bambi

Cancermonstret
Imorgon blir det besök på sjukhuset och då ser dom förhoppningsvis att hela min sköldkörtel är borta nu och hela min cancerbehandling är avslutad. Hoppas, hoppas...

Jag tänker på hur detta med min sköldkörtelcancer har påverkat min familj. Zack pratar om sjukhus, att mamma gråter och är ledsen och att mamma inte mår bra. Jag blir ledsen när jag tänker på att han har fått uppleva allt detta när han är så liten. Men förhoppningsvis så behöver vi inte gå igenom detta något mer. Även om detta har varit en väldigt stor sak för vår familj, något vi har pratat om och tänkt på varje dag, så kan jag inte ens börja föreställa mig hur det är om man känner att detta är kanske sista julen man har tillsammans.


Detta hemska cancermonster tar mammor och pappor ifrån deras barn och tar små liv, ibland liv som knappt har börjat från deras föräldrar och familjer.

Linda, som har följt min blogg och jag hennes, innan vi båda fick cancer. Nu undrar hon om detta är hennes sista jul tillsammans med hennes fyra söner. Tänk att ha den tanken i familjen. Hon vill göra fina fotoböcker till dom, men det är dyrt med fyra stycken fotoböcker. Speciellt när hennes make är hemma.

Hon har lämnat ut sitt plusgironummer. Gör som jag och skänk gärna en slant. Vissa skriver att det är tiggeri bland kommentarerna till hennes inlägg och det gör mig faktiskt illamående. Hur kan man skriva så till henne när hon tänker att hennes barn kanske har denna sista jul med henne? Ska hon må dåligt över att hon "tigger" pengar också? Nej, usch... om man inte tycker om det så kan man väl hålla käften istället!!


BeckaH, vars son har en sorts Histiocytossjukdom, har startat en insamling hos Barncancerfonden för att hjälpa forskningen inom detta område. När jag fick cancer så tänkte jag hela tiden "bättre mig än någon av barnen", jag kan inte ens föreställa mig vad man går igenom när ens barn får diagnosen cancer!


Bidra gärna med en slant, en liten slant är bättre än ingen alls! Många bäckar små....
#1 - Lillan

Min mamma dog i en ovanlig form av cancer när jag endast var 2 år. Hela dom 2 åren var mamma sjuk.



vissa tycker att "skulle hon dö var det väl bättre att hon gick bort när du var så ung, då minns du inget."



Om hon nu var så tvungen till att dö, så hellre nu, när jag hade kunnat lära känna henne, fått prata med henne och veta hur hennes röst låter.



Förlåt, men... Äsch, jag vet inte.

Cancer är läskiga saker.

#2 - Angelica & Viggo

Jag gråter när jag läste Lindas inlägg på hennes blogg. Får en stor klump i halsen och och tårarna kommer mer och mer.

Valde också att bidra med en bra slant till henne och hennes familj och önskar att de slapp tänka på ekonomin samtidigt i detta läge. Men kan man bidra med något till dom så finns det inget hellre man vill göra känner jag.

Varför ska detta hända så många människor och familjer? Kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig att min lille Viggo skulle mista sin mamma och bara gå och vänta på att eventuellt aldrig få krama honom igen.

Det tar så hårt på en att läsa sånt här.

#3 - Tess

Det är så hemskt att folk ska behöva gå genom något sådant!



Du skriver så bra om barn och uppfostran förresten...har du sett detta: http://www.aftonbladet.se/wendela/article8246716.ab Huh!

#4 - Anonym

Jag har inte följt Lindas blogg men hittade den för några månader sedan tack vare din blogg. Nu kikade jag in igen och jag blir så ledsen för Linda och hennes familj. Vilket helvete...då jag också haft cancer men har som du Bambi goda prognoser vet hur tankarna går och vilken ångest det innebär när man vet att risken finns att man kan dö från sina barn. jag kan inte föreställa mig ångesten hur det känns när man vet att det kommer bli så, det måste vara fruktansvärt.

Jag håller med Bambi, hur kan man tycka det är tiggeri att få stöd ekonomiskt. Hela hennes familj är otroligt tacksamma. Att försöka hjälpa andra i nöd - det finns inget finare man kan göra för andra. Jag kallar det medmänsklighet och medkänsla.

#5 - Beata

Gråter också när jag läser Lindas blogg, önskar henne ett mirakel så att hon blir botad och får se sina barn växa upp.

#6 - Johanna

Hoppas det går bra idag. STOR KRAM.



Och ja, många bäckar små. Ska genast skänka en slant.



#7 - BeckaHBitcH.se - triss i gossar

kram <3

#8 - Linda

Tack snälla Bambi för raderna du har skrivit om mig!



Usch ja, cancer är verkligen en sån gräslig sjukdom! Finns ingenting bra med den alls. Tänk att vi båda skulle drabbas, fast på olika sätt i och för sig. Cancer = oro, ångest, smärta... och även att riskera att dö ifrån sina barn när som helst är frukstansvärt! Barn ska inte ens behöva oroa sig för att mamma inte längre ska finnas kvar i livet. :-(



Ja det var verkligen blandade kommentarer efter ett av mina inlägg. Var inte direkt överraskad när de dök upp (och troligtvis från en och samma person), även om det kändes tråkigt. Men så är det tydligen - om en person har det dåligt så måste alla andra också ha det! En del har svårt att unna andra människor när något går bra.



Och hur det än är så är det innerst inne inte just PENGAR vi vill ha. Vill helst av alla bli kvitt cancern och få LEVA länge till! Och går nu inte det, ja då vill jag iallafall känna att vi kunnat ta tillvara på den här sista tiden och kunnat ha fina och minnesvärda stunder tillsammans.