så fin och jag gillar även håruppsättningen på bruden. Det ser så vackert och naturligt ut.
#1 - Helene

Jag gifter mig i höst och funderade på tea dress i powder. Den är fin och då har man den till andra tillfällen också.

#2 - Anna

Det beror lite på var ni ska gifta er tycker jag. Är det t.ex på en strand i Thailand så behövs ingen brudklänning tycker jag, då räcker det med en vit lite finare klänning. Är annorlunda om man gifter sig i en kyrka tycker jag.

#3 - Linda

Åh, den klänningen var verkligen jättesöt!



Jag tänkte först att jag skulle hyra en brudklänning... men det slutade ändå med att jag köpte en! Och på lördag kommer den till användning för då gifter vi oss! :-)



Kram kram!

#4 - Helena

Gifte mig förra året. Köpte en klänning av märket nixa (lite billigare märke, men absolut inte fula klänningar - kolla nixa.se). Sen sålde jag den i år :-)

Hade en bild på min blogg på den jag hade härom dagen då vi firade ett år sedan bröllopet den 1 augusti :-)



Kolla blocket, det är jättemånga klänningar som ligger där - och de fleeeesta kemtvättar sina klänningar innan de säljer den så då är den typ bara använd en dag..

Går säkert att spara lite pengar på klänning där..

Sen tror jag att josefssons har brudklänningar (eller om det är Haléns) till lite billigare penning :-)

#5 - Lisa

Varför inte gifta Dig i den vita Berry dress från Odd Molly? Den är ju hur passande och vacker som helst! Jag hade den på examen nu i våras och fick då frågan om jag skulle gifta mig :) Och med tanke på att Ni kanske knyter Era evighetsband vid strandkanten, så skulle den modellen och typen av klänning passa perfekt. Vet också att HM hade en liknande, men något kortare, modell för några år sen. Mmm, Du kommer att bli en jättefin brud oavsett :) Kram! Lisa :)

#6 - Evelina

Sy upp en där är nog ett bra alternativ :) Billigt och formsytt! Något många andra gör är att beställa från ex Kina via Internet med sina mått och få den shippad hit. Min svägerska gjorde det och fick en superfin klänning i lyxigt tyg för 1800:- istället för 12 000:- modellen skulle kostat i butik!

#7 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Jag hade aldrig köpte en ny dyr klänning för ett tillfälle. Begagnad eller nån som man kan använda igen röstar jag för.

#8 - Annica

jag ville inte hyra (har aldrig varit mycket för second hand) men jag var öppen för det just för att det förstås är billigare. Hittade ingen klänning som var JAG o tillslut var jag desperat. Var tom beredd att betala upp till 10.000 kr!!! Men så hittade jag en klänning som jag föll för direkt, i en butik i Stockholm, lillys om jag inte minns fel. En Nixa. Jag köpte den, pris kommer jag inte ihåg men jag minns att det låg ungefär på samma nivå som hyrklänningar generellt. Den hänger fortfarande i min garderob efter 7 år. Jag tänker inte göra mig av med den. Minne. Vem vet kanske får jag någon svärdotter någon dag som vill använda den (har bara söner)...



Bambi, klänningen som är på bild är jätte fin. Om du känner att det är DEN, då ska du ha den :) Sy upp utomlands är ju jätte bra, billigt o även kvalitè(oftast iallafall)!

Dagen man gifter sig är så speciell, unna dig!

kram

#9 - Rockabillan

Jag sydde & ritade min själv, i nåt slags Bridezilla-infall som började en vecka innan bröllopet... Det är inget jag rekommenderar även om det blev rätt billigt ;-)



(...men jag blev faktiskt NÖJD med resultatet!)

#10 - Sara - Mamma till Max snart 2 år

Den klänningen är jättesöt! när jag gifte mig för fyra år sen sparade jag ner en massa klänningar för inspiration och den är en av dem. Den jag väl hade liknar den inte men jag gillade den som inspiration!



Min moster sydde min brudklänning. Gick på 1500:- Tur när man känner någon som är van att sy brudklänningar =)



en kompis till mig som gifte sig i lördags köpte en brudklänning på rea. kostade 3000:-.

#11 - Carolina

Åh, den påminner faktiskt om den jag gifte mig i, just på en sandstrand. Jättefin!