bambi

Spartips: Plantera om blommorna


Igår köpte jag en 10-liters-säck med jord på ICA. Istället för att köpa en massa nya blommor så kan man istället plantera om dom man har, så håller dom sig fräscha och fina längre. Man kan även dela många utav dom som har vuxit en massa, så får man flera blommor! Så istället för att köpa en ny blomma för 30 kr, så kan man få flera och fräscha upp dom man redan har för en billigare peng. Min säck kostade bara 27,90, men man kan nog hitta ännu billigare jord.

När man delar blommorna så kan man göra fina blomsterarrangemanger tillsammans med flera olika blommor. Detta kan även bli en fin gåva tillsammans med en fin rosett på krukan :)

Och glöm inte att man alltid kan ta sticklingar och sätta i ett glas vatten tills dom bildar rötter. Så vips! har man nya blommor på det sättet också! För många år sen så ordnade jag och några vänner ett stickling-byte, vi var 4 stycken som bytte sticklingar från våra växter med varandra. Jag har fortfarande kvar ett par av dessa växter som nu har blivit så stora och fina! :)