bambi

Föräldrar ska stanna hemma med sina småbarn!
Jag och sambon har roat oss med att läsa en artikel i Aftonbladet om att det blir vanligare att resa långt med småbarn. Vi kunde ju inte annat än känna oss lite träffade. Kommentarerna till artikeln är dom som är roligast. Folk spyr galla över småbarn i flygplanet, att det bara är en status grej att resa med småbarn, mm. Det känns som om vi inte kommer vara så populära när vi kommer traskande med Zack och Leah till flygplanet.

Nu är detta första gången som vi flyger med barnen så vi har egentligen ingen aning om vad vi har gett oss in på. Men jag tror att det ska gå bra. Självklart kommer vi inte låta dom klättra och klänga i flygplanet  (som någon hade skrivit), men det är ju vanligt hyfs.

Precis om att vissa inte vill sitta bredvid barn på flygplanet så vill jag inte sitta bredvid någon som är stupfull. Men detta har jag fått gjort två gånger!

Jag är så trött på alla som tycker att man ska sitta instängd i sitt hem tills barnen har fyllt 5 år och absolut inte gå på restaurang eller café förrän dom är 15 år. Om dom är så rädda för barn så kan dom sitta instängda istället!
#1 - ulrica

Skrev om det där på men fejjsa status igår. Hur otroligt barn ovänligt sverige är... katastrof. Skämes!

#2 - Annica

Det är tråkigt att många inte är så toleranta. Jag tycker på allmänna platser så får man faktiskt vara vuxen nog och gilla läget. Finns det barn runt som är stojjiga osv så får man acceptera det! Skulle föräldrarna strunta i sina "stökiga" barn ja då får man väl säga till då! Lite hyfs och kurage kan man ju ha. Samma gäller om det är personer som slänger ur sig dumma kommentarer eller ger mindre positiva blickar för att man har barn, dem kan man också säga till. Man ska aldrig ta skit. Lite vanlig medmänsklig respekt, det kan man faktiskt begära...

#3 - Anna / Mrs Dolittle

Se till att åka iväg och ha det riktigt mysigt i stället, strunta i vad andra tycker!

Och lycka till i morgon, jag håller tummarna!

#4 - I väntan på Liten - Gravid i vecka 36

Uff jag känner att jag blir så provocerad av människor där ute i vårt avlånga land - varför sån avsky mot barn och barnfamiljer? Självklart ska ni åka på er resa och njuuuuta :)

#5 - Amanda

Håller med dej! Så dumt att inte "klara av barn" på allmänna platser. Vad sjutton - barn är en del av livet. Alla har varit barn och de flesta får barn för eller senare... så fånigt att ogilla dem :p

#6 - Anonym

Jag reser med mina barn. För jag vet att de klara resan utan större besvär. Frågan är bara hur mycket omgivningen ska "tåla" utan att bli kallade för intolerant och fientlig mot barnfamiljer. Är det okej för medresenärerana att lyssna på ett barn som gråter i 14 timmar? Eller är det rimligt att tillåta sitt 7 åriga barn sitta och sparka i flygstolen i 9 timmar? Utan att en vuxen ingriper och när man säger till på ett vänligt sätt blir man utskälld.

Vem vill egentligen lyssna till ett barn som gråter förtvivlat i många många timmar. Har man inte som förälder ett ansvar? Det handlar inte om fientlighet utan om respekt mot omgivning. Hur mycket hänsyn ska omgivning ta? Är det rimligt att lyssna till gråt och skrik? Jag tycker inte det! Jag skulle aldrig utsätta mig själv, barnet eller omgivning-för det!

#7 - Mollie

Vet inte varför men mitt namn försvann ovan......

#8 - Jenny

Det är väl lika jobbigt för föräldrarna som för nån annan om barnet skriker i flera timmar..

Vi ska åka till Aruba i mars med våra 2 barn, den äldsta 4 och den minsta kommer då vara drygt 4 månader.

Man ska väl inte sluta leva och göra roliga saker för att man har barn?

Själv tycker jag nog det är värre att bli sparkad i ryggen av en 7-åring än en bebis som gråter.

#9 - Malin

Ja toleransen mot barn är väll sådär på flygplan. Men man får ju inte glömma föräldern bakom barnet heller. Hur KUL är det för den föräldern som barnet skriker i 14 timmar?? Inget man kanske önskade när man bokade resan och inser på planet...min barn kommer inte att somna.

Kommer säker att gå bra bambi, men glöm inte att barn är svåra att styra över ibland. Vi reste med 10månaders kille och han var på G HELA resan, gnällde, skrek ibland och var vaken HELA 6 timmar TROTS det var mitt i natten och trots att han var världens goaste i vanliga fall(och är fortfarande).



För att ha förståelse för barnföräldrar är nog ett måste att man själv har rest med barn som inte gjort som man vill!!! Bara att ignorera alla blickar och kommentarer!

Ett tips är näsdroppar på landning/start och välling om tiden passar så inte lock för öronen gör ont för lilla Leah!

#10 - Anonym

Right on, Bambi!

Jag stör mig också på att folk kollar snett när man kommer in på fik med barn, men vad tror de? att de ska bete sig som Pippi på kafferep? Suck! dessutom är det fler vuxna än barn som behöver uppfostras i sociala sammanhang!

