bambi

Dag 09 - Min tro
Dag 09 var egentligen igår, men gårdagen ville jag spendera tillsammans med min familj och inte skriva en massa långa blogginlägg så därför sköt jag lite på den. Men NU har jag ju massor med tid!

Jag skulle inte säga att jag troende, som i religiös. Men jag har en hel del grundvärderingar som jag tror på, som jag tycker är viktiga. Det kanske man kan kalla "min tro"?

Till exempel så tror jag på karma. Är man snäll mot andra så sprider man glädje och denna glädje kommer hitta sin väg tillbaka till dig.

Jag försöker tänka "hur skulle jag vilja att andra behandlade mig i samma situation" och agera därefter. För ett tag sen när jag var ute och gick utan barn (händer ju inte ofta!) så såg jag en mamma med barnvagn släpa upp vagnen uppför ett par trappsteg upp till en port. Jag gick först förbi men vände snabbt och frågade om hon ville ha hjälp. Hon blev märkbart överraskad och verkade först inte veta vad hon skulle säga men tackade nej till min hjälp. Tänk att det är så överraskande att någon stannar till och frågar om dom kan hjälpa till. Men jag tänkte att jag hade gärna velat att någon hade gjort så mot mig i samma situation.

Varför ska vi förvänta oss att folk ska vara snälla mot oss om vi inte ens är det själva?
#1 - desperatemoments

Jag tror också på karma... Det spelar ingen roll om det bara är "önsketänkande" för gör det mig till en bättre medmänniska then so be it. Det känns bra att tänka så =).

#2 - Viola

Den gyllene regeln är ju alltid gångbar oavsett om man är religiös eller inte. Och den gör verkligen världen till en bättre plats.

#3 - becky

vad har hänt dig? du behöver inte svara om du inte vill. Men det låter hemskt..:( kram

#4 - Sarah

Jag brukade tro lite på karma förut.



Men när min pappa dog (ganska ung och nyligen), så dog även min tro på det. Dåliga saker händer bra människor och bra saker händer mindre bra människor också. Världen är orättvis, så är det bara. Ex tsunamin, leva under diktatur och svält, dö i olyckor, spädbarnsdöd, fattigdom, våldtäktsoffer mm. Är det karma också, hallå? Det håller inte.



Men visst försöker jag göra rätt för mig i samhället ändå. Jag tror någonstans och hoppas att jag får vara med om underbara saker här i livet om jag är öppen för dem. Och att det erbjuds fler möjligheter om jag för det mesta gör medvetna val i allt jag gör och hur jag lever mitt liv.



Det är mina tankar.



Tack för en bra blogg (igen)!