bambi

Sörja en saknad del av sig själv
Sambons faster som har levt med cancer länge sa "Cancer är alltid cancer." när hon fick höra talas om min cancer och att den hade väldigt goda prognoser. För ofta så vill jag vifta bort ordet cancer när jag pratar med folk och förminskar det hela och säger "äsch, det är ingen fara...". Men egentligen så är det psykiska kring det hela mycket jobbigare än det kroppsliga och det kanske beror på ordet "cancer"?

Det känns som om jag håller på och skapar en ny självbild. För jag har alltid sett mig själv som en frisk person (förutom när jag har varit gravid). Men nu helt plötsligt så är jag inte frisk. Jag måste äta medicin varje dag i resten av mitt liv. Jag är inte hel längre. En del av mig fattas. Känns konstigt.

En kompis till mig sa att jag måste få sörja förlusten av min sköldkörtel. Det kanske är så?
#1 - Anonym

Hej vännen!



Det låter klokt. Jag tror på det, sörj din sköldkörtel. Acceptera att den är borta och gå sedan vidare. Kram!

#2 - Rebecka

Du är en otroligt klok människa som ser på saker och ting ur ett bra perspektiv! Jag har haft olika sjukdomar sedan två års ålder, allstå snart 17 år men det var för fyra år sedan min värd rasade samman. Jag blev allvarligt sjuk med de mest konstiga sjukdomarna läkarna inte hade något svar på. Idag är jag relativt frisk men har ett beronde till tabletterna, inte psykiskt utan fysiskt.

Något som är oerhört svårt för mig att ta då jag snart fyller 19 och ska vara någorlunda frisk...



Men DU har fått mig att tänka på andra sätt än det jag har gjort och det är väldigt värdefullt för mig och min vardag! Kämpa på tjejen, du klarar det!

#3 - Malin

Känner igen det då jag kämpar med ett oförklarligt högt blodtryck. Något kan vara fel, något behöver inte vara fel, men det finns där- jag är inte som alla andra. Jag är inte "frisk". Det är stundtals jobbigt...



Inte lika allvarligt som cancer, men känner igen känslan.

#4 - Viktoria Bäckstedt

Förstår dina tankar kring sjukdommen, det är absolut jobbigt! Jag äter oxå medicin fast för lågt sköldkörtelvärde levaxin, tar bl a spruta varje kväll med tillväxthormon, och kortisol pg a att hypofysen inte funkar som den ska. Just det där att man igentligen ser sig själv som frisk fast man inte är det !Det är lite svårt att ta in! Se finns det ju de som har det mycket värre ! Jag vet att du mådde väldigt dåligt under graviditeten, men annart tycker jag nog att graviditet är värsta friskhetstecknet!!;)

Ha det gott och njut av dina fina barn, stanna upp och var lycklig det är du värd!