#11 - Tankgirrl

Mitt namn försvann också, skumt! jag skrev inlägget om Pippi :P

#12 - Tessan

men det ÄR jobbigt med skrikande barn på ett flyg. eller, låt mig korrigera, NATTflyg. efter vår flygresa till BKK 2009, där flera små barn skrek & grät om vartannat under nattflygningen (vår son som då var 4 månader sov, gudskelov), lovade jag mig att aldrig nånsin utsätta mig själv för det de småbarnsföräldrarna gjorde. halvsitta med en 2-åring i knät i 10 timmar, en 2-åring som försöker sova men vaknar hela tiden & blir ledsen av trötthet. nej, fy. men så läste jag om ett flygbolag som kör dagsflyg till Bangkok, & DET är ju en helt annan sak. skrikiga ungar dagtid är väl inget att gnälla om. och visst var det dagsflyg ni skulle åka?



hur som helst, förbjuda småbarnsfamiljer att resa? haha, nej! det ska ju förstås vara helt upp till familjen ifråga om de vill flyga med sina småbarn eller inte. för vissa människor är det så besvärligt att leva, uppenbarligen, att de inte orkar med lite stök ibland. och då SKA vi se till att stöka till de lite för dem tycker jag!



(jag var en av de där som tyckte förut att "men HALLÅ, säg till din jävla sparkandes 3-åring då!". ja, hehe, då visste jag inte att det blir VÄRRE om man säger till em 2-3-åring än om man håller käft)

#13 - Karlskronamamman

Strunt i vad andra tycker! Barn har vi alla varit och de brukar varajätteduktiga!

I mars i år reste vi till USA med våra två barn, 6 månader och 4 år. Gick hur bra som helst! Lillan skrek en liten stund för att hon var övertrött och sen sa de i princip inget mer. Trots en hemrea som tog över 60 timar var det ingen av dem som klagade eller betedde sig illa.

Vi ska åka nästa år igen och självklart ska barnen med då också!

Bara ta med roliga saker de kan göra, ett nytt pussel, målarböcker, sagor och annat så löser det sig!

#14 - mrsjanuary

Ni gör rätt som reser med era barn! Strunta i alla dumma kommentarer och blickar man får från folk. Sverige är ett märkligt land där barnfamljer anses jobbiga. Konstigt med tanke på att barnen faktiskt är Sveriges framtid. Vi kom precis hem från USA med vår 7 månaders bebis. I mars åker vi till Thailand. Vi passar helt enkelt på att resa nu när jag är mammaledig.

Hittade precis till din blogg via en annan blogg. Ganska komiskt, har också gift mig i Thailand, är gymnasielärare och har en dotter på 7 månader.. och gillar Odd M. :-)

Ha det fint!

#15 - Tess

Förstår inte det där med att folk anser att man ska dra sig tillbaka helt och inte visa sig utanför hemmet med barn under 6 år. OM man skulle visa sig ute så skulle det helst vara med en helt tyst och stilla unge. Förstår inte hur de tänker... Jag har också suttit bredvid fulla människor på plan. Mycket värre än barn. Och vuxna människor sparkar på säten också. Jag har haft "turen" att hamna framför sådana gång på gång på gång både på plan och på konserter.

#16 - jossan

håller med till 110%. Har inte barn själv men alla har ju VARIT barn. Vi måste bli bättre på att tolerera barn. Att mammor med barn blir "portade" från fik är det värsta jag hört. Barnen är vår framtid.

#17 - Caroline

Vet du varför det har blivit såhär? För att vår generation är så kassa på att se efter våra ungar. Jag har också barn men tycker det är jobbigt att vistas i miljöer där det är många barn samtidigt. För föräldrar idag verkar inte ha koll. De är så uppe i sin fikastund, i-phone, jobb eller att jaga eko-barnmat att de glömmer bort sina barn. Och allting är alltid alla andras fel. Det är därför som vissa upplever Sverige som barn-ovänligt. Men att inte gilla skrikiga, gnälliga ungar är inte samma sak som att inte tycka om barn överhuvudtaget.

#18 - bjolso

Strunta i gnällspikarna. Vår dotter på 1,5 år har redan flugit 5 gånger (mellan Sverige och Ryssland). Inte minsta lilla skrik en enda gång. Hon växlar mellan att leka, lyssna när mamma eller pappa läser, äta, eller sova. Medpassagerare har antingen inte ens märkt henne, eller varit roade av att leka "tittut" osv. Man träffar faktiskt väldigt många på tåg och flyg som tycker det är ROLIGT med småbarn som de kan leka och prata med. Men på Aftonbladet.se är det såklart bara de sura som skriver. De har förmodligen enbart lagt märke till de enstaka barn som skriker, och inte ens tänkt på att massor av barn kan resa UTAN att skrika.



Lycka till med resan! Skit i surpuppor, njut och ha kul!



(Men tänk på att ta med mycket böcker, leksaker, osv - barnen måste sysslesättas hela tiden, man får lägga mycket energi på att FÖREBYGGA skrikande - vilket kanske inte alla föräldrar tänker på, tyvärr